Apex Legends - Ranked Leagues

Slik blir Apex Legends' konkurransemodus

Respawn avslørte hva som må til for å komme seg til toppen.

EA

Andre sesong av Apex Legends lanseres i dag, 2. juli, og med den kommer spillets første konkurransebaserte modus. Ranked Leagues lar spillere måle krefter mot spillere på samme ferdighetsnivå, og nå har Respawn avslørt mer om hvordan det hele faktisk vil fungere.

Veien til toppen

Ledertavlen i Apex Legends Ranked Leagues er delt inn i seks nivåer – Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond og Apex Predator. Alle utenom Apex Predator er igjen delt inn i fire divisjoner, og spillere kan stige i gradene basert på både individuelle og lagbaserte prestasjoner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Respawn viser hva du trenger for å stige i gradene.
EA

For hver rangerte kamp du spiller kan du tjene opp såkalte Ranked Points (RP), som bestemmer hvilket nivå du ligger på. Respawn lover å justere på poengsystemet etter hvert som utvikleren får analysert sesongens resultater, men til å begynne med vil poengene deles ut på følgende måte:

  • 1RP per drap (maks 5RP per kamp)
  • 2RP per plassering blant topp 10
  • 4RP per plassering blant topp 5
  • 7RP per plassering blant topp 3
  • 12RP per seier

Med fem RP for drap og tolv for seier kan du maks få 17 poeng per kamp, men etter hvert som du klatrer vil det også koste mer å spille. Bronze-kamper er gratis, og så stiger det helt opp til 5RP for å delta i Apex Predator-kamper.

Respawn har foreløpig valgt å droppe nedrykk. Dersom du når Gold vil du dermed aldri falle ned til Silver eller under 280RP, uansett om kampene dine koster mer enn du tjener. Du kan imidlertid falle i divisjonene, fra for eksempel Gold II til Gold III.

Ikke uventet har dette allerede blitt regnet på, og Reddit-bruker «Meshiest» kan fortelle at det tar minst 69 perfekte kamper å nå Apex Predator. Med ett drap per kamp og kun topp 5-plasseringer vil det ta 530 kamper å komme seg til toppen.

Regler og belønninger

For å delta i Ranked Leagues må spillere være minst erfaringsnivå 10, dette for å redusere sjansen for juks og såkalt «smurfing» – hvor dyktige spillere lager nye kontoer for å spillere mot svakere motstand. Spiller du med venner vil kampnivået også settes ut ifra den best rangerte spilleren i gruppa.

Respawn vil videre slå ned på spillere som forlater kamper som er underveis. Med det som bakgrunn vil man pådra seg gradvis strengere utestengelser fra både rangerte og vanlige kamper dersom man stikker mens man velger figur, er i live eller er død med muligheten til å bli gjenopplivet av lagkamerater.

Dersom du blir forlatt er du garantert å ikke miste RP i en kamp, men utvikleren advarer om at dette kan endre seg om spillere misbruker systemet.

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Etter hvert som du klatrer deg oppover vil du både få retten retten til å skryte av nivået ditt, såvel som andre belønninger for innsatsen. Disse inkluderer diverse kosmetiske gjenstander, med blant annet merker, nye «skins» for våpen og den nye kosmetikkategorien Dive Trail.

Belønninger deles ut ved sesongslutt, og det du får er basert på det høyeste nivået du nådde. Sesong to skal etter planen vare frem til en gang i september. Dørene åpnes 2. juli, rundt klokken 19:00.

Les også: Apex Legends-trailer avslører omfattende endringer til spillkartet »
Les også: Den neste Apex Legends-helten er mer forsvarsorientert »

Siste fra forsiden