Guide

Fallout 4

Slik blir livet i Fallout 4 litt enklere

Noen tips og triks som sparer deg for både tid og hodebry.

Bethesda, 3D Vector

Fallout 4 er et enormt spill. Ødemarken i og rundt Boston er fullspekket av gjøremål, ting å plukke opp og våpen å finne. I sin anmeldelse av spillet skrev Jonas følgende om Fallout 4:

– Fallout 4 er et mesterverk. Det hører hjemme i rekken av spill du venter i årevis på, uten å bli skuffet når det endelig kommer.

Som med alle slike spill er det utallige systemer, mekanikker og menyer som kan være litt forvirrende – både i begynnelsen og senere i spillet. Derfor har vi har samlet sammen noen tips og triks som kan gjøre spillopplevelsen litt lettere for både nybegynnere og middels erfarne ødelandsvandrere.

Ta vare på alt

Til og med malingspann er det verdt å ta vare på.

Dette tipset er i hvert fall gjeldende i begynnelsen av spillet. Alle gjenstander du kan plukke opp er mest sannsynlig verdt å ta med seg. En stusselig bordvifte er kanskje ikke veldig glamorøst, men bestanddelene den brytes ned til er gull verdt når du skal modifisere våpen og rustning senere.

Alt av søppel og vrakgods du kommer over brytes ned til deler som trengs når man lager modifikasjoner på rustninger eller våpen. Nevnte vifter blir for eksempel til skruer, noe du trenger mye av etter hvert. Det samme gjelder alarmklokker, som merkelig nok inneholder verdifullt radioaktivt materiale.

Power Armor kan stjeles

Husk at noen kan stjele Power Armor-en din.

Hvis du setter igjen rustningen din kan hvem som helst hoppe inn og bruke den. Dette gjelder både fiender og venner. Det er imidlertid en veldig enkel måte å forhindre dette fra å skje. Før du stikker er det bare å ta ut Fusion Core, energikilden til rustningen. Da er den ubrukelig, og ingen vil bruke eller stjele rustningen din.

Dette tipset kan også brukes hvis du finner en fiende i rustning ute i ødemarken. Snik deg bak fienden og ta ut Fusion Core fra rustningen. Den stopper å funke, og tvinger personen ut av rustningen. Da kan du mye lettere ekspedere motstanderen din, og i tillegg kan du stjele rustningen til eget bruk.

Et siste tips om Fusion Cores er å selge de rett før de er oppbrukt. Du får igjen nesten like mye som det koster å kjøpe en ny. Penger spart er penger tjent.

Variasjon er smart

Det er lurt å ha mye forskjellig ammo.
Les også
Anmeldelse: Fallout 4

Prøv å ha et lite utvalg våpen som bruker ulik ammunisjon med deg til enhver tid. På den måten kan du bytte hvis du går skulle gå tom for en ammunisjonstype.

Du kan også dra nytte av ulike våpen i ulike situasjoner på denne måten. En hagle fungerer som oftest best tett på fienden, mens du vil ha en rifle på lengre avstander.

Hacking

Let etter klammene.

Et lite tips til de som sliter med å hacke seg inn i dataterminalene. Se etter tekst som står innenfor klammene [],(), <>, og {}.

Ved å trykke på tegnet til venstre i en slik klamme nullstiller du forsøkene dine, samt at du også i noen tilfeller fjerner feil passord fra lista.

Vrakgods

Alt brytes ned automatisk.

Du trenger ikke å bryte ned alle gjenstandene for å få materialene før du bruker de. Dette gjør spillet automatisk for deg når du bygger, og alt som ikke blir brukt blir lagret i Workbench.

Spillet forklarer ikke dette på en god måte, og det kan ta litt tid før det dukker opp, men ingenting forsvinner og du sparer en hel del tid når du ikke trenger å bryte ned en og en gjenstand manuelt.

Modifikasjoner

Du kan bruke modifikasjoner fra ett våpen på andre våpen.

Ute i villmarken finner man bokstavelig talt hundrevis av våpen og ulike rustningstyper å plukke opp. Man kan forbedre og endre på begge delene med ulike modifikasjoner på en arbeidsbenk. Hvis for eksempel et våpen har en modifikasjon du ikke har låst opp, eller ikke kan lage fordi du ikke har riktige perks, finnes det en måte å gå rundt dette problemet på.

Ved å montere en annen modifikasjon på våpenet fjernes den som stod i, og den havner i ryggsekken din. Den kan da monteres på favorittvåpenet ditt, og du kan trygt skrote det uønskede våpenet.

Adhesive

Vegetable Starch er en av ingrediensene for å lage adhesive.

Adhesive er et av de materialene man trenger mye av, spesielt utover i spillet. Det kan også være litt vrient å få tak i nok.

Du kan imidlertid lage din egen, fornybare kilde til materialet slik at dette ikke lenger blir et problem. På en matlagingsstasjon kan du koke opp noe som heter Vegetable Starch. Du trenger Corn, Tato, Muttfruit og Purified Water. Alle disse kan du etter hvert gro i basen din.

Putter du så Vegetable Starch i Workbench etter den er laget har du mer enn nok adhesive slik at du får laget alle de gjenstandene og våpnene du måtte ønske.

Radioaktivt avfall

Du bør fjerne noen ting i Starlight Drive for å ungå Rad-forgiftning.

Sliter du med RAD-forgiftning i Starlight Drive? Gå inn i byggemodus, vrak tønnene som ligger midt i byen og bilen som heter Unrusted Crashed Car. Gjør de disse to tingene trenger hverken du eller de andre å være redd for å gro en ekstra arm i løpet av natten.

Lone Survivor

Masse snacks å velge mellom.

Dette er en perk som gjør at du tåler mer juling fra fiender, samt øker bærekapasiteten din. Ulempen er at du ikke kan ha med deg en av spillets allierte ut på oppdrag, for i følge teksten må du gå alene for å få bonusen.

Dette gjelder imidlertid ikke for Dogmeat. Dermed kan du ha med deg den støttende og nyttige hunden ut på tur, og samtidig dra nytte av en meget god perk.

Local Leader

En seng må man ha.

Dette er en annen perk mange kan dra godt nytte av. Ved å aktivere denne kan du gi en av vennene dine jobb som løpegutt mellom de ulike bosetningene dine. Dette gjør at innholdet i Workbench blir koblet sammen, og du har tilgang til alle ressursene i alle basene som er koblet sammen på denne måten.

Du kan gi en alliert denne jobben ved å trykke på RB/R1 når du er inne i byggemodus. Da kan du også se hva slags jobber de allerede har.

Dette er bare noen få tips som kan gjøre livet litt lettere i Fallout 4. Del gjerne tips eller triks du selv sitter har kommet over med andre spillere i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden