League of Legends - Summer Playoffs

Slik endte League of Legends' Europa-sluttspill

Fire europeiske lag har kvalifisert seg til verdensmesterskapet.

Riot Games

Verdensmesterskapet i League of Legends avholdets i Sør-Korea 3. til 9. oktober, etter et gruppespill i Taiwan og Singapore i september. Disse lagene er klare så langt:

Alliance (EU)
Fnatic (EU)
SK Gaming (EU)
Dark Passage (WC)
Samsung Galaxy Blue (OGN)
Taipei Assassins(GPL)

For norske League of Legends fans, startet Gamescom med nyheten om at vi får en norsk representant i verdensmesterskapet. Han heter Omid «Touch» Rosander og vant Wildcard-turneringen med det tyrkiske laget Dark Passage. Touch fortalte Gamer.no at lagets mål er å vinne en kamp i gruppespillet.

Det blir kanskje ikke norsk seier i League of Legends-mesterskapet, men det er en gledelig overraskelse at Norge får en spiller med i år også. Det har blitt endel skuffelser for e-sport-fans denne sommeren, så det er fint å se at ikke alle norske League of Legends-spillere er borte fra det kompetitive nivået.

Nervepirrende semifinaler

I sluttspillet av League of Legends Championship Series sto det mye på spill. Akkurat som i fjor, var det irrelevant hvorvidt et lag avsluttet sesongen som nummer én eller nummer seks. Topp to plassering i den ordinære sesongen gir kun en plass i semifinalen.

ROCCAT og SK Gaming måtte spille om tredjeplassen. (Video: Riot Games)

Roccat endte på 6. plass i den ordinære LCS-sesongen, mens Fnatic kapret 2. plassen. I første semifinale møttes de i en best av fem. De polske spillerne på Roccat hadde åpenbart fått inn mye god trening i ukene som ledet opp til Gamescom og ga Fnatic en mye hardere kamp enn forventet. Resultatet ble en knepen 3-2 seier til Fnatic.

I den andre semifinalen møtte SK Gaming storfavoritten Alliance. SK endte på fjerdeplass i den ordinære sesongen og har slitt med tilvenningsproblemer i en sesong fylt med spilloppdateringer og «champion»-justeringer. Alliance derimot, har hatt en forrykende og forholdvis jevnt god sesong. Det kom derfor kanskje ikke som noen overraskelse at Alliance vant serien mot SK Gaming 3-1 og sikret seg den andre finaleplassen i sluttspillet.

Sommersesongens mest verdifulle spillere

Riot Games startet en ny tradisjon under årets Gamescom. I en prisutdeling-seremoni hedret de spillerne som har utmerket seg i løpet av sommer-sesongen. Her ble det gitt ut priser til spillerne med flest kills og flest assists, samt til sommerens beste nykommer og sommerens mest verdifulle spiller.

Martin «Rekkles» Larsson (17) har hatt en fantastisk sommersesong for Fnatic. Etter at Gamer.no snakket med svensken på Dreamhack Winter 2013, har han skaffet seg rekorden for færrest «deaths» (27 stykker på 28 kamper) og rekorden for flest «kills» (167 stykker i løpet av 28 kamper). Med slike prestasjoner er det kanskje ikke rart at han, i tillegg til å få prisen for flest kills, også stakk av prisen for sommeren mest verdifulle spiller. I takketalen ga Rekkles uttrykk for at han satte veldig pris på anerkjennelsen.

Kun to andre europeiske spillere mottok priser i denne omgang: Patrick «Nyph» Funke fra Alliance vant for flest «assists» i sommersesongen (294 stykker), mens Pawel «Woolite» Pruski fra Copenhagen Wolves stakk av med prisen for sommerens beste nykommer.

Bronsefinale og finale

Les også
Dignitas og «Hallzerk» ett steg nærmere ESL Rio Major

I bronsefinalen sto det nesten mer på spill enn det gjorde i selve finalen. Så da SK Gaming og Roccat møttes til dyst, var presset begge lag kjente synlig i ansiktene til samtlige spillere. Basert på tidligere kamper var lagene ganske likestilte før oppgjøret. Likevel ble resultatet noe overraskende et knusende 3-0 til SK Gaming over Roccat.

Alliance vant Europa-finalen.

En kan kanskje diskutere hvorvidt infrastrukturen rundt lagenes var den avgjørende faktoren i dette oppgjøret. SK Gaming, som er en etablert e-sport organisasjon med mye midler, anskaffet seg nemlig en sport-psykolog tidligere i år. Han ble tatt med nettopp for å hjelpe laget og takle slike stressende situasjoner. Roccat på sin side har ikke tilsvarende støtteapparat.

Avslutningen på Gamescom var det etterlengtede oppgjøret mellom de regjerende LCS-mestrene i Fnatic, og superlaget som skal ha blitt satt sammen nettopp for å bli nummer én: Alliance. Til tross for flere gode argumenter for begge lag sine sjanser, viste det seg tidlig at det kun ble superlaget Alliance klarte å leve opp til forventningene. De slo Fnatic 3-1 i en fantastisk og overbevisende oppvisning.

Slik blir verdensmesterskapet

En stor andel av kvalifikasjonsprosessen for verdensmesterskapet gjenstår fremdeles. I tillegg til de fire lagene som er klare fra Europa, er det kun Samsung Galaxy Blue (OGN) og Taipei Assassins (GPL) som er sikret en plass så langt. Hvordan selve gruppespillet i League of Legends-mesterskapet vil bli seende ut er likevel bestemt.

Fnatic spilte i fjorårets verdensfinale. Her reflekterer de litt over hva som gjorde at de røk ut. (Video: Riot Games)

Riot Games annonserte i går at de gjennomførte gruppetrekking 7. august, men i oppdateringen på deres nettsider forklares det videre at de ikke ønsker å gå ut med resultatet enda. Årsaken til dette skal være frykten for at gruppenes sammensetting kan påvirke de ulike lagenes innsatsvilje i sluttspillet. Riot Games argumenterer videre med at det ødelegger for kredibiliteten til verdensmesterskapet og League of Legends som e-sport, hvis et lag for eksempel taper med vilje for å unngå å havne i den antatt vanskeligste gruppen.

Det eneste vi vet sikkert akkurat nå, er at kun et lag fra hver region kan tilhøre en gruppe. Lagene som ble rangert som nummer én i sin region kan heller ikke havne i samme gruppe. Med andre ord blir dette verdensmesterskapet en fryd for de som har gledet seg til et kraftig sammenstøt mellom ulike metastrategier og spillestiler.

Vi snakket med en av amerikas beste spillere litt tidligere i år.
Karismatiske Doublelift diskuterte da naturtalent, stjernestatus og fremtiden »

Siste fra forsiden