Sluttspillet i League of Legends / Telenorligaen

Slik endte Telenorligaens førstedivisjon for League of Legends-lagene

Se hvilke lag som skal kjempe om pokalen i sluttspillet.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Første del av vårens vakreste eventyr er omme, og fire League of Legends-lag er klare til å kjempe mot hverandre i Telenorligaens sluttspill. Lagene som får muligheten til å utfordre tittelforsvarer Riddle er Sprutnoobs, Epiphany Bolt og Celestial Gaming.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET:

Vis mer

Sprutnoobs - Celestial: lørdag 7. mai, kl 16:00

Riddle - Epiphany Bolt: søndag 8. mai, kl 16:00

Finale: lørdag 20. mai, kl 15:00

Kampoppsettet finner du på Telenorligaens offisielle turneringssider »

Vårsesongens sluttspill kommer til å spilles offline, noe som medfører at kampene har blitt flyttet fra 12. – 14. mai. Semifinalene spilles 7. – 8. mai, og finalen spilles i Oslo, lørdag 20. mai, kl. 19:00.

Videre er også formatet på sluttspillet endret fra tidligere gjennomføringer: Sprutnoobs, som vant ligaen, får selv velge motstander i sin semifinale. Valget deres landet på Celestial, og dermed kommer den siste semifinalen til å bestå av Riddle og Epiphany Bolt.

Se hvordan vi rangerte lagene før sesongstart »

– Førsteplassen kom ikke overraskende på oss, sier kapteinen

DISSE SPILLER FOR SPRUTNOOBS:

Vis mer

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Joachim «Accziz» Torsvik (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Adam «UK Legend» Hawksworth (Support)

Fra første runde har Sprutnoobs bemerket seg som et av ligaens sterkeste lag, og har så langt ikke tapt et eneste oppgjør. Lagets kaptein og Jungle-spiller, Anders «Sharp» Lilleengen bekrefter ovenfor Gamer.no at prestasjonene har svart til lagets ambisjoner, men nevner også at det er sluttspillet som har vært det store fokuset for laget.

Sprutnoobs-kaptein Anders «Sharp» Lilleengen forventer å møte Epiphany Bolt i sluttspillets finale.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi hadde høye forventninger på vei inn i sesongen, og førsteplassen kom ikke så veldig overraskende på gutta. Men nå betyr ikke førsteplassen noe særlig, bortsett fra at vi får velge motstander i semifinalen, så det er sluttspillet vi alltid har hatt øynene på.

Tidligere i sesongen har ikke kapteinen spart på kruttet i sine utsagn om hans tidligere lagkamerater i Epiphany Bolt. Når han blir spurt om det er noen spillere som har overrasket ham enten positivt og negativt gjennom sesongen, benytter han muligheten til å gi Epiphany-spillerne et lite stikk.

– Jeg er skuffa over hvor mye «Tivity» eller «TiviFREE» klarte å dø, og at «Dipzey» valgte Ivern (en helt brukt i Jungle-rollen, journ. anm.), sier han til Gamer.no.

Til tross for at Sprutnoobs har muligheten til å velge hvem de kommer til å møte i semifinalen, forteller kapteinen at det mest sannsynlig kommer til å bli kamp mot Celestial, som havnet på fjerdeplass. Som potensielle finalemotstandere trekker han frem sine tidligere lagkamerater i Epiphany.

– Vi kommer nok til å velge fjerdeplassen, selv om det er finalen som har alt å si. Epiphany kommer nok til å nå finalen, hvis «Tivity» slutter å kødde.

Les også
Prøvde å jukse i «folkets spill»-konkurransen

Sprutnoobs ble spådd på 2., 3. og 4. plass av Gamer.no.

Har ingen tro på de regjerende seriemesterne

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY BOLT:

Vis mer

Gustav «Xyraz» Blomkvist (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Jungle-spiller i Epiphany Bolt, Adrian «Dipzey» Kjellesvik har festet blikket på førsteplassen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Epiphany-laget hadde mange øyne på seg før sesongstart på grunn av sin sterke stall. Spillerne gikk selvsikre ut til Gamer.no, men så likevel ut til å rote det litt til i kampene sine. Mot slutten av sesongen gikk laget på mange uavgjorte resultat, som førte til en andreplass på tabellen. Lagets Jungle-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik forteller til Gamer.no at de sikter mot toppen i sluttspillet.

– Andreplass er jo helt greit, men vi skal jo alltid gå for første. Det er det vi kommer til å gjøre i sluttspillet!

Den rutinerte spilleren trekker frem tre relativt nye fjes som positive overraskelser denne sesongen, nemlig Røkt Skinke-spiller Andreas «Yupwulf» Brustad, Fact Revolution-spiller Joo «Weerty» Vo og Celestial-spiller Hamad «Saito» Allaui.

– Det er faktisk en del spillere som har overrasket meg positivt denne sesongen, som «Weerty», «Yupwulf» og «Saito».

Når han blir spurt om hvem drømmemotstanderen i semifinalen er, lander valget hans på Riddle, til tross for at lagene spilte uavgjort sist gang de møttes.

– Vi vil helst møte Riddle i semifinalen, fordi vi ser på dem som det svakeste laget i sluttspillet. Finalen kommer til å bli mellom oss og Sprutnoobs, forteller han til Gamer.no.

Epiphany Bolt ble spådd på 1., 2. og 3. plass av Gamer.no.

Riddle vant Telenorligaen høsten 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Skuffet over resultatene, sier klubblederen

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Mohammed Barzinje i Riddle håper på å kunne slippe jubelen løs etter vårens sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Riddle ble i likhet med Sprutnoobs og Epiphany Bolt, spådd en god sesong. Laget havnet til slutt på en tredjeplass, men med kun to seire i løpet av sesongen. Klubbleder i Riddle, Mohammed Barzinje kaller det en uheldig sesong, og forteller til Gamer.no at hele laget er skuffet over resultatene.

– Vi er skuffet over resultatene, en uheldig sesong med mye uavgjort for oss som er regjerende Norgesmestre. Dette var ikke helt planen, men hittil er vi uslåelige sammen med Sprutnoobs. Jeg tror det blir spennende å se hvordan det går i sluttspillet, hvor flere nerver kommer til å spille inn, med tanke på at det mest sannsynlig blir spilt på en større scene. Vi gleder oss iallfall til sluttspillet.

I likhet med Epiphany-spiller Kjellesvik, trekker Barzinje frem en av Telenorligaens nye fjes som en positiv overraskelse gjennom sesongen, nemlig svenske Natti «Nattiwatch», som spiller for Fact Revolution.

– «Nattiwatch» har vært en utrolig bra spiller som har fått vist seg fra. Han er en ung og talentfull spiller, som man kan se at har et stort potensiale til å nå langt, forteller han til Gamer.no.

Når det kommer til motstandere i semifinalen, er Barzinje, i motsetning til Kjellesvik, uten preferanser, og forventer å spille finale mot enten Sprutnoobs eller Epiphany.

– Vi har ingen preferanser for motstander i semifinalen. Det blir spennende. Finalen kommer til å spilles mellom Riddle og Sprutnoobs eller Epiphany Bolt.

Riddle ble spådd på 1. og 2. plass av Gamer.no.

Tror det er en fordel å bli pekt ut som det svakeste leddet

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Hamad «Saito» Allaui (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

Håkon «Flaker» Solberg i Celestial satser på å være en underdog i sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Tidlig i vårsesongen gikk Celestial ut i Gamer.no med en klar melding om at de ønsket å åpne opp for nye talenter i norsk e-sport. Gjennom sesongen så laget ut til å slite med frafall i spillerstallen, men klarte likevel å krige til seg en fjerdeplass. Lagets Top Lane-spiller Håkon «Flaker» Solberg forteller Gamer.no at laget har levd opp til organisasjonens forventninger, og at de kan dra fordel av å bli undervurdert.

– Det er i tråd med våre ambisjoner om å være et topp fire-lag. Vi håper på å kunne møte Sprutnoobs i semifinalen, ettersom de velger motstanderen sin selv. Å bli pekt ut som det svakeste laget gang på gang har vært en stor suksessfaktor for oss de siste ukene.

Det kan spekuleres i hvilke situasjoner Solberg sikter til, men det kan godt tenkes at det er et lite stikk til Eclipse-spiller Christian «Ichirochi» Mathisen, som uttalte seg til Gamer.no om at dersom de tapte mot Celestial, kunne de like gjerne legge skoene på hylla.

Uavhengig av forhåndsdømming av laget, er det ingen tvil om at Celestial har levert når det har gjeldt som mest. Etter fire runder stod laget med kun to poeng, men med tre strake seiere mot slutten av sesongen kjempet det rutinerte laget seg inn i Telenorligaens sluttspill. Solberg har stor tro på seier i semifinale, og en finale mot Epiphany Bolt.

– Finalen kommer til å spilles mellom Celestial og Epiphany Bolt.

Når Solberg blir spurt om positive eller negative overraskelser gjennom sesongen, trekker han frem Sprutnoobs som årets positive overraskelse, og BX3 som sesongens store skuffelse.

– Sprutnoobs er laget som overrasket mest positivt. Det var nok mange som var i tvil om de ville nå toppen, med tanke på at de har to spillere i nye roller, men de har prestert sterkt i ligakampene. BX3 er laget som har skuffet mest, med tanke på lagoppstillingen. På papiret skal de kunne slå de fleste lagene i Telenorligaen, men sitter nå med kun tre poeng etter siste runde.

Celestial ble spådd på 3., 4. og 5. plass av Gamer.no.

Kort opphold i toppdivisjonen

Som følge av poengforskjell i kamper, havnet Røkt Skinke på sisteplass i årets sesong. Laget endte opp med like mange poeng som BX3, men blir likevel nødt til å starte høstsesongen i andredivisjon. Laget rykket opp til førstedivisjon like før vårsesongen, men møtet med toppklubbene viste seg å bli for tøft for laget.

Røkt Skinke ble spådd på 7. og 8. plass av Gamer.no.

BX3 klarte akkurat å unngå direkte nedrykk, men blir nødt til å kjempe for å beholde sin plass i Telenorligaens øverste nivå.

BX3 ble spådd på 6. plass av Gamer.no.

Andredivisjon dominert av topplagenes andrelag

SLIK ENDTE ANDREDIVISJON:

Vis mer

1. Riddle EK 2
2. Celestial Gaming Youth
3. Quantum
4. Hopes and Dreams
5. BX3 EK 2 **
5. Nyx Assasins **
7. Randaberg MiracleWorkers
8. Kong King

* Opprykk / * Kvalifisering / * Nedrykk

** Lagene står likt i antall rundeseire og i innbyrdes oppgjør.

Som en følge av at Telenorligaen skal utvide divisjonene, slik at alle avdelinger og divisjoner inneholder ti lag, kommer tre lag til å rykke direkte opp fra andredivisjon. Øverst på tabellen i andredivisjon finner vi Riddle 2, som er andrelaget til regjerende seriemester Riddle. Kun tre poeng etter følger Celestials andrelag, Celestial Gaming Youth.

På grunn av Telenorligaens reglement, har ingen organisasjon mulighet til å ha to lag i samme divisjon. Dette medfører at både Riddle og Celestial har valget mellom å enten selge andrelagenes plass i førstedivisjon, eller å fristille spillerne, som dermed tar over plassen selv. Lagene som kommer til å slå følge med Riddle 2 opp i førstedivisjon er Celestial Gaming Youth og Quantum.

Hopes and Dreams blir nødt til å bevise at de er gode nok for førstedivisjon, når de skal spille kvalifiseringskamp mot BX3. Kampens taperlag blir nødt til å spille neste sesong i andredivisjon.

Slik ser tabellen i førstedivisjon ut etter endt ordinært seriespill:

PlasseringLagSpiltVunnetUavgjortTaptPoeng
1Sprutnoobs752017
2Epiphany Bolt733112
3Riddle725011
4Celestial732211
5Eclipse72329
6Fact Revolution72238
7BX370343
8Røkt Skinke71063

* Sikret plass i sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden