Eventyrbrus vant sin første kamp i 1. divisjon

Slik feirer Eventyrbrus sin første seier i Overwatch

«Slenger du nok aper foran en datamaskin vil de etterhvert vinne 4-0 i Telenorligaen gitt nok tid».

Forrige sesong var ikke akkurat en høydare for Overwatch-laget Eventyrbrus. Det eneste de fikk under beltet var ett kart i siste runde, men kampen endte riktignok likevel med tap. I vårsesongens første runde gjentok laget dog bragden, og lå dermed godt an til å gjøre en bedre sesong.

Mot Alopex søndag kveld skjedde det som hadde vært vanskelig å se for seg for et halvt års tid siden; Eventyrbrus vant en kamp, og den vanlige leskedrikken kunne for anledningen byttes ut med festbrus.

Ikke bare vant de, men de tok samtlige fire kart mens de først var i sving. Våresongen er allerede fem hundre prosent bedre enn høstsesongen, om man antall kart vunnet er målestokken.

Seieren markeres med en hysterisk video du kan se i videovinduet øverst i denne artikkelen.

Se kampen mellom Alopex og Eventyrbrus i reprise på Gamer.nos Twitch-kanal.

Privat

– Føles relativt bra

Disse spiller for Eventyrbrus

Vis mer

Trygve «Skoiar» Tveita (Main Tank)
Mats Frode «Gen» Cjis (Off-tank)
Haakon Vetle «Far» Solvik (Support)
Jørgen «Yogibear» Røgeberg (Support)
Tommy «Cerus» Førland (DPS)
Jens Christian «NeTelf» Fleten (DPS)
Espen «Schnugaf» Onarheim (Trener)
Daniel «Fabe» Ekerhovd (Innbytter)
Rune «mtn» Tengs (Innbytter)

Oppgjøret mellom Alopex og Eventyrbrus var dog jevnere enn resultatet tilsier. Lagene vekslet stadig på å holde kontrollpunktene på «king of the hill»-kartet Nepal, og måtte ut i ekstraomganger for å kåre en vinner av kampens første kart, «King's Row».

Til slutt var det altså Eventyrbrus som trakk det lengste strået på hvert av kartene, og trener, Espen «Schnugaf» Onarheim, var både glad og lettet da seieren var et faktum.

– Relativt sjokkert! var svaret på spørsmålet om hva han følte etter lagets første seier.

Underveis i kampen fulgte «Schnugaf» kampen sammen med fans og tilskuere på Gamer.nos Twitch-kanal, og da mange uttrykte sin overraskelse over Eventyrbrus' prestasjon, var Onarheims kommentar:

– Slenger du nok aper foran en datamaskin vil de etterhvert vinne 4-0 i Telenorligaen gitt nok tid.

Seieren er markert med en hysterisk video som du kan se i videovinduet øverst.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Topp eller bunn

Før kampen fortalte «Schnugaf» at laget hans først og fremst spiller for å ha det gøy. Nå som laget har bevist at også de kan vinne kamper, øker nok motivasjonen for å gjenta bedriften.

– Som lag kommer vi nok til å legge litt mer arbeid i håp om å komme topp fire etter denne kampen, ja. Det er bunn eller topp fire på tabellen for oss nå. Det er de to morsomste utfallene for oss i hvert fall, sier «Schnugaf».

«Schnugaf» har lovet boller og brus til alle lagene som taper for Eventyrbrus denne sesongen, og det er en lovnad han akter å holde.

– Ifølge annonsen vår blir boller og brus overlevert ved første møte med meg, så om de kommer til The Gathering er de velkomne på besøk i Hamar sentrum for å plukke opp premien, sier «Schnugaf».

– Men jeg leverer jeg, skal ikke holde tilbake på det.

Lite trening

Seieren mot Alopex kommer i etterkant av en uke med lite trening. Eventyrbrus sverget flere ganger til en lagkomposisjon bestående av fire tanker, noe som også ga god avkastning.

– Siden forrige kamp har vi bare hatt mulighet for to dager med treningskamper ettersom det har vært litt andre saker folk har måttet gjøre på fritiden den siste uken. Hele kampen starta litt «shady», men laget hadde ett klart mål om å gjøre det de kunne for å vinne kampen. Det så man igjen og igjen hvor TEAM FIGHTS egentlig skulle vært over og jeg satt i stua og skrek "TREKK ELLER DØ" til tv-skjermen, så klarte de dæven meg å snu det på hodet og plassere Alopex i vanskelige situasjoner, forklarer «Schnugaf», og legger til:

– Vi har kjørt «Quad Tank» i tre-fire kamper, og er bare noe vi følte har fungert relativt bra. Vi så det fungerte i den ene treningskampen vi gjorde tidligere i dag og valgte å kjøre på med det.

– Det var godt å få spilt med hovedoppstillingen, og se «Skoiar» (main-tank, Trygve Tveita. Journ. anm.) styre på laget og komme med veldig overraskende strategier som Alopex åpenbart ikke var forberedte på.

Alt i alt en gøy kamp å sitte å se på, det var flere ganger det var nært, men laget var visst bestemt på å ikke tape i dag, håper det er en trend som fortsetter, sier «Schnugaf».

Siste fra forsiden