Slik foretrekker Switch-eiere å spille

Kanskje litt overraskende statistikk fra Nintendo.

Skjermdump/YouTube

Nintendo Switch fikk en pangstart etter lanseringen og har fortsatt å selge godt, noe man må anta blant annet har sammenheng med at maskinen kan brukes i både håndholdt modus og TV-modus. Akkurat hva folk foretrekker av dette har vi nå fått litt mer innsikt i, og resultatet er kanskje overraskende.

I sitt informasjonsskriv som Nintendo slapp i forbindelse med sine siste kvartalsresultater opplyser selskapet at flere foretrekker å spille på Switch i håndholdt modus dersom man sammenligner direkte med de som foretrekker TV-modus.

Slik ser brukerstatistikken ut.
Nintendo

Ganske jevnt

Nintendos statistikk indikerer nærmere bestemt at 30 prosent av Switch-eiere spiller i håndholdt modus over 80 prosent av tiden som de tilbringer med konsollen. Til sammenligning spiller kun 20 prosent av Switch-eiere i TV-modus mer enn 80 prosent av tiden.

De resterende 50 prosentene av brukermassen har ingen tydelige preferanser og spiller omtrent like mye i begge modusene. Totalt sett er det med andre ord ganske jevnt mellom de to modusene, og dermed ser det ut til at Switch-eiere generelt utnytter fullt ut det som var maskinens store salgsargument, nemlig hybrid-egenskapen.

Om man sammenligner de to modusene direkte med hverandre er det altså likevel en liten overvekt av dem som foretrekker håndholdt, og Nintendo presiserer at denne modusen også omfatter bord-modusen med frakoblede kontrollere. Statistikken omfatter Japan, USA og Europa.

Ikke alle tar ennå helt sjansen på Switch: EA avventer situasjonen »

Siste fra forsiden