EA nøler med å lansere flere spill på Nintendo Switch

Utgiveren vil vente enda noen måneder for å se an konsollens popularitet.

EA

29. september i år lanserte EA sitt første spill på Nintendo Switch – FIFA 18. Fotballseriens første spill på en Nintendo-konsoll siden 2014 kunne tolkes som at utgiveren ønsket å satse på Switch, men dengang ei.

Sjansen for at vi får se Star Wars Battlefront II på Switch er liten.
EA

I et intervju med Wall Street Journal forteller finanssjef Blake Jorgensen at EA har satt sine videre Switch-planer på vent. Selskapet har tilsynelatende ikke latt seg overbevise av hybridkonsollens innledende suksess, og Jorgensen mener det må mer analyse til for å danne et nøyaktig bilde av maskinens fremtid.

Per 31. september var 7,63 millioner Switch-konsoller solgt, og Nintendo forventer at tallet vil øke til 16 millioner innen april 2018. Mens prognosen lover godt for Nintendo er det enda et stort steg opp til PlayStation 4 og Xbox One, noe som trolig bidrar til EAs ubesluttsomhet.

Vil vente til neste år

Ifølge Jorgensen er det for tidlig å si hvorvidt FIFA 18 på Switch har vært en suksess, og selskapet vil bruke mer tid på å undersøke etterspørselen for sine spill. Planen er derfor å vente til Switch fyller ett år, i mars 2018. Først da vil EA ta stilling til om det er verdt å bruke flere ressurser på konsollen.

I mellomtiden vil utgiveren slippe kun ett spill på Switch – Fe. Det svenskutviklede indie-spillet skal lanseres i løpet av første kvartal i 2018, og kommer i tillegg til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

EA har vært i hardt vær den siste måneden.
Etter mye kritikk endret utgiveren på «loot»-kistene i Star Wars Battlefront II »

Siste fra forsiden