EA nøler med å lansere flere spill på Nintendo Switch
(Bilde: EA)

EA nøler med å lansere flere spill på Nintendo Switch

Utgiveren vil vente enda noen måneder for å se an konsollens popularitet.

29. september i år lanserte EA sitt første spill på Nintendo Switch – FIFA 18. Fotballseriens første spill på en Nintendo-konsoll siden 2014 kunne tolkes som at utgiveren ønsket å satse på Switch, men dengang ei. 

Sjansen for at vi får se Star Wars Battlefront II på Switch er liten.
Sjansen for at vi får se Star Wars Battlefront II på Switch er liten. Bilde: EA

I et intervju med Wall Street Journal forteller finanssjef Blake Jorgensen at EA har satt sine videre Switch-planer på vent. Selskapet har tilsynelatende ikke latt seg overbevise av hybridkonsollens innledende suksess, og Jorgensen mener det må mer analyse til for å danne et nøyaktig bilde av maskinens fremtid.

Per 31. september var 7,63 millioner Switch-konsoller solgt, og Nintendo forventer at tallet vil øke til 16 millioner innen april 2018. Mens prognosen lover godt for Nintendo er det enda et stort steg opp til PlayStation 4 og Xbox One, noe som trolig bidrar til EAs ubesluttsomhet.

Vil vente til neste år

Ifølge Jorgensen er det for tidlig å si hvorvidt FIFA 18 på Switch har vært en suksess, og selskapet vil bruke mer tid på å undersøke etterspørselen for sine spill. Planen er derfor å vente til Switch fyller ett år, i mars 2018. Først da vil EA ta stilling til om det er verdt å bruke flere ressurser på konsollen. 

I mellomtiden vil utgiveren slippe kun ett spill på Switch – Fe. Det svenskutviklede indie-spillet skal lanseres i løpet av første kvartal i 2018, og kommer i tillegg til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

EA har vært i hardt vær den siste måneden.
Etter mye kritikk endret utgiveren på «loot»-kistene i Star Wars Battlefront II »

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen