Slik fungerer Funcoms nye grøsserspill

Se to spillere skremme hverandre i Hide and Shrieks nyeste trailer.

For drøye to uker siden overrasket Funcom med avdukingen av Hide and Shriek, et skrekkspill for to spillere som skal lanseres allerede senere denne måneden. Annonseringen avslørte lite om hvordan spillet faktisk vil fungere, men i en fersk trailer viser utvikleren frem litt mer av hva vi kan vente oss.

Usynlig skremming

Maskene man bruker for å skremme hverandre kan tilpasses etter ønske.
Funcom

Fra tidligere vet vi at Hide and Shriek er et flerspillerspill for to spillere, som må prøve så godt de kan å skremme vettet av hverandre. Haken er at begge spillerne er usynlige, så man er nødt til å være lur og følge godt med for å oppdage motstanderen.

I traileren – som du kan se i videovinduet over – ser vi to spillere bruke forskjellige taktikker for å avsløre hverandres posisjon. At man ser noe røre på seg trenger imidlertid ikke bety at man er på sporet av en spiller, og uforsiktighet belønnes gjerne med uhyggelige overraskelser.

Hver spiller kan plassere feller på tilfeldige steder, som midt på gulvet eller i et skap, og målet er å lokke motspilleren i fella. Når du er sikker på hvor den andre spilleren befinner seg kan du sette inn nådestøtet med en god, gammel «jump scare». Den beste skremmeren går til slutt av med seieren.

Hide and Shriek kommer kun til PC, og skal lanseres den 25. oktober – en liten uke før årets store skremmedag: Halloween. Foretrekker du å forhåndsbestille kan du sikre deg spillet på Steam allerede nå, med en prisreduksjon på 20 prosent. Tilbudet varer frem til 25. oktober.

Funcom har også andre prosjekter på gang.
Se en trailer for overlevelsesspillet Conan Exiles her »

Siste fra forsiden