Slik fungerer profiler og favoritter i Mass Effect: Andromeda

BioWare gir oss atter nye detaljer om spillet.

I påvente av lanseringen av Mass Effect: Andromeda har Bioware bestemt seg for å slippe en serie videoer som avslører flere aspekter ved spillet. Den første videoen tok for seg kampsystemet, og i en nylig sluppet video demonstrerer utvikleren et knippe nye godsaker.

Videoen, som du kan se øverst i artikkelen, handler om spillets profil- og favorittsystem.

Det er allerede avslørt at Mass Effect: Andromeda opererer med ferdigheter som kan velges og oppgraderes på tvers av alle klasser, men ferdighetssystemet har også et annet aspekt, og det er her profilsystemet kommer inn.

Du kan ta med deg fire ulike profiler med tre ferdigheter hver ut i kamp.
EA

Mer fleksibilitet

Profilene i spillet er en måte å spesialisere seg på og fungerer på den måten at man oppnår bestemte bonuser innen de forskjellige kampkategoriene i spillet, altså kamp, teknologi og «biotics» – basert på hvilken profil man velger. Det finnes syv profiler å velge mellom

Én av dem, Adept, retter seg eksempelvis mot dem som ønsker å spesialisere seg i «biotics»-egenskaper. Ved å velge denne profilen kan man forbedre blant annet varigheten og styrken på biotics-angrep ved å låse opp høyere nivåer av profilen, noe man gjør ved å investere ferdighetspoeng i de ulike biotics-ferdighetene.

Favorittsystemet dreier seg om at man kan ta med seg fire favorittprofiler inn i kamp og velge fritt mellom disse til enhver tid via et menyhjul. De fire profilene kommer med tre utvalgte favorittferdigheter, som altså betyr at man fritt kan veksle mellom opptil tolv favorittferdigheter i kampens hete.

Poenget med disse konseptene er ifølge Bioware å gi høyest mulig fleksibilitet og hindre at man føler seg fastlåst til en bestemt spillestil.

Mass Effect: Andromeda blir stort: Da er det bra at spillet skal ha meningsfulle sideoppdrag »

Siste fra forsiden