Seinfeld Adventure

Slik kunne et pek-og-klikk-spill om Seinfeld sett ut

To utviklere ber om støtte for å realisere drømmen.

22 år har gått siden den siste Seinfeld-episoden gikk på TV, men enda nyter serien stor popularitet verden over. Nå håper to indieutviklere å gjenskape universet i spillform, men først trenger de fansens hjelp.

Et spill om ingenting

Seinfeld passer perfekt som pek-og-klikk-spill, mener utviklerne. Bilde: Jacob Janerka

Med en trailer – som du kan se over – viser Jacob Janerka og Ivan Dixon hvordan et pek-og-klikk-spill om Seinfeld potensielt kunne sett ut. Tittelen på smaksprøven er Seinfeld Adventure, og akkurat som med TV-seriens berømte beskrivelse er det «et spill om ingenting».

Som utviklerne forteller passer Seinfeld perfekt for pek-og-klikk-sjangeren, med et hav av kjente figurer å snakke med og flere minneverdige gjenstander – som PEZ-dispenseren. Tanken er å la spillere oppleve gjengens viltre hverdag i rollen som Jerry, George eller Elaine – men ikke den ustyrlige Kramer – med helt nye historier å utforske.

– Vi har ikke lyst til å lage et spill som bare gjentar vitser og handlinger som fans allerede kjenner til. Vi skriver helt nye historier om Seinfeld-figurene som er designet for å fungere i spillform, samtidig som vi holder oss tro til tonen og tematikken fra serien.

Trenger tillatelse

Med nok oppmerksomhet håper duoen at Seinfelds rettighetshaver vil gi grønt lys til spillet. Bilde: Jacob Janerka

Mens konseptet er klart, kan ikke Janerka og Dixon kjøre på med prosjektet uten tillatelse fra Seinfelds rettighetshavere. Å få det er riktignok lettere sagt enn gjort, og det er her utviklerne håper at Internettet kan hjelpe til.

– Vi trenger virkelige Internett-mennesker for å vise at det er etterspørsel etter dette. [...] Vi er nødt til å ha en offisiell kontrakt som gir oss rettighetene til å lage et spill basert på Seinfeld. Selv et «Ja, greit» fra Jerry [Seinfeld] eller Larry [David] hadde hjulpet. Uten det kan vi havne i trøbbel selv om vi bare lanserer dette som et gratis fanskapt spill. 

Om du er interessert kan du lese mer om Seinfeld Adventure på spillets nettsider

Les også: Crysis Remastered er under utvikling »

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen