Seinfeld Adventure

Slik kunne et pek-og-klikk-spill om Seinfeld sett ut

To utviklere ber om støtte for å realisere drømmen.

22 år har gått siden den siste Seinfeld-episoden gikk på TV, men enda nyter serien stor popularitet verden over. Nå håper to indieutviklere å gjenskape universet i spillform, men først trenger de fansens hjelp.

Et spill om ingenting

Seinfeld passer perfekt som pek-og-klikk-spill, mener utviklerne.
Jacob Janerka

Med en trailer – som du kan se over – viser Jacob Janerka og Ivan Dixon hvordan et pek-og-klikk-spill om Seinfeld potensielt kunne sett ut. Tittelen på smaksprøven er Seinfeld Adventure, og akkurat som med TV-seriens berømte beskrivelse er det «et spill om ingenting».

Som utviklerne forteller passer Seinfeld perfekt for pek-og-klikk-sjangeren, med et hav av kjente figurer å snakke med og flere minneverdige gjenstander – som PEZ-dispenseren. Tanken er å la spillere oppleve gjengens viltre hverdag i rollen som Jerry, George eller Elaine – men ikke den ustyrlige Kramer – med helt nye historier å utforske.

– Vi har ikke lyst til å lage et spill som bare gjentar vitser og handlinger som fans allerede kjenner til. Vi skriver helt nye historier om Seinfeld-figurene som er designet for å fungere i spillform, samtidig som vi holder oss tro til tonen og tematikken fra serien.

Trenger tillatelse

Med nok oppmerksomhet håper duoen at Seinfelds rettighetshaver vil gi grønt lys til spillet.
Jacob Janerka

Mens konseptet er klart, kan ikke Janerka og Dixon kjøre på med prosjektet uten tillatelse fra Seinfelds rettighetshavere. Å få det er riktignok lettere sagt enn gjort, og det er her utviklerne håper at Internettet kan hjelpe til.

– Vi trenger virkelige Internett-mennesker for å vise at det er etterspørsel etter dette. [...] Vi er nødt til å ha en offisiell kontrakt som gir oss rettighetene til å lage et spill basert på Seinfeld. Selv et «Ja, greit» fra Jerry [Seinfeld] eller Larry [David] hadde hjulpet. Uten det kan vi havne i trøbbel selv om vi bare lanserer dette som et gratis fanskapt spill.

Om du er interessert kan du lese mer om Seinfeld Adventure på spillets nettsider.

Les også: Crysis Remastered er under utvikling »

Siste fra forsiden