Guide

Softmodding av Nintendo Wii

Slik puster du nytt liv i avdankede Nintendo Wii

Softmodding gjør at du kan spille spill fra en harddisk og spille gamle PC- og konsollspill.

Audun Rodem/Niklas Plikk
1: Farene og fordelene med softmodding av Wii
2: Oppdatere Wii, bruke LetterBomb
3: Ta backup av Wii-oppsettet
4: Slik installerer du programmer
5: Backup av spill og spilling fra lagringsenhet

OBS: Softmodding kan føre til at maskinen blir ubrukelig dersom du er veldig uheldig eller gjør noe feil. Vær forsiktig når du vasser ned i jungelen av hjemmelagde programmer som kan endre maskinen. Vi kan ikke hjelpe deg dersom noe går galt. Softmodding er også umulig å reversere helt, og det vil alltid være igjen spor selv om det går an å fjerne alt av programmer og tjenester som man installerer. Er du redd for å miste garantien, bør du aldri softmodde. Du kan heller aldri bruke denne guiden til å softmodde Wii-menyen på Wii U.

Den står der og støver ned. Du vet, den lille hvite spillkonsollen som kan skryte av 101 millioner solgte, og som så å si har blitt lagt død nå. Jeg snakker selvfølgelig om Nintendo Wii – konsollen som på tross av sin underlegne ytelse har solgt flere titalls millioner mer enn konkurrentene Xbox 360 og PlayStation 3.

Denne er åtte år gammel nå.

Men hva nå, åtte år etter veivesuksessen først kom på markedet? Konsollen er så å si ubrukelig, ettersom oppfølgeren Wii U lar deg spille Wii-spill og faktisk også lempe over alt av lagret innhold fra den gamle konsollen. Gjør man dette, blir også den gamle konsollen helt som ny igjen, uten installerte spill eller lagringsfiler. Det eneste man kan gjøre med de eldste Wii-konsollene som man ikke har noen god løsning på i dagens konsoller er GameCube-spilling.

Dermed er det kanskje like greit å finne ut hva annet boksen har å by på, utenfor rammene diktert av Nintendo. Siden begynnelsen har nemlig interesserte tuklet med å bryte seg inn i og finne ut hvordan de kan bruke maskinen til andre ting enn bare spill. Og ja, selvfølgelig inkluderer dette piratkopiering og andre mindre lovlige alternativ også.

Ved å gjøre en såkalt «softmod» av Wii-konsollen kan du gjøre slike ting som:

 • Ta backup av Wii- og GameCube-spill til en ekstern harddisk, USB-pinne eller et SD-kort, og kjøre spillene derifra uten å trenge spillplaten
 • Spille importerte spill fra andre regioner enn Europa
 • Spille gamle spill via emulering, slik som spill på Super Nintendo, Nintendo, Game Boy Advance, Sega Master System, DOS, Atari ST, Commodore 64 og en hel hurv med andre maskiner
 • Spille hjemmelagde spill og bruke hjemmelagde programmer
 • Installere modifikasjoner til spill, slik som Super Smash Bros. Brawl+ som endrer spillet til å bli mer i tråd med forgjengeren
 • Spille over nett på private servere, selv om Nintendo har stengt ned de offisielle serverne
 • Bruke juksekoder i Wii- og GameCube-spill
Her ser du Duck Hunt spilt, med Wii-mote som «zapper»-pistol.

Denne guiden vil inneholde en god del trinn, så vi gir deg en innholdsfortegnelse her slik at du kan navigere hurtig mellom trinnene. Vi anbefaler ikke at du hopper over noen av trinnene, men du kan når som helst stoppe underveis i guiden om du føler at du har fått nok funksjonalitet ut av softmoddingen.

En siste advarsel: Denne guiden er ikke laget for å la deg spille piratkopierte spill, men det er ikke til å stikke under stol at softmodding lar deg gjøre dette. Det er likevel flere programmer og funksjoner i denne guiden som ikke vil fungere for deg om piratkopiering er målet ditt, så du er advart.

La oss begynne

Guiden er delt inn i fem sider, der hver side fordrer kronologisk rekkefolge. Vi har laget den slik for å sikre at du gjør alt i riktig rekkefølge. Aldri hopp over et trinn i guiden om du ikke er 100 prosent sikker på hva følgene blir.

Dette er stegene vi skal innom i løpet av guiden

 1. Vi forteller deg hva du trenger og bør ha av utstyr
 2. Hvordan du oppdaterer Wii og Wii Shop, og hvordan du bruker LetterBomb for å installere BootMii og The Homebrew Channel
 3. Hvordan du tar backup av konsollens systemminne, samt sikrer deg mot såkalt «bricking» med BootMii og/eller Priiloader(VIKTIG)
 4. Hvordan du installerer programmer via Homebrew Browser eller manuelt
 5. Hvordan du installerer to nye cIOS, for så kunne ta backup av og spille Wii- og GameCube-spill med USB Loader GX
Les også
Det er lettere enn noensinne å gjøre PC-en om til en stuekonsoll

Utstyrsliste

Dette er gjenstandene og mulighetene du ha for å kunne bruke denne guiden effektivt:

 • En vanlig Nintendo Wii-konsoll, ikke den nyere Wii Mini-typen
 • En stabil strømtilkobling. Mister du strømmen under noen av disse prosessene kan det gå skikkelig skeis, så ikke begynn å tukle med NAND eller cIOS-installering mens det tordner og lyner
 • Du trenger Wii-mote uten Wii Motion+ eller en GameCube-kontroller.
 • Et SD-kort formatert til FAT32. Helst ikke et SDHC-kort, men det fungerer også vanligvis. Noen SD-kort er ikke kompatible uansett hvilken type de er
 • En trådløs nettilkobling som enten er åpen, eller som bruker en av de følgende beskyttelsestypene: WEP, WPA-PSK (TKIP), WPA-PSK (AES), WPA2-PSK (AES)
 • En PC eller Mac som har tilkobling til Internett

Det er også en liste med ting du bør ha, men som er ikke ytterst nødvendig for guiden:

 • USB-lagringsenhet formatert til FAT32, dette kan være en USB-harddisk eller en USB-pinne
 • GameCube-kontroller
 • GameCube-minnekort
 • Classic Controller til Nintendo Wii
 • Et USB-tastatur

Dersom du er klar for å begynne, kan du bla om til neste side. Der forteller vi deg hvordan du oppgraderer Wii-konsollen og Wii Shop, samt bruker LetterBomb for å åpne opp Wii-en for softmodding »

1: Farene og fordelene med softmodding av Wii
2: Oppdatere Wii, bruke LetterBomb
3: Ta backup av Wii-oppsettet
4: Slik installerer du programmer
5: Backup av spill og spilling fra lagringsenhet

Siste fra forsiden