Guide

Softmodding av Nintendo Wii

Slik puster du nytt liv i avdankede Nintendo Wii

Softmodding gjør at du kan spille spill fra en harddisk og spille gamle PC- og konsollspill.

Audun Rodem/Niklas Plikk
1: Farene og fordelene med softmodding av Wii
2: Oppdatere Wii, bruke LetterBomb
3: Ta backup av Wii-oppsettet
4: Slik installerer du programmer
5: Backup av spill og spilling fra lagringsenhet

Gratulerer! Du er nå rustet til å installere (nesten) alle programmer som homebrew-miljøet har kost seg med å lage de siste årene. For vår guide er det eneste unntaket såkalte USB Loaders som lar deg spille backup-kopier av Nintendo Wii og GameCube-spill. Siden disse krever ytterlig en modifikasjon av kritiske områder i Wii-koden, er det litt mer tukling som m åtil for å få stablet dette på beina. Skal du ikke bruke Wii-konsollen til dette formålet, anbefaler vi deg ikke å gå gjennom de ekstra stegene for å få til dette, og vi går derfor mer i detalj rundt hvordan du får til dette på neste side.

Slik kjører du programmer

Vi kommer til å bruke The Homebrew Channel til å laste alle programmer i denne guiden. Merk at de fleste programmer ikke installeres på konsollen, men kjøres alltid fra den eksterne lagringsenheten. Unntaket er cIOS-filer, BootMii og Priiloader.

The Homebrew Channel som leser ScummVM fra SD-kortet. Man kan laste BootMii via en undermeny.

The Homebrew Channel er en applikasjon som leser filer fra en mappe på enten et SD-kort eller en USB-enhet. Begge må være formatert til et FAT32-format.

For at filene skal dukke opp i kanalens meny må du bruke en bestemt mappestruktur. Denne er:

/apps/programmappenavn/

I programmappen ligger det enten en fil ved navn boot.dol eller boot.elf. Det er denne The Homebrew Channel leser når den skal kjøre filen. Det er også vanlig å se filene icon.png og meta.xml i mappen også. Disse inneholder metadata om programmet som gjør det lettere å vite hva som er hva.

I utgangspunktet er det fritt fram å installere homebrew-programmer ved å laste ned filene på en PC og legge de over på SD-kortet. Men i utgangspunktet er det letteste å begynne med å installere bare ett program, Homebrew Browser, som du kan laste ned fra utviklernes nettsider.

Homebrew Browser lar deg laste ned program enkelt.

Homebrew Browser er nettopp det det høres ut som: et program som lar deg surfe gjennom homebrew, lar deg lese om de, og laste de ned til SD-kortet eller USB-enheten. Vær obs på at det kan finnes nyere versjoner av noen av programmene ute på Internett, så det lønner seg å gjøre et kjapt Google-søk hvis du har en mistanke om at det finnes en nyere versjon ute. Merk også at Homebrew Browser ikke inkluderer ting som kan betraktes som ulovlige filer, slik som spill eller ROM-filer. Disse må du selv legge på lagringsenheten fra PC-en din, etter å ha skaffet de på lovlig vis.

Anbefalte programmer

Selv om du nå står rimelig fritt til å gjøre hva du vil, er det noen programmer vi vil anbefale slik at du kommer igang. Alle disse kan hentes fra Homebrew Browser.

Les også
ScummVM har gitt nytt liv til mer enn 200 klassiske eventyrspill

Det er også mulig å bruke Wii som et mediesenter, men det anbefaler vi ikke. Nintendo Wii støtter ikke oppløsninger høyere enn 480p, og så og si alt du har under TV-en egner seg derfor bedre og er mye lettere å bruke. I tillegg tærer DVD-lesing på diskdrevet.

Det er heller ingen vits i å prøve seg på emulatorer forbi Super Nintendo-æraen. Nintendo 64-kan virke, men PlayStation er vanskelig og nesten ubrukelig, med mindre du ønsker å teste det ut for å se hvordan det virker.

På neste side tar vi det siste steget i prosessen, og forteller deg hvordan du kan bruke Nintendo Wii til å ta backup av GameCube- og Nintendo Wii-spill, samt spille de av fra et SD-kort eller en USB-enhet »

1: Farene og fordelene med softmodding av Wii
2: Oppdatere Wii, bruke LetterBomb
3: Ta backup av Wii-oppsettet
4: Slik installerer du programmer
5: Backup av spill og spilling fra lagringsenhet

Siste fra forsiden