Guide

Softmodding av Nintendo Wii

Slik puster du nytt liv i avdankede Nintendo Wii

Softmodding gjør at du kan spille spill fra en harddisk og spille gamle PC- og konsollspill.

Audun Rodem/Niklas Plikk
1: Farene og fordelene med softmodding av Wii
2: Oppdatere Wii, bruke LetterBomb
3: Ta backup av Wii-oppsettet
4: Slik installerer du programmer
5: Backup av spill og spilling fra lagringsenhet

Oppdater Wii-konsollen til versjon 4.3

Det første du bør gjøre er å sørge for at du har en så ny versjon av Wiis systemmeny og Wii Shop installert som mulig.

Her ser du Wii-menyen uten softmodding. Merk at Wii Shop-kanalen er oppe til høyre.

I 2012 slapp Nintendo sin siste oppdatering, versjon 4.3. For å sikre at du har det nyeste installert, er det lettest å koble Wii-en til internett og prøve å gjøre en systemoppdatering via instillingene til konsollen. For å se hvilken versjon du har installert kan du gå inn i instillinger på konsollen og se øverst i høyre hjørne. Der skal det stå «ver. 4.3E». Tallet representerer den nyeste versjonen, mens bokstaven viser til regionen. Derfor vil amerikanske Wii-konsoller ha en U, mens japanske konsoller har en J.

Grunnen til at vi oppdaterer Wii-konsollen er for å gjøre den kompatibel med både de nyeste spillene og for å kunne være sikker på at vi bruker den riktige bakdøren inn i Wii-ens operativsystem. Merk deg at dette ikke stopper enkelte nyere spill fra å ønske å installere oppdateringer fra DVD-platene, men dette er noe vi løser senere i guiden med Priiloader.

Du bør også prøver å starte Wii Shop-kanalen, slik at denne oppdaterer seg til siste versjon om du ikke har den allerede. Får du ikke muligheten til å oppdatere, er alt slik det skal være.

Bruk LetterBomb til å installere en bootloader

I denne delen av prosessen tar du fram SD-kortet ditt. For øyeblikket er LetterBomb den letteste måten å trenge seg inn i Wii-systemet på. Hacken benytter seg av en svakhet i Wii Messageboard-delen av operativsystemet, som gjør at man kan laste inn programmet derifra.

Her finner du «Console information».

Først og fremst må du finne ut hva MAC-adressen til Wii-konsollen din er. Dette finner du ut i systemets instillinger, under fanen «Internet» og «Console information». Skriv ned dette nummeret.

Derretter går du til nettstedet http://please.hackmii.com/ og taster inn MAC-adressen du skrev ned. Huk også av for hvilken versjon av systemmenyen du har. Dersom du har en europeisk Wii vil dette alltid være 4.3E. Pass på at feltet for «Bundle the HackMii Installer for me!» er fylt. Det har ingen ting å si om du trykker på «Cut the red wire» eller «Cut the blue wire» – begge starter nedlastingen av filen.

Sett det FAT32-formaterte SD-kortet inn i PC-en din, og legg mappen kalt «private» fra .zip-filen du nettopp lastet ned på kortet. Dersom du allerede har en «private»-mappe der, fordi du har brukt SD-kortet til Wii-en tidligere, bør du gi den et nytt navn eller flytte den over til PC-en din nå.

Hei, LetterBomb!

Derretter må du flytte filen som heter «boot.elf» over til root på SD-kortet, og sørge for at det ikke ligger i noen mapper der ennå.

Les også
Det er lettere enn noensinne å gjøre PC-en om til en stuekonsoll

Putt så SD-kortet inn i Wii-konsollen, og skru den på. Åpne «Wii Message Board» og kom deg til den aktuelle kalenderdatoen. Dersom du ser et rød brev med en bombe i, åpner du det. Skulle du ikke se brevet, kan du sjekke de nærmeste foregående datoene. I mitt tilfelle var brevet plassert i gårdagens dato-fane.

Dersom du har gjort alt riktig nå skal du ha kommet til en skjerm som advarer deg mot å betale for homebrew, og deretter en skjerm som introduserer deg til HackMii, lik den du ser i bildet til høyre.

Ideelt forteller programmet deg nå at både The Homebrew Channel og BootMii kan installeres, markert med grønn skrift.

VIKTIG: Om det står «Can only be installed as an IOS» bak »BootMii» i rosa skrift anbefaler vi på det sterkeste at du installerer Priiloader så raskt som mulig etter dette trinnet. Vi forklarer deg hvorfor og hvordan i backup-fanen på neste side.

HackMii holder på å installere The Homebrew Channel og BootMii.

Trykk på «continue», og la installeringen gå sin gang. Først kommer programmet til å installere The Homebrew Channel. Derretter installeres BootMii. Når alt er ferdig velger du bare Exit, så vil maskinen boote på nytt. Du vil nå komme til en fremmed meny, dersom du fikk installert BootMii med grønn skrift. Hvis ikke kommer du til Wii-menyen du kjenner fra før av. Du kommer deg til den vanlige Wii-menyen ved å velge den med reset-knappen på konsollen.

Fra Wii-menyen kan du nå starte opp The Homebrew Channel, som rett og slett er et enkelt program som lar deg laste og installere hjemmelagde programmer fra SD-kort eller USB-enheter. The Homebrew Channel er i utgangspuntket veldig brukervennlig, og kan navigeres med en Wii-mote eller en GameCube-kontroller.

På neste side viser vi deg hvordan du tar en livsviktig backup av Wii-konsollen »

1: Farene og fordelene med softmodding av Wii
2: Oppdatere Wii, bruke LetterBomb
3: Ta backup av Wii-oppsettet
4: Slik installerer du programmer
5: Backup av spill og spilling fra lagringsenhet

Siste fra forsiden