Feature

League of Legends / Telenorligaen

Slik rangerer vi League of Legends-lagene i Telenorligaen

Denne sesongen er det mange utfordrere til å nå sluttspillet og vinne ligaen.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Allerede på søndag settes vårens vakreste eventyr i gang, når det endelig er klart for årets sesong av Telenorligaen. Åtte lag skal gjennom syv serierunder kjempe mot hverandre, før de fire beste lagene møtes i vårens sluttspill.

I motsetning til foregående sesonger, kommer det kun til å være én direkte nedrykksplass i førstedivisjon denne våren. Laget som havner på 7. plass vil bli nødt til å spille en kvalifiseringskamp, hvor de får muligheten til å redde sin plass i Telenorligaens øverste nivå.

Årets deltakere består av både kjente og ukjente fjes, i gamle og nye drakter. Dersom du ikke har holdt deg oppdatert på den norske League of Legends-scenen i sesongoppkjøringen, finner du alt du trenger av informasjon akkurat her.

Nederst i artikkelen spår både undertegnede, skribent Mathias Hynne og kommentator for TV 2 Sumo, Julian «DogSledder» Nash, utfallet av tabellen.

Kampen om tilværelsen (6. - 8. plass)

Røkt Skinke: Ingenting å tape

Vebjørn «larioth» Steinnes Nordby (Top)
Thong «Thoug» Van (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Stensbøl Brustad (Mid)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Kristine «Honeybadger» Hauge Thomassen (Support)

Ligaens første opprykkslag er Røkt Skinke. Support-spiller Kristine «Honeybadger» Hauge Thomassen var lagleder for SupaGoatSmuggla, som ble diskvalifisert fra 1. divisjon i fjorårets høstsesong. Laget har beholdt stort sett hele lagoppstillingen fra 2. divisjon, og kan dermed støtte seg på samspillet som allerede eksisterer innad i laget.

Det kan bli et tøft møte med Telenorligaens øverste nivå for det nyopprykkede laget, men Røkt Skinke har ingenting å tape i kampene mot de største og mest etablerte lagene. Det blir nok likevel en kamp om tilværelsen for det nyopprykkede laget.

Fact Revolution: Kritisk løvetrio

Abel «Abuur» Kjølen (Top)
Oscar «Oscar» Melheim (Jungle)
Calle «Dragane» Gnaget Dargren (Mid)
Joo «Weerty» Vo (ADC)
Mathias «Bend» van der Bend (Support)

Det andre laget som nylig rykket opp til førstedivisjon er Fact Revolution. I motsetning til Røkt Skinke, har Fact hentet inn en helt ny spillerstall, hvorav tre av de fem spillerne spilte under Oslo Lions i fjorårets høstsesong.

Abel «Abuur» Kjølen, Oscar «Oscar» Melheim og Mathias «Bend» van der Bend var alle tre med på nedrykksfiaskoen til Oslo Lions, men er nok ute etter å bevise at de fortjener en plass i Telenorligaens øverste nivå i vårens sesong.

Les også
Verdens beste spillere i slåssespill møtes i storturnering

Dersom trioen fra Oslo Lions har samspillet i orden og samtidig passer på å integrere de to siste spillerne, kan Fact Revolution sikre sin plass i førstedivisjon, og være med å kjempe høyere opp på tabellen i høstens sesong. Likevel er det trolig at laget kommer til å slite med å holde følge med de større, mer etablerte lagene.

BX3: Jokerne

Espen «espen5b» Drange Jensen (Top)
Daniel «Deacon» Vedvik Karlsson (Jungle)
Øyvind «Nuff» Saltrø Eriksen (Mid)
Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik (ADC)
Jonny «Zitrex» Solvedt (Support)

BX3 tapte mot Riddle i semifinalen av fjorårets sluttspill. Før årets sesong valgte klubben å bygge laget rundt Mid Lane-spiller Øyvind «Nuff» Saltrø Eriksen. BX3 har også valgt å signere to spillere som tidligere spilte for Eclipse, nemlig ADC-spiller Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik og Support-spiller Jonny «Zitrex» Solvedt. Dersom samspillet hos de to spillerne sitter, i tillegg til at Marvik håndterer overgangen fra å være Mid Lane-spiller, kan laget sitte på en dynamisk duo.

BX3 er ligaens jokere – de kan ende opp med å bite fra seg mot de fleste på en god dag, men det er også trolig at de kan gjøre tabber mot antatt dårligere lag dersom lagspillet ikke er på plass. For at laget skal lykkes må kommunikasjonen og strategien sitte, og mye ansvar faller på Mid Lane-spiller «Nuff». Fokuset hos BX3 bør ligge på å holde seg over nedrykkssonen.

Utfordrere (4. og 5. plass)

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Celestial: En evig nummer fire

Håkon «F1aker» Solberg (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Christian «Ichirochi» Mathisen (ADC)
Magne Johan «Magne Johan» Økland Molteberg (Support)

I januar sa klubbleder i Celestial, Bendicthe Breistøl til Gamer.no at deres organisasjon ønsker å øke satsingen på talentutvikling. Det gjenspeiles også i valget om å la Jungle-spiller Jakob William «Jubel» Andresen, som forøvrig var en viktig brikke for laget i forrige sesong, spille for klubbens andrelag, Celestial Youth. Dette har ført til at rokkeringer er blitt gjort innad i laget, samt innhentningen av den nye ADC-spilleren Christian «Ichirochi» Mathisen.

På papiret kan det ved første øyekast se ut som en nedgradering av fjorårets lagoppstilling, men tiden vil vise om satsingen på talentutvikling gir uttelling for veteran-laget. Trolig kommer Celestial til å kjempe side om side med Eclipse om en av de fire plassene i Telenorligaens sluttspill.

Eclipse: Lystne på revansj

Natalie «Stratospanda» Kristiansen i Eclipse, avbildet på Digitality X 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Eirik «SeanZero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Pål William «Brosjan» Oyewumi (Mid)
Natalie «Stratospanda» Kristiansen (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Eclipse endte fjorårets høstsesong på en sur femteplass, etter et tap i en intern kamp mot daværende Sprutnoobs. Det holdt akkurat ikke til en sluttspillplass, og laget er nok revansjelystne før vårens sesong.

Siden forrige sesong har Eclipse byttet ut to spillere, og hentet inn erstatninger i Mid Lane-spiller Pål William «Brosjan» Oyewumi og Support-spiller Oddvar «Archilles» Jakobsen. Dette kan vise seg å være det som trengs for at laget får sin etterlengtede sluttspillplass.

Lagets største utfordrer blir Celestial, og det er også denne kampen som blir nøkkelkampen for at Eclipse skal kvalifisere seg til sluttspillet.

Toppsjiktet (1. - 3. plass)

Mohammed Barzinje i Riddle har ambisjoner om å forsvare tittelen i Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Riddle: Regjerende seriemestre

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Et av lagene som har mest å bevise er Riddle, som på overbevisende vis vant høstsesongen i 2016. Til tross for en ny lagoppstilling, har klubbleder i Riddle, Mohammed Barzinje lagt lista høyt for Riddle-laget – seier i både Telenorligaen og Riot-turneringen Ragnarök.

Det er ingen tvil om at denne lagoppstillingen har mulighet til å gjøre det godt i vårsesongen av Telenorligaen. Riddles tøffeste motstander blir nok Epiphany Bolt, og en seier i oppgjøret avhenger av at spesielt Jungle-spiller Matic «Premk» Premk presterer.

I tillegg til individuelt gode spillere, har Riddle signert trener Torbjørn «Stareye» Berg, som tidligere har vært hovedtrener for nDurance. Berg kommer til å bli en nøkkelperson for Riddles suksess, og har kjennskap til mange av spillerne blant motstanderlagene.

Epiphany Bolt: Gamle giganter i nye drakter

Kjente fjes i den norske League of Legends-scenen spiller nå i Epiphany Bolt, som leier plassen i førstedivisjon av nDurance.
Arsalan Blu/Gamer.no

Gustav «Xyraz» Blomkvist (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Da det ble kjent at nDurance skulle legge ned driften tidlig i 2017, sa styreleder i nDurance, Ole-Andreas Skår til Gamer.no at de kom til å leie ut førstedivisjonsplassen i League of Legends til en annen seriøs organisasjon. Etterhvert ble det klart at Epiphany Bolt er leietakeren, og organisasjonen stiller til start med kjente fjes i lagoppstillingen.

Verdt å trekke frem er spesielt signeringen av den svenske Top Lane-spilleren Gustav «Xyraz» Blomkvist, som har erfaring fra den tyrkiske serien. Ellers er laget bygget opp av spillere som har preget den norske League of Legends-scenen over lengre tid, og gang på gang bevist at de tilhører Norgestoppen. Kritisk for laget er at samspillet sitter, og at kommunikasjonen er på plass, spesielt mellom Top Lane-spiller Blomkvist og Jungle-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik.

Likevel har Epiphany Bolt både individuelt gode og erfarne spillere i stallen. Blomkvist og Mid Lane-spiller Sondre «Tivity» Afdal har dermed all mulighet til å lede ligaens nykommere til øvre del av tabellen.

Sprutnoobs: Ulver i fåreklær

Anders «Sharp» Lilleengen er klippen i Sprutnoobs. Her avbildet under sin tid i nDurance, på Digitality X 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Joachim «Accziz» Torsvik (Mid)
Magnus «Cheezy» Homnes (ADC)
Adam «U K Legend» Hawksworth (Support)

Sprutnoobs har en sterk spillerstall, som fort kan hevde seg i toppen av tabellen. Jungle-spiller og kaptein Anders «Sharp» Lilleengen er lagets klippe, og har gode muligheter til å føre laget til Telenorligaens sluttspill.

En spennende signering i Support-rollen, i engelske Adam «U K Legend» Hawksworth, kan gi laget en stor fordel utover sesongen. Det kommer til å kreves trening innad i laget, spesielt på kommunikasjon og koordinasjon. Overgangen fra å være Support-spiller til å bli Mid Lane-spiller for Joachim «Accziz» Torsvik blir også spennende å følge.

På grunn av et ukjent navn i norsk sammenheng, samt et rollebytte for Mid Lane-spiller Torsvik, kan Sprutnoobs fort gå under radaren for de fleste motstanderne. Dette klarer nok kaptein Lilleengen å dra utnytte av, og sikre seg en plass i sluttspillet.

Slik tror vi at tabellen kommer til å se ut

Spådom av:Brage VasseljenJulian «DogSledder» NashMathias Hynne
1.Epiphany BoltRiddleRiddle
2.RiddleSprutnoobsEpiphany Bolt
3.SprutnoobsEpiphany BoltCelestial Gaming
4.EclipseCelestial GamingSprutnoobs
5.Celestial GamingEclipseEclipse
6.BX3BX3BX3
7.Fact RevolutionRøkt SkinkeFact Revolution
8.Røkt SkinkeFact RevolutionRøkt Skinke

* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Siste fra forsiden