Guide

Server til Counter-Strike: GO

Slik setter du opp din egen Counter-Strike-server

Alle hjemmelag i ligaspillet må stille med tjener i Telenorligaen.

Valve

SLIK SPILLES COUNTER-STRIKE-DELEN I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Hundrevis av norske lag skal kjempe om heder og ære i vårsesongen av Telenorligaen. Ligaspillet spilles i best-av-to-kamper, hvor resultatet gir laget som vinner, eller spiller uavgjort, poeng. Det kjempes om opprykk til divisjonen over.

Nå som Telenorligaen sparkes i gang nok en gang er det utallige kamper som sparkes i gang på samme tid.

For at alle oppgjørene skal gå smertefritt trenger minst halvparten av alle lag å ha en tjener tilgjengelig som de kan spille på. Det er nemlig hjemmelaget som til en hver tid har ansvaret for å stille med server.

Tjeneren må også ha konfigurasjonen til Telenorligaen tilgjengelig, slik at kampen følger reglene og retningslinjene satt av arrangøren.

Last ned konfigurasjonsfilen til Telenorligaen her »

Det finnes en rekke leverandører som tilbyr både gratis- og kortidsleie, men disse har ikke mulighet til å endre konfigurasjonsfil. Derfor anbefales det at alle leier tjener hos en leverandør som tilbyr denne tjenesten.

I denne guiden har vi samlet to leverandører som enten inkluderer konfigurasjonsfilen vår eller som har en veldig enkel måte å legge denne inn på.

Spillvert.no

Spillvert er nok den enkleste løsningen, siden de har konfigurasjonsfilen til Gamer.no inkludert i alle sine tjenere. Dette betyr at fra det minuttet tjeneren din er satt opp så er du klar til å spille kvalifiseringskamp.

Bonusen du får med Spillverts tjenere er at du får med en gratis Mumble-tjener om du ønsker det, hvor du kan kommunisere med dine lagkamerater. Denne er inkludert i prisen.

Spillvert er også eneste norske distributør som tilbyr timeleie, noe som gjør at for bare 29 kroner så kan du leie en tjener i tre timer, noe som normalt sett holder for en kamp. For en tier ekstra kan du leie i seks timer.

Konfigurasjonsfil

For å kjøre Telenorligaen sin konfigurasjonsfil skriver man «rcon gamer» i konsollen, etter å ha logget inn med passordet man laget på forhånd.

Priser

Les også
777 vant OnLAN - nå sikter de mot sluttspillet i Telialigaen

Tre timer: 29 kroner
Seks timer: 35 kroner
24 timer: 55 kroner
72 timer: 75 kroner
Månedspris: 119 kroner
Kvartalspris: 339 kroner
Halvårspris: 642 kroner
Årspris: 1212 kroner

Dathost.net

Dathost er også en forholdsvis enkel løsning, siden du kan legge inn Gamer.no sin konfigurasjonsfil før du bestiller tjeneren. Dette gjør du enkelt ved å slippe filen direkte inn i boksen du finner nederst på siden. Dathost har ikke betalingsalternativer utover en måned, men du kan velge å betale time for time. Dathost er guidens billigste tjenere.

Her er det viktig å huke av at du vil ha en «pure» tjener, noe som gjør at brukere ikke kan tukle med innstillinger som ikke er lovlig i våre turneringer. Det anbefales å velge Stockholm som lokasjon for tjeneren.

Konfigurasjonsfil

For å kjøre Telenorligaen sin konfigurasjonsfil, laster man den ned på sin egen PC, og laster dem opp igjen under fanen «Config» når man bestiller tjeneren. Da blir filen den gjeldende konfigurasjonsfilen på tjeneren så lenge den er leid.

Priser

Timespris: omlag 4 kroner
Månedspris: omlag 106 kroner

Siste fra forsiden