Telenorligaen

Slik skal vårsesongen av Telenorligaen avgjøres

Noen er på vei mot opprykk, mens andre må ta turen ned i lavere divisjoner.

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka. Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt for de enkelte spillene:

Tidsplan for sluttspillet og kvalifiseringer:

  • Tiebreakers: 17-19. april (dersom det står helt likt mellom to eller flere lag som kjemper om opprykk, nedrykk eller sluttspill)
  • Sluttspill for 4-7. divisjon: 17-19. april (gjelder ikke Counter-Strike og StarCraft)
  • Sluttspill 1. divisjon: 25-26. april
  • Endelige finaler: 2-3. mai

Innen midnatt søndag 12. april skal samtlige lag og spillere ha gjennomført sine syv kamper i vårsesongen av Telenorligaen. Da følger sluttspillet i 1. divisjon, samtidig som mange kan glede seg over opprykk eller gråte over nedrykk.

Sluttspillet i den gjeveste divisjonen foregår mellom de fire beste lagene. Ligaleder møter fjerdeplass, mens andreplass møter tredjeplass i hver sin semifinale. Deretter møtes vinnerne i avgjørende finaler helgen etter.

To lag/spillere rykker direkte opp til 1. divisjon og 2. divisjon, mens to lag/spillere rykker ned. Det er også to som rykker direkte ned fra 3. divisjon.

Ny ligastruktur til høsten

Opprykket til 3. divisjon er litt mer omfattende, blant annet fordi vi gjør noen endringer i ligastrukturen før høstsesongen.

– Vi undervurderte antall påmeldinger denne våren, og den originale ligastrukturen var ikke satt opp til å håndtere så mange lag og spillere. Nå går vi over til en mer naturlig forgreining nedover i systemet, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no.

Den nye strukturen ser slik ut:

1. divisjon
2. divisjon
3. divisjon3. divisjon3. divisjon3. divisjon
4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.4.
5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.5.

Det er først og fremst spillere i Hearthstone og Counter-Strike: Global Offensive som vil merke disse endringene.

Slik avgjøres opprykket til 3. divisjon:

Counter-Strike: Global Offensive: Fra høsten opprettes det fire likestilte avdelinger i 3. divisjon med plass til 32 lag totalt. Det betyr at samtlige 20 avdelingsvinnerne fra 4.-5. divisjon denne våren rykker rett opp og fordeles jevnt utover de nye avdelingene.

– Vi gjør denne endringen for å øke sannsynligheten for å klare å rykke opp dersom man vinner sin avdeling i fremtiden. Opprinnelig var det veldig liten sjanse for å lykkes fordi det var for mange vinnere som slåss om veldig få plasser, og det kan oppleves som demotiverende, forklarer Wilmann.

Med de to som rykker ned fra 2. divisjon og de 20 som automatisk rykker opp, er det 6 ledige plasser i den nye 3. divisjonen.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Gamer.no vil arrangerer en åpen kvalifiseringsturnering om disse seks plassene før høstsesongen starter, mens resten fordeles over 16 avdelinger i 4. divisjon, basert på prestasjoner denne våren, forteller Wilmann.

Alle nye påmeldinger vil havne i 5. divisjon, med mindre det er ledige plasser i 4. divisjon. De plassene som eventuelt er ledig på det fjerde nivået vil tildeles på bakgrunn av oppnådd plassering i kvalifiseringsturneringen for de seks plassene i 3. divisjon.

Se ligatabellene for Counter-Strike: Global Offensive »

Hearthstone: Akkurat som i Counter-Strike opprettes det fire likestilte avdelinger i 3. divisjon fra høsten med plass til 32 spillere totalt. Alle 37 avdelingsvinnere fra 4. og nedover spiller en turnering om 26 plasser i den nye 3. divisjonen. Resten plasseres i lavere divisjoner avhengig hvor godt man gjorde det i vårsesongen.

Se ligatabellene for Hearthstone »

League of Legends: Fem avdelingsvinnere i 4. divisjon spiller en kvalifisering om de to opprykksplassene i 3. divisjon.

Se ligatabellene for League of Legends »

StarCraft II: Fire avdelingsvinnere i 4. divisjon spiller en kvalifisering om de to opprykksplassene i 3. divisjon.

Se ligatabellene for StarCraft II »

Dersom to spillere eller lag som slåss om opprykk, nedrykk eller sluttspill står med like mange poeng, lik rundeforskjell eller uavgjort i innbyrdes oppgjør, så avgjøres det hele med et ekstra oppgjør for å finne ut hvem som er best. Detaljer om hvordan dette fungerer er omtalt i kapittel 5 i kampreglementet.

Hele tidsskjemaet for sluttspill og opprykk:

Sluttspill i 1. divisjon:

Hearthstone: Lørdag 25. april klokken 14:00
StarCraft II: Lørdag 25. april klokken 16:00
League of Legends: Søndag 26. april klokken 16:00
Counter-Strike: GO: Søndag 26. april klokken 20:00

Finaler i 1. divisjon:

Hearthstone: Lørdag 2. mai klokken 14:00
StarCraft II: Lørdag 2. mai klokken 16:00
League of Legends: Søndag 3. mai klokken 14:00
Counter-Strike: GO: Søndag 3. mai klokken 18:00

Kvalifisering til 3. divisjon:

Hearthstone: Lørdag 18. april klokken 14:00
League of Legends: Søndag 19. april klokken 16:00
StarCraft II: Ingen kvalifisering. Alle avdelingsvinnerne i 4. divisjon rykker opp.
Counter-Strike: GO: Kvalifisering for 6 ledige plasser i 3. divisjon i august.

Siste fra forsiden