Overwatch / Telenorligaen

Slik spilles sluttspillet i Overwatch

Den første Overwatch-sesongen i Telenorligaen er over.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Den første sesongen med Overwatch i Telenorligaen er over for de fleste lagene. Noen lag har imidlertid vunnet muligheten til å spille om opprykk, og for de fire best plasserte lagene i førstedivisjon venter et sluttspill for å kåre mesteren over alle mestre.

Slik blir sluttspillet

De fire lagene som barker sammen i sluttspillet 20. november er Line, Oslo Lions, Riddle og aNimus.

Siden Line vant seriespillet med ett poengs margin, møter de fjerdeplasserte aNimus i den første av sluttspillets semifinaler. Den andre semifinalen blir naturligvis mellom Oslo Lions og Riddle.

Begge kampene, pluss finalen mellom vinnerne av semifinalene, sendes på TV2 Sumo fra klokken 16:00, søndag 20. november.

For de to resterende lagene i førstedivisjon er altså sesongen over, og de kan rette blikket mot vårens utfordringer. BX3 misset sluttspillet med ett knapt poeng, mens Air blir stående med 0 poeng etter den første Overwatch-sesongen.

Ingen av lagene rykker ned en divisjon da to lag ble trukket fra førstedivisjon forrige måned og ble dermed tildelt nedrykksplassene.

– Vi ønsker jo selvfølgelig at alle fullfører sesongen sin, men samtidig må man regne med litt mer ustabilitet i en såpass ny sport som Overwatch er, kommenterte liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg, da lagene ble trukket.

Kampen om opprykk

Til våren får vi også se to nye lag i førstedivisjon. Epiphany Bolt har allerede sikret seg en plass i den gjeveste divisjonen, med én kamp til gode. Men hvem som tar den viktige andreplassen er fortsatt åpent.

GamersLeague og Pentafoil har begge ni poeng, og ligger på en delt andreplass. Pentafoil har imidlertid én kamp mindre spilt, og skal måle krefter mot BX3s andrelag over helgen. En kamp som blir avgjørende for hvilken divisjon laget spiller i på nyåret.

Ett poeng, altså uavgjort, er nok for Pentafoil, men skulle de tape mot BX3, betyr det at GamersLeague beholder andre- og opprykksplassen på grunn av bedre kartforskjell.

Hvem som kaprer den siste opprykksplassen får vi vite mandag 7. november.

Siste fra forsiden