Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Slik tror ekspertene at League of Legends-finalen utspiller seg

Julian Nash, Kristian Heggland og Nicholas «NicoThePico» Korsgård har en klar favoritt før finalen lørdag.

nDurance vant vårsesongen 2018. Laget eksisterer ikke lenger.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Lørdag ettermiddag skal Norges beste League of Legends-lag kåres i Maihaugssalen i Lillehammer under sluttspillet av Telenorligaen høsten 2018.

Her finner du informasjon rundt sluttspillets program, billettsalg og reise »

Høstsesongens finale blir en best av fem-kamp mellom Nordavind og Riddle. Begge lagene har hatt en god sesong, men på ulike måter. Mens Riddle har seilt litt på jevnt gode prestasjoner gjennom hele høsten, har Nordavind bygget seg opp gjennom sesongen.

LES OGSÅ: Vi har kåret sesongens League of Legends-spillere

Vi har spurt flere som kjenner League of Legends-miljøet om hvem de tror stikker av med seriemesterskapet på lørdag. Trener Nicholas «NicoThePico» Korsgård, kommentator Julian Nash og ekspertkommentator Kristian Heggland har gitt sine vurderinger av den viktige finalen.

Kampen ser du på VGTV lørdag klokken 17:30 »

– I mine øyne har du et sterkere mekanisk lag i Nordavind

Nicholas «NicoThePico» Korsgård tror Nordavind blir for sterke.
Michal Konkol/Riot Games

Korsgård jobber til daglig som trener i det sveitsiske prosjektet Esports Experiment, men kjenner godt til de fleste norske spillerne som deltar i Telenorligaen. Han tror det blir en ensidig finale, og levner Riddle få sjanser til å ta gullet.

– Jeg mener at Riddle kommer til å bli knust og at det til slutt blir 3-1 til Nordavind. Erfaring har alt å si i finaler så lenge mekaniske ferdigheter er på likt nivå, og selv når det gjelder det mekaniske så foretrekker jeg Nordavinds solo-laners sterkt fremfor Riddle sine. Jeg ville faktisk også foretrukket Nordavind sin bot-lane, og har mye større tro på «Ploxy» individuelt i jungle.

Han trekker også frem Nordavinds styrker over sin finalemotstander.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Isak «Energy» Fjell (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– I mine øyne har du et sterkere mekanisk lag i Nordavind; både på individuelt og på synergi-nivå, samtidig som de har mer verdifull erfaring. Ergo bør Nordavind ta finalen uten vanskeligheter.

Korsgård legger også frem oppskriften for at Riddle skal klare å ta finalen.

Les også
Apex Legends lanserer egen liga

– For at Riddle skal vinne må Nordavind ha en sinnsykt dårlig dag. Samtidig må Riddle klare å holde bot-lane nøytralt samtidig som de klarer skaffe fordeler i solo-lanes. Med andre ord må de holde bot-lane nøytralt og holde «Energy» og «Erixen» fullstendig under kontroll og «snowballe» noe helt sykt i tre runder, avslutter Korsgård.

– Riddle må ha gjort noe uventet i sine forberedelser

Heggland tror også på Nordavind-seier.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Ekspertkommentator i Telenorligaen, Kristian Heggland, tror også på Nordavind-seier. Han er likevel litt mer åpen for at Riddle har muligheten til å kjempe tilbake.

– Jeg tror det blir 3-2 til Nordavind. Jeg mener at de klarer å være hakket bedre over fem kamper og at de har hakket mer erfaring. Vi satser på at det blir behov for «Silver Scrapes» på lørdag.

Han trekker frem nøkkelduellen i kampen, som han selv mener vil ligge mellom to spillere.

– Jeg tror at «Energy» mot «Espen5b» er der det må gjøres. «Energy» kan nullstille den lanen og i tillegg fjerne lagbaserte helter i heltevalgfasen. Det samme gjelder for øvrig bot-lane i forhold til «Wendelbo». Jeg tror at Riddle har en sjanse til å ta seieren, men da må de ha gjort noe uventet i sine forberedelser.

Likevel så sier han at det ikke vil være en enorm skrell om faktisk Riddle stikker av med hele greia på lørdag.

– Det er vel mer realistisk med 3-1 men jeg håper selvsagt at det blir spilt så mye League of Legends som mulig. Riddle har vært solide gjennom hele sesongen, men det er noe annet å sitte på en scene og spille enn det er å sitte hjemme. Riddle har det definitivt i seg men erfaring har statistisk sett en klar fordel, når det kommer til å spille på scene, avslutter Heggland.

– Riddle kan klare seg i finalen hvis de spiller sin stil

Nash håper på en jevn kamp.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kommentatorkollega Julian Nash er også enige med de andre, og tror til slutt at Nordavind stikker av med seieren på lørdag.

– Jeg tror Nordavind tar seieren 3-2. Det kan fort ende opp andre veien, men jeg tror at Nordavind sin fleksibilitet i draft, trening og individuelle styrker kommer til å gi dem det lengste strået. Riddle kan potensielt klare å slå igjennom med «Skude» i jungelen, og «Espen5b» i top-lane, men jeg tror de kommer til å få det vanskelig i mid- og bot-lane.

Han forklarer litt mer rundt hvorfor han tror Nordavind kommer til å være det sterkeste laget på lørdag.

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Espen «espen5b» Drange Jensen (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad(Mid)
Noman «Jankova» Ahmad (ADC)
Daniel «Wendelbo» Wendelbo (Support)

– Jeg mener det sterkeste Nordavind har er fleksibiliteten rundt at «Erixen» og «Energy» begge kan være mid- og top-lane. Det kommer til å gjøre det enda vanskeligere for «Yupwulf», som nok allerede hadde hatt en vanskelig oppgave fra før av. Jeg tror absolutt 3-2 er realistisk, men hvis Nordavind først begynner å dominere, og ikke gir Riddle plass i det tidlige spillet, så vil det fort kunne ende 3-1 eller til og med 3-0, forklarer Nash.

Nash mener ikke det vil være et veldig stort sjokk om Riddle faktisk skal ta seieren.

– Ikke tidenes sjokk nei. Når Nyx klarte å komme seg til finalen på SpillExpo mot Fact i fjor så hadde det vært tidenes finale-upset. Da var det allerede en overraskelse at de kom seg ut av semi-finalen. Jeg ser ikke bort ifra at Riddle kan klare seg i finalen hvis de spiller sin stil og at den klarer å putte Nordavind ut av komfortsonen sin, men det skal en god del til, avslutter Nash.

Spådom av:«NicoThePico»Julian NashKristian Heggland
1. plassNordavindNordavindNordavind
2. plassRiddleRiddleRiddle

Siste fra forsiden