Feature

Telenorligaen Høsten 2017 – Overwatch

Slik tror vi Overwatch-lagene gjør det i høstsesongen

Lagendringer og mange nye spillere preger 1. divisjon denne høsten. Vi har vurdert lagene opp mot hverandre.

Hvem vinner Telenorligaen i høst?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Søndag er endelig Overwatch i Telenorligaen tilbake! Samtlige kamper i førstedivisjon spilles klokken 20:00, og oppgjøret mellom Oslo Lions og The Gatekeepers sendes direkte på TV2 Sumo.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Denne sesongen er det også noen endringer i avviklingen av serien. Tabellen er utvidet med to lag, noe som betyr mer Overwatch-moro for både spillere og ikke minst seere. Som i fjor går de fire øverst plasserte lagene til sluttspillet, mens i andre enden rykker de to dårligst plasserte lagene direkte ned én divisjon, mens laget på åttendeplass må ut i kvalifisering for å berge plassen i det gjeveste selskapet.

I år som i fjor har de fleste av lagene gjort store endringer i sine lagoppstillinger. Til og med regjerende mester, Oslo Lions har måtte bytte ut hele laget etter at samtlige spillere sa opp kontraktene sine midt i vårsesongen. Kjente spillere har skiftet beite, og mer ukjente blad har blitt hentet opp og inn i rampelyset.

Det er duket for det som trolig blir den jevneste sesongen av Overwatch i Telenorligaen noen sinne.

Nederst i artikkelen kommer undertegnede og TV 2 Sumo-kommentator Kristoffer «Warvolden» Volden å gjøre et forsøk på å spå utfallet av tabellen.

Nedrykkstruede lag (10. - 8. plass)

Øygarden EK: Gode resultater den seneste tiden, men skal nå ut mot helt annen motstand.

Daniel Ramos «Lokalhelt» Blindheimsvik
Dani «Duni» Einevoll
Sander «Magician» Nævdal
Daniel «Xen» Østvold
Vidar «Zrakes» Fjeldstad
Ludvig «Ludoo» Hansen
Joakim «Lixery» Oen
Daniel «Infaith» Mikalsen

Øygarden EK har gjennom hele 2017 hatt gode resultater, og sikret med en andreplass i vårsesongen retten til å spille i øverste divisjon av Telenorligaen. Laget vant en 4v4-turnering i starten av april og bør neppe undervurderes av de andre lagene i divisjonen. Øygarden EK beskriver seg selv som et rolig og balansert spillermiljø med gode holdninger, og har et uttalt mål om å beholde plassen etter endt sesong.

Øygarden EK møter Epiphany Bolt i første runde.

Air E-sport: Må ta poeng mot de antatt svakere lagene.

Simon «PressQToKill» Dahlby
William Martin «Venatio» Johansson
Teemu «Leagle» Lintunen
Martin «Jonal» Londal
Sakari «hakkee» Hurmerinta
Daniel Bondø «DaniBE» Emilsen

Air berget kun plassen i det gjeveste selskapet fordi to lag ble trukket fra førstedivisjon for andre året på rad. Kun ett kart - riktignok mot ellers suverene Oslo Lions i sesongens siste runde - klarte laget å vinne, og det er ikke overraskende om organisasjonen sliter litt med selvtilliten. Forhåpentligvis for Air vil utvidelsen av tabellen gi bedre muligheter til å hente poeng og berge plassen på egenhånd denne gangen.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Air E-sport møter Eventyrbrus i første runde.

Eventyrbrus: Må overprestere, ellers er det snipp, snapp, snute.

Espen «Schnugaf» Onarheim
Åsmund «Sekuso» Haugen
Trygve «Skoiar» Tveita
Mats Frode «Gen» Cjis
Haakon Vetle «Far» Solvik
Jørgen «Yogibear» Røgeberg

Eventyrbrus hadde en ujevn sesong i andredivisjon i fjor, og resultatene var egentlig ikke gode nok til å få opprykk. Men utvidelse av tabellen, og faktum at BX3s andrelag ikke kan spille i førstedivisjon så lenge førstelaget også okkuperer en plass der, fikk de innpass likevel. Om laget er i stand til å gripe sjansen de har fått og beholder plassen i førstedivisjon vil imidlertid tiden vise.

Eventyrbrus møter Air E-sport i første runde.

Utfordrere (7. - 5. plass)

Dynasty eSport: Store ambisjoner, men hvor langt rekker det?

Niklas «N1ck» Frogner
Sindre «Secretrain» Bøe
Fredrik «Kirdah» Tangenes
Isak «Sleier12» Ovesen
Eirik Scorleks» Haraldsen
Snorre «Frizzy» Alexandersen
Hans Martin «Hansemann» Laupstad

Dynasty eSport er et lagene som er helt ferske på øverste nivå. Laget har eksistert i et års tid, og framstår selvsikre foran helgens ligastart. Med hele tre Overwatch-lag i organisasjonen er det ingen tvil om ambisjonsnivået til denne vennegjengen, men det gjenstår å se hvor langt man kommer med gode ambisjoner.

Dynasty eSport møter BX3 i første runde.

Lithium Esport: Suverene på nest øverste nivå. Holder det blant de beste?

Dan «Icetea» Weflen
Simen «Zyph» Tråsdahl
Isak «Snerk1337» Tråsdahl
Endre «Endreo» Ofstad Hagen

Lithium hadde få problemer i andredivisjon i vårsesongen, og tapte faktisk bare ett eneste kart i løpet av de fem tellende kampene. Bare dager før sesongstart og ny tilværelse på øverste nivå er ikke lagoppstillingen hundre prosent spikret, men kaptein Dan «Icetea» Weflen forsikrer om at de har spillere klare til å fylle plassen til ligastarten søndag.

Lithium Esport møter Pentafoil EK i første runde.

Pentafoil EK: Vært i trøbbel før. Kan ny lagoppstilling snu skuta?

Christian «Seim» Seim
Knut «VXB» Johnsen
Marius «CsL» Skullestad
Erlend «Ekko» Aslaksen
Asgeir «Akke» Strømmen
Rick «Iwon» Jørstad
Mikkel «BraiN» Løwe

Pentafoil er nok ikke fornøyd med vårsesongen, hvor det kun ble én seier. Med et helt nytt lag håper nok laget å kunne bite fra seg sterkere enn de gjorde i vår, men det blir spennende å se hvor vidt laget klarer å sparke fra seg.

Pentafoil EK møter Lithium Esport i første runde.

Toppsjiktet (4. - 1. plass)

BX3 Elektroniske Sportsklubb: Høstsesongens kanskje sterkeste lagoppstilling.

BX3 på Norway Cup.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Carsten «Carmau» Mauland
Jan Richard «Zappy» Stene
Harald «Beezy» Hansen
Emil Leonard «Ripper» Torvund-Olsen
Kristian «Rikku» Sæther
Tobias «Pyradice» Hellesvik
Waja «Razaplaza» Raza

Norges kanskje best organiserte e-sportklubb spilte naturligvis sluttspill i vårsesongen, men kom aldri lenger enn semifinalen hvor de møtte Oslo Lions som var suverene hele forrige sesong. Ikke mange fra forrige sesongs oppstilling er igjen, men laget har sikret seg noen rutinerte navn som har spilt for gode lag tidligere, så BX3 må nok finne seg i tittelen som en av favorittene denne sesongen.

BX3 møter Dynasty eSport i første runde.

The Gatekeepers: Blomstret i vår. Unngår de å visne i høst?

The Gatekeepers etter seieren på Norway Cup.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Even «Kuruke» Bye
Fredrik «freddey» Hoel
Atle «Bulldoq» Hansen
Ruben «EpicMouse» Hustoft
Hergen «nesty» Dillema
Timen «stk» Dillema

Semifinalist i vårsesongen, The Gatekeepers, stiller samme lagoppstilling som de avsluttet vårsesongen med, og er med den kontinuiteten, sammen med BX3, favoritt foran den kommende sesongen. Laget leverte gode resultater gjennom forrige sesong, og vant Overwatch-turneringen på Norway Cup tidligere i sommer. Det er ikke rart av The Gatekeepers er stinne av selvtillit foran ligastart kommende søndag.

The Gatekeepers møter Oslo Lions i første runde.

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb: Må kongene abdisere?

Daniel «Eplejus» Nilsen
Håvard «Illuminatik» Lund
Jonas «Summer» Karlberg
Runar «mtn» Tengs
Sajana «Zayan» Skinstad
Vegard «Stalker» Kaupang

Oslo Lions har gått gjennom de to siste sesongene fullstendig suverene. Ingen i Norge har vært i nærheten av samme nivå i Overwatch som Oslo Lions, men med en splitter ny lagoppstilling er det stor usikkerhet om hvorvidt laget vil klare å opprettholde overlegenheten. Dette kan fort bli sesongen hvor løvene temmes, og Norges Overwatch-konger blir tvunget til å abdisere.

Oslo Lions møter The Gatekeeper i første runde.

Epiphany Bolt: Kan rutine og en landslagspiller dytte laget helt til topps?

Mikael «Mkl» Skjønhaug
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud
Jan Haris «Zorroseven» Memic Lønne
Kristian «Tricky» Kovacs
Iver Andreas «Trob» Straume Iversen
Ole «Leo» Paulsen

Tapende finalist i vårsesongen, Epiphany Bolt, har også gjort en del bytter fra i vår, men stiller med spillere med historie i BX3 og Oslo Lions. Med landslagsspiller Iver Andreas «Trob» Straume Iversen på laget også, er nok Epiphany Bolt også denne gangen kandidat til å nå sluttspillet, og det forventes gode resultater fra dette laget utover høsten.

Epiphany Bolt møter Øygarden EK i første runde.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Kommentator Kristian «Warvolden» Volden er sikker på hvilke to lag som kommer til å kjempe i toppen..
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kommentator i TV 2 Sumo, Kristoffer «Warvolden» Volden, har satt opp en egen tabell, og begrunner oppsettet sitt på følgende måte.

– Jeg tror det blir en het kamp mellom BX3 og Gatekeepers i toppen. Kan bli spennende å se BX3 i aksjon nå som de har full lagoppstilling igjen, for de var ikke så heldig under kampen på Norway Cup. Så har jeg satt Epiphany Bolt på 3. plass, men disse er på en måte en liten joker. Det er mange gode spillere i denne lagoppstillingen, så laget har ett stort potensiale, det gjenstår å se om de klarer å få god synergi sammen i løpet av sesongen eller ikke, og gjør de det er det en sjanse for at de blomstrer til og overrasker oss. Resten av tabellen er vanskelig å få 100% rett, siden Lithium, Oslo Lions og Pentafoil har ganske ferske lag, så her må man nesten bare vente å se hvordan de utvikler seg gjennom sesongen. Ut i fra tidligere resultater og erfaringer havner Air, Dynasty og Eventyrbrus nederst denne sesongen.

«Warwoldens» kommentatorkollega, Christian «hansmeNt» Hansen tror også det blir jevnt i toppen.

– Det er ganske gjevnt i år. Topp tre kan variere egentlig, spørs bare hvordan lagene utvikler seg gjennom sesongen, så hvilke som helst av The Gatekeepers, BX3 og Epiphany Bolt kan ta førsteplassen, sier «hansmeNt».

Han tror også det blir minst like jevnt i bunnen av tabellen.

– Det blir også veldig spennende i bunnen av divisjonen, da jeg tror de fleste lagene kan være veldig jevne. Det blir en skikkelig thriller i bunnen også, sier han og legger til:

– Jeg håper faktisk at jeg tar skikkelig feil på tabelltipset i år, for da kan det virkelig bli spennende.

Spådom av:Håvard Hofstad RuudKristoffer «Warvolden» VoldenChristian «hansmeNt» Hansen
1.BX3BX3The Gatekeepers
2.The GatekeepersThe GatekeepersBX3
3.Epiphany Bolt Epiphany BoltEpiphany Bolt
4.Oslo LionsPentafoilØygarden
5.Lithium LithiumPentafoil
6.Pentafoil ØygardenOslo Lions
7.ØygardenOslo LionsLithium
8.Air E-sport Air E-sportAir E-sport
9.DynastyDynastyEventyrbrus
10.Eventyrbrus EventyrbrusDynasty

* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Siste fra forsiden