Sluttspillet i Telenorligaen Våren 2018

Slik tror vi sluttspillet i Telenorligaen ender

Ekspertene i de respektive spillene har avgitt sin dom - Telenorligaen er jevnere enn noen gang.

Slik så det ut under sluttspillet på SpillExpo høsten 2017.
Fabian Fjeldvik
Kingpins er favoritten før sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Startsskuddet for sluttspillet i Telenorligaen nærmer seg for alvor. Etter en lang sesong med mange utskiftninger og spådommer på ville veier, prøver vi likevel igjen å utfallet av de respektive semifinale og finalene som er kjent.

Vi har fått med oss ekspertene Tommy «TommyM» Monsen, Julian «DogSledder» Nash og Anders «eXuSeS» Skjulestad som alle kommenterer sluttspillet i henholdsvis Counter-Strike: GO, League of Legends og Rocket League.

Sendeplanen for Telenorliga-sluttspillet finner du her »

Jevneste sluttspillet i Counter-Strike: GO på lang tid

Lagene kommer inn mot sluttspillet godt forberedt etter at semifinale-kampene ble satt opp allerede i midten av mai. Serieleder Entelechy valgte Riddle som sin motstander. Det betyr at Demise - Kingpins møtes i den andre semifinalen. Den nyervervede ekspertkommentatoren Tommy «TommyM» Monsen har tatt en titt på begge semifinalene.

Første kamp ut er Demise mot Kingpins. Det elleville oppgjøret åpner hele sluttspillet på Lillehammer og skytes i gang fredag klokken 15:00. Kaptein i Kingpins, Anders «aNdz» Kjær tror Demise er svekket etter at en av stjernespillerne er forhindret i å delta. Det er ekspert Monsen også enig i.

– Begge lag har vært igjennom spillerbytter i løpet av sesongen, og var ikke sikret sluttspillet før de vant sine siste kamper i siste serierunde. Likevel er dette semifinalen med de to lagene jeg føler er sterkest i sluttspillet. Demise har blitt kraftig svekket av at Ole «Marcelious» Langan ikke kan delta, men de skal likevel ha en sjanse mot Kingpins. Kingpins er favoritter i mine øyne. Jeg tenker det laget er mer samkjørte og har mer erfaring som lag, og da tenker jeg spesielt på «Korn», «PAINT» og «aNdz».

I skrivende stund er nettopp Kingpins stemt frem som Telenorligaens favoritt. Men Telenorligaen er jevnere enn noen gang og Demise er absolutt ikke noen kasteball. Vi tror på en svært jevn kamp, hvor Kingpins til slutt trekker det lengste strået. 2-1 til Kingpins.

LES OGSÅ: – De gikk fra å ha Norges beste AWP-er til å mangle en ren AWP-spiller

Riddle og Christian «DreamcatchR» Paulsen er små favoritter mot Entelechy.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Entelechy fikk som nevnt velge motstander og valgte Riddle. Førstnevnte har i forkant av sluttspillet mistet kapteinen. Riddle på sin side går inn i sluttspillet som Riddle selv om lagoppstillingen er signert av Fact Revolution. I løpet av sesongen har de tidligere også vært kjent som wOrldklAn og Dead on Arrival.

Den andre semifinalen i Counter-Strike: GO spilles fredag klokken 19:00 og det er knyttet stor spenning også til denne semifinalen. Bitre fiender er nøkkelordet når spillerne står på motsatt side av kartet fredag. Det ligger altså mye prestisje i denne kampen. Monsen holder Riddle som små favoritter før den andre semifinalen.

Entelechy har vært bunnsolide i det innledende spillet, men har slått sprekker i etterkant, spesielt etter at «Saidonz» forlot laget, og at dette nå tydeligvis blir deres siste turnering sammen. Samtidig syns jeg ikke de har levert det samme nivået på LAN som de har gjort på internett. Riddle på sin side har levert godt etter spillerbyttene, og er nok ekstremt sugne på å ta Entelechy etter alt som har skjedd denne sesongen. De har i tillegg mer erfaring på LAN enn det Entelechy har. Jeg ser på Riddle som små favoritter i denne kampen.

I Gamer.nos egen meningsmåling som du finner i kamplenken under er det Entelechy som er stemt frem som favoritt i skrivende stund. Kampen betyr nok mer for Riddle enn Entelechy ettersom sistnevnte spiller sin siste turnering sammen med kapteinen. Vi tror igjen på en utrolig jevn kamp, gjerne jevnere enn første semifinalen. 2-1 til Riddle.

LES OGSÅ: – Jeg er skråsikker på at Entelechy vil gjøre masse individuelle feil

Å si at dette kommer til å bli en spennende kamp er en underdrivelse

I League of Legends er finalelagene allerede klare. Serieleder Riddle tok seg til finalen gjennom å slå Bitfix 2-1 i første semifinale som gikk over nett. I den andre semifinalen viste nDurance seg sterkest mot forrige sesongs seriemester Fact Revolution. Lørdag møtes gigantene til finale som spilles klokken 13:30.

Julian «DogSledder» Nash har tatt en kikk på de to finalistene og forteller litt om historien og veien til finalen for de to ulike lagene.

Tar Mohammed Barzinje og Riddle endelig tilbake tronen?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Riddle har vunnet Telenorligaen to ganger før og tok seg denne sesongen ubeseiret frem til sluttspillet hvor de tok seieren over Bitfix i semifinalen ganske overbevisende 2-1. Som et hardtarbeidende lag som var spådd blant topp tre på tabellen var det ikke veldig overraskende at Riddle tok seg til sluttspillet, og mot den antatt hardeste motstanden i Fact Revolution og nDurance spilte de uavgjort mot begge lagene. Sist gang de møtte nDurance, som de skal møte i finalen var allerede i første runde av seriespillet, altså for fem måneder siden, så det er lenge siden disse lagene har fått måle krefter mot hverandre, forteller Nash om Riddle før han fortsetter.

nDurance gjorde sitt comeback som esport-klubb denne sesongen, og var også spådd som en av de klare favorittene denne sesongen. Hadde vært på toppen av tabellen over Riddle om de ikke hadde mistet poeng på grunn av et regelbrudd i runde to, og var det eneste laget som vant en serie mot fjorårets seriemester Fact Revolution i seriespillet og slo ut nettopp samme laget for å ta seg til årets finale.

Nash mener nDurance besitter den sterkeste lagoppstillingen før kampen.

– Til finalen har Riddle byttet ut det jeg regner som deres svakeste ledd, midlaneren «Final» med en norsk veteran i Isak «Energy» Fjell. Det er noe jeg regner som en ganske solid oppgradering, selv om det alltid er litt problematisk å bytte ut en spiller i siste liten når det er snakk om synergi og lagspill. nDurance på sin side har en veldig solid lagoppstilling som vant tre av fem mulige plasser i Gamer.nos kåring av årets lag, og ikke uten grunn. I tillegg fikk de også inn en norsk veteran i Tri Tin «k0u» Lam, som for tiden regnes som Norges nest beste jungler etter Fact Revolutions «Sharp» så «k0u» er absolutt en veldig sterk spiller.

League of Legends fronter et spill med et oppsett som er enkelt å kjenne igjen. Nash har tatt en kikk på hver enkelt lane.

I Top Lane møter nDurances «Nandisko» Riddles «Rudolf» noe som fort kan ende opp med å bli den mest eksplosive delen av kartet tidlig i kampen med tanke på at begge spillerne liker å spille aggressive helter med høyt en-mot-en potensiale, og de har nok begge nok ego og selvtillit til at de ikke vil passivt.

I Jungelen vil det nok ikke gå noe roligere for seg når «k0u» møter Riddles danske spiller «Skude». Begge disse spillerne har potensiale til å spille svært aggressivt, noe som passer bra med «meta-gamet» nå om dagen. «k0u» er nok den mest aggressive av de to, men hvis «Skude» spiller smart kan dette fort ende opp med å være et tveegget sverd, forteller Nash før han går løs på de tre neste rollene.

Mid Lane er nok den vanskeligste lanen å vurdere. «Energy» har ikke spilt i den norske scenen på en stund, og har så langt jeg vet ikke møtt «Erixen» i en offesiell kamp enda. Mid Lane er forsåvidt en veldig spennende lane nå om dagen med mange forskjellige strategier, så jeg er spent på hvordan disse to spillerne velger å løse dette.

Bot Lane kan fort ende opp med å bli den delen av kartet som avgjør hvordan denne finalen kommer til å gå. «Mood» og «Tidebringer» er nok Norges to beste ADCere nå om dagen og de har også ett ganske likt «champion-pool», som fort kan gjøre et stort utslag. Tror vi blir å se et spesielt stort fokus på helten Ezreal som er svært sterk nå om dagen.

Omid «Touch» Rosander ble kåret til 1. divisjons beste Support-spiller.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Supportene «Touch» og «Archilles» er nokså lik i spillestilen med tanke på at de begge liker helter som kan skape plays, så får vi se hvem av dem som best kan utspille motspilleren sin, utdyper Nash utfyllende om alle profilene i finalen.

Nash som selv kommenterer sluttspillet forteller at han gleder seg stort til lørdagen. Han tror best-av-tre oppgjøret kommer til å bli ellevilt.

Å si at dette kommer til å bli en spennende kamp er en underdrivelse. nDurance stiller med et lag som kommer til å gå aggressivt ut for å prøve å putte Riddle på bakfoten på nesten alle deler av kartet, men Riddle kommer ikke til å legge seg nedpå så lett, og kan nok fort ende opp med å svare med samme mynt.

Undertegnede og Nash mener nDurance har favorittstempelet før vårsesongen i League of Legends skal avgjøres. Likevel skal det ikke mye til før Riddle overrasker igjen og stjeler tittelen.

Når det kommer til spillestil speiler disse lagene hverandre veldig, noe som gjør at det fort kan bikke begge veier. Likevel regner jeg nDurance som hakket hvassere og gir dem et lite favorittstempel før lørdagens finale. Men det skal ikke mye til før de grønnkledde i Riddle ender opp med seieren i stedet. Som sagt kommer dette til å bli en veldig spennende finale, avslutter Nash.

Vi holder som sagt en knapp på nDurance selv om Riddle i løpet av sesongen har overbevist mange med sin serieledelse. Vi tror nDurance tar serietittelen i sin comeback-sesong med 2-1 over Riddle.

LES OGSÅ: Det fyres fra alle kanoner før League of Legends-finalen i Telenorligaen

De to siste års seriemestere spiller hver sin semifinale - hvem blir den første til å ta to titler?

Nordavind er sugne på sin andre tittel på rad.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Det blir bare jevnere og jevnere får hver sesong som går, lyder ordene fra Anders «eXuSeS» Skjulestad når vi spør han om hans spådom før semifinalene i Rocket League.

Skjulestad er en ildsjel i det norske miljøet og er svært aktiv innen en rekke spill. Han skal blant annet kommentere sluttspillet. Skjulestad fremmer serielederen som den største favoritten inn mot sluttspillet.

– Den største favoritten er utvilsomt Team Bjønnsk som ikke har tapt denne sesongen.

Team Bjønnsk åpner Rocket League-ballet lørdag klokken 10:00 mot The Razzle Dazzlers. Deretter følger Bamble DreamTeam mot Nordavind klokken 11:30. Skjulestad menner The Razzle Dazzlers må spille opp mot sitt beste for å ha en sjanse mot forhåndsfavoritten.

– The Razzle Dazzlers har vært overraskelseslaget denne sesongen. Her møter «Sniper» kompisene sine i «Maadz» og «Phocas» som var hans lagkamerater under seieren på The Gathering i år. The Razzle Dazzlers må imidlertid virkelig spille opp mot sitt beste skal se klare å ta «Al Dente» som blant annet spiller Rival Series. I tillegg har Team Bjønnsk «Didris» som dukket opp halvveis i sesongen og scoret noen virkelig flotte mål.

Vi levner The Razzle Dazzlers en sjanse, men ser på Team Bjønnsk som den absolutte favoritten i denne kampen. Seier til Team Bjønnsk er spådommen.

Når BambleDreamTeam tar i mot forrige sesongs seriemester Nordavind mener Skjulestad vi har en mer jevn semifinale i vente.

– Bamble DreamTeam mot Nordavind blir en veldig jevn kamp. Begge lagene har hver sin spiller som er i verdenstoppen i 1 mot 1. Det blir derfor morsomt å følge «Lemon» og «Jwols». Vi har i tillegg to tidligere Telenorliga-vinnere fra sesong en i «Kileak» og «Reganam» som nå spiller på hvert sitt lag.

Vi tror denne semifinalen blir en jevnere affære enn den første, men holder en knapp på Nordavind som små favoritter. Vi tror Nordavind møter Team Bjønnsk til en kraftpakke av en finale. Seier til Nordavind er spådommen. Det sier Skjulestad seg enig i, men legger ikke vekk tanken om at The Razzle Dazzlers og Bamble DreamTeam fort kan overraske.

– Skal man gå etter tabellen så møtes Team Bjønnsk og Nordavind i finalen, men The Razzle Dazzlers og BambleDreamTeam kan godt overraske hvis de har dagen, avslutter Skjulestad.

LES OGSÅ: Kampen om Rocket League-sluttspillet er jevnere enn noen gang

Hva er din spådom for Telenorliga-sluttspillet?

Siste fra forsiden