Podkast

Livet før Internett

Slik var det å vokse opp uten Internett

Retro Crew mimrer om det å vokse opp på åtti- og nittitallet.

Spillblader var en viktig kilde på informasjon
Rob Boudon

I dag er internett noe vi tar for gitt. Det å surfe på nettet er en like naturlig del av hverdagen vår som det å se på TV, snakke i telefonen eller kjøre bil eller buss til butikken for å handle. Livet uten internett fremstår nesten utenkelig.

I 1992 kunne man katalogisere alt innholdet på verdensveven på én enkelt side. Det finnes merkelig nok ingen «rosablogg»-kategori.

Men det er ikke spesielt lenge siden situasjonen var en helt annen. Selv om teknologiene bak nettet er langt eldre, var det ikke før på midten av nittitallet at normale norske privatpersoner fikk muligheten til å koble seg opp på nettet, og datidens hastigheter kan ikke sammenlignes med dagens. Man betalte dessuten for hvert minutt, så det tok lang tid før nettet ble skikkelig integrert i hverdagen vår.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Husker du disse?

I dagens utgave av podkasten Retro Crew er det nettopp tiden før internett som er temaet. Aleksander Hakestad, Stian Askeland og Jostein Hakestad mimrer om årene på åtti- og nittitallet der du måtte ringe hustelefonen til foreldrene til kameratene din for å finne ut om de var hjemme, og der du brukte hundrevis av timer på de samme spillene selv om de ikke var spesielt gode - fordi det var de eneste spillene du hadde.

Dette er en litt mer personlig episode enn vanlig, der Retro Crew-gjengen husker tilbake på oppveksten sin og snakker om alt fra 386-maskiner til 28.8-modem.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 59 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 58: – Gabriel Knight er på høyde med alt LucasArts har gjort
Episode 57: Det mest idiotiske ekstrautstyret til konsoll
Episode 56: Hardtslående slåssespill fra åtti og nittitallet

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden