Telialigaen CS:GO Fantasy

Slik vinner du i Fantasy

TV 2-kommentatorene gir deg sine tips.

Petter Elstad/Telialigaen

Telialigaen Fantasy er lansert igjen, og nok en gang kan Telialigaen-fans velge og vrake blant sine favorittspillere for å stable sammen et lag før serien skytes i gang på mandag i Counter-Strike-avdelingen med åpningskampen mellom 777 Esports og Bifrost.

Vinneren av Fantasy stikker av med TV 2 Sumo-abonnement i ett år.

Her kan du sette opp ditt Fantasy-lag. Frist frem til mandag klokken 19:30.

Morten «Zeves» Vollan har byttet ut trener- og spillerhatten med kommentatorhatten.
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

Telialigaen Fantasy fungerer likt med andre kjente Fantasy-spill i for eksempel fotball, og er du kjent med konseptene der, så vil du kjenne deg igjen i vår utgave også. Man kjøper spillere og setter opp sitt eget lag, og alle spillerne har priser. Prisene tilpasses utifra den enkeltes prestasjoner gjennom sesongen, så prisen før sesongen kommer i gang trenger ikke å være det samme som senere. Du vil frem til seriestart kunne endre så mye du ønsker på laget ditt. Fra runde to får du seks bytter, som øker med ett bytte for hver runde som forløper. Du får i gjennomsnitt 10 spesidaler å bruke på hver enkelt spiller. Dyre kjøp i en rolle vil gå på bekostning av andre roller.

LES OGSÅ: Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk

Vi har sammen med kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen og ekspertkommentator Morten «Zeves» Vollan sett på hvilke stjernespillere du bør holde et ekstra øye med gjennom sesongen, og som vil plukke jevnt med poeng gjennom sesongen. Vi ser også på et par kupp du kan gjøre for å få råd til dine stjernespillere.

Første runde i Telialigaen Counter-Strike skytes i gang mandag klokken 20:00, med hovedkampen mellom 777 og Bifrost. Kampen ser du på TV 2 Sumo Fri »

Velg smart

Karlsen har gode tips til valg av spillere.
Sindre Stien/Good Game

Karlsen kommer med sine tips om spillere, men starter tipset med å gi alle som skal spille et par forhåndsregler man bør ta før man tar sine valg.

– Da er det nok en gang tid for det viktigste med Telialigaen, nemlig fantasy. Dette er mine tips når man skal tenke på hvilke spillere man skal plukke til sitt lag:

– Tenk langsiktig - Spillere som du tror kan hente mange poeng flere runder på rad er lønnsomt, så slipper du å bytte spillere hver uke. Husk at man har begrenset med bytter, sier Karlsen før han går videre til neste punkt.

– Se på kampene som kommer - Velg spillere som du tror kommer til å gjøre det bra mot sine neste motstandere, eller i hvert fall unngå å velge spillere du tror vil slite.

Les også
Snart åpnes e-sporten opp igjen for publikum

Karlsen mener også at det er viktig å gamble litt.

– Våg å satse - En spiller fra et antatt svakere lag kan fort finne på å bli rundens helt med en «ace» eller to. Hvis du alltid velger de spillerne som er mest populære vil det være vanskelig å rykke i fra resten av feltet.

Ekspertenes tips

AWP

AWP-rollen er nok den rollen som har størst potensial til å samle flest poeng gjennom en sesong, og er en viktig rolle å treffe med i sitt Fantasy-lag. Man kan ha flaks med en god AWP-spiller på et antatt dårligere lag, men naturlig nok så vil man sanke flest poeng med en fra et topplag.

Karlsen og Vollan har følgende tips til AWP-spillere man bør vurdere til sitt lag. Karlsen utdyper også litt hvorfor:

Thomas «jagrN» Ottersen

Klubb: Foxed Gaming Power
Pris: 10,1 spesidaler
Rolle: AWPer

– «jagrN» er et spennende valg i AWP-rollen som kan sanke mye poeng. Han er ny i akkurat denne rollen, og må ha en kanonsesong med Foxed om de skal ha en sjanse til å overleve i 1. divisjon.

Ole «Marcelious» Langan er et solid valg i følge våre eksperter.
Mohammed Barzinje/Good Game

Ole «Marcelious» Langan

Klubb: Apeks
Pris: 12,7 spesidaler
Rolle: AWPer

– Ligaens dyreste spiller, men med god grunn. Drar inn poeng jevnt og trutt og er ikke den mest sjenerte når det kommer til å jakte enkle «eco»-frags.

Røverkjøpet: Jørgen «phoRZE» Pettersen

Klubb: Celestial
Pris: 8,1 spesidaler
Rolle: AWPer

– «phoRZE» er en solid AWP-spiller som kommer til å dra med seg mange poeng til en relativt lav spesidaler-pris utover sesongen. Det er vanskelig å vite akkurat hvor man har Celestial-gutta, så plutselig er det «nilson» som bestemmer seg for å plukke med seg den store grønne rifla.

Entry

En «entry-fragger» er den som alltid går først inn i situasjoner, og skal være den som skaffer laget en fordel. Som en konsekvens av dette, dør også denne spilleren ofte. Med god flyt kan spillere i denne rollen være poengsankere.

Karlsen og Vollan kommer med følgende tips om gode Entry-spillere. Karlsen utdyper også litt hvorfor:

«Grus» vil nok sanke mange poeng.
Sindre Stien/Good Game

Sander «Grus» Nordeide Iversen

Klubb: Apeks
Pris: 12,5 spesidaler
Rolle: Entry

– La oss være ærlige, alle spillerne på Apeks er solide valg i Fantasy. Grus er steingod og kan fort finne på å smelle inn mange poeng. Dyr riktignok, så kan gå på bekostning av andre roller eller spillere.

Zebastian «Tjoffe» Beckman

Klubb: Nordavind
Pris: 9 spesidaler
Rolle: Entry

– Svensken til Nordavind. Han har vært deltaker i ligaen før og levert godt. Et greit og rimelig alternativ på entry-plassen som får følgende lovord fra zEVES: «Han er god.»

Røverkjøpet: Michael «miko» Rørvik Akslen

Klubb: Stabæk Momentum
Pris: 8,6 spesidaler
Rolle: Entry

– «miko» er den rimeligste entry-spilleren i skrivende stund. Han er en solid og god spiller som de fleste i miljøet vet kan smelle hardt fra seg på en god dag. Potensiell poengsamler.

Ingame Leader

Ingame leader, eller den taktiske lederen i laget er en rolle som er særdeles viktig, kanskje den viktigste rollen i alle Counter-Strike-lag. For valget av leder i Fantasy så er det aller viktigste å finne en god leder som samtidig treffer godt, da kan man virkelig sanke poeng utover sesongen.

Karlsen og Vollan kommer med følgende tips til taktiske ledere. Karlsen utdyper også litt om hvorfor:

Kristian «akEz» Kornbakk

Klubb: Apeks
Pris: 11,6 spesidaler
Rolle: Ingame Leader

– Enda en Apeks-spiller, men det er vanskelig å komme utenom. Et veldig trygt valg. «akEz» skyter knallhardt selv, og Apeks pleier å vinne ganske dominerende over andre lag. Han er riktignok den dyreste i sin rolle, så her må det spares i andre roller om man ønsker å bruke Kornbakk.

Jesper «Jimbo» Kamsrud skal være et sikkert kort om man ikke ønsker å bruke maks med spesidaler.
Sindre Stien/Good Game

Jesper «Jimbo» Kamsrud

Klubb: Oilers
Pris: 10,3 spesidaler
Rolle: Ingame Leader

– Oilers burde klare å sikre seg en sluttspillplass denne sesongen, og for å klare det så må de vinne kamper. For å vinne disse kampene bør de ha «Jimbo» i form. Jeg er kjempespent på å se hva han kan få til i leder-rollen.

Røverkjøpet: Preben «Trax» Martinsen

Klubb: Nordavind
Pris: 6,9 spesidaler
Rolle: Ingame Leader

– «Trax» hadde en god første sesong med Lions, men tapte seg litt etter at «sido» og «sense» forsvant fra klubben. Nå har han tredd på seg Nordavind-drakt, og med de to nevnte spillerne på laget. Det blir spennende å se, og med Domino som motstander i første runde skal det være greit å sanke noen poeng her.

Allrounder

Også kjent som «resten». Allrounderne er potetene i laget, de som ikke er eksperter på én spesifikk ting, men gjerne veldig gode i alt. De er viktige og avgjørende om man klarer å skaffe nok poeng i Fantasy. Allrounderne får ikke bonuspoeng i sine roller. I denne rollen har hvert lag to spillere.

Karlsen og Vollan kommer med følgende tips om gode Allroundere. Karlsen utdyper også litt hvorfor:

Martin «Nasty» Garvik

Klubb: 777 Esports
Pris: 10,2 spesidaler
Rolle: Allrounder

– «Nasty» har vært et navn som har vokst på de fleste i miljøet, og mange har fått erfare hvor skamgod han kan være. Han er virkelig en spiller med x-faktor som kan sanke veldig mange poeng i løpet av en sesong.

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen er en treffsikker kar.
Eivind Von D

Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Klubb: Fact Revolution
Pris: 11,8 spesidaler
Rolle: Allrounder

– «MV» spiller i høst i et friskt miks-lag hvor alle kommer til å løpe rundt å gjøre sin egen greie. Hans greie er å treffe hodeskudd. «MV» kommer til å få mange poeng.

Røverkjøp #1: Martin «MT» Sandvik

Klubb: Oilers
Pris: 8,6 spesidaler
Rolle: Allrounder

– «MT» er en spennende spiller som fort kan finne på å få mange poeng til en veldig gunstig pris. Han vant forrige sesong av Fantasy, så man skal ikke se bort i fra at han vet når han skal gå for et par knivdrap.

Røverkjøp #2: Ådne «sense» Fredriksen

Klubb: Nordavind
Pris: 8,3 spesidaler
Rolle: Allrounder

– «sense» har vært med såpass lenge nå at det er vanskelig å tro at han bare er 16 år gammel. Veldig god spiller som kan få mange «multifrags» for Nordavind i den kommende sesongen.

Ekspertenes lag

Både Vollan og Karlsen ble spurt om å velge sine lag med spesidaler-restriksjonene. Dette er lagene de kom frem til.

Mortens lag

Dette er laget Morten har valgt.
Gamer.no

Leons lag

Dette er laget Leon har valgt.
Gamer.no


Karlsen har valgt spillere han i utgangspunktet ikke inkluderte i sitt eget tips. Her er begrunnelsen:

– «Kfreq» som AWPer burde hente mange poeng, Oilers burde vinne de fleste av sine kamper, men kanskje ikke like dominerende som lag som Apeks, så han får flere runder å briljere på. «Grus» er kanskje ligaens beste aimer. Utduellerer de fleste i hvert fall. Satser på en ace i første kampen for å sparke i gang. «Trax» er et rimelig valg som gjorde at jeg kunne satse på andre roller. Spiller mot Domino i første runde som Nordavind burde slå. «Nasty» var forrige sesongs store snakkis, sammen med «bfr». Skamdyktig. Håper han terger «Ruyter» og får masse kills. «microVAN» har slitt med motivasjonen tidligere, ellers er jeg sikker på at han hadde vært en av Norges beste spillere i dag. Fortsatt rå mekanisk, avslutter Karlsen.

Siste fra forsiden