Feature

Telenorligaen - League of Legends

Slik vurderer vi lagene før vårsesongen av League of Legends

Igjen er den øverste divisjonen preget av en rekke overganger og usikre kort.

Telenorligaen i League of Legends returnerer søndag klokken 18:00.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

En ny sesong med League of Legends står på trappene. En hektisk sesong, toppet med en ellevill finale gjør at det er knyttet store forventninger til toppdivisjonen før det hele braker løs.

Som vanlig er juleferien og oppbygningen preget av en god del overganger. Samtlige lag ser annerledes ut enn de gjorde forrige sesong. Vi vil stifte bekjentskap med flere nye profiler, men det medfører også at dette blir en veldig vanskelig sesong å spå.

I første runde møtes Major Militia og Royal Vikings. Kampen ser du på Gamer.no sin Twitch-kanal søndag klokken 18:00 »

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM VÅRSESONGEN 2019:

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Vi har fått med oss Telenorligaen-kommentator Kristian Heggland til å vurdere de ulike lagene. Han trekker også frem tre spillere du bør se opp for i løpet av sesongen. Til slutt vil Heggland og undertegnede igjen begi seg ut på en umulig oppgave, nemlig å spå tabellen etter endt seriespill.

– Det er en spennende sesong som står foran oss i Telenorligaen. Seks lag kjenner vi fra før i Celestial, Fact Revolution, Riddle, Nordavind, Royal Vikings og Trikken. Fire nykomlinger har vi også fått i år med Team Ursus, Byte, Major Militia og Singularity. Det har vært mye usikkerhet rundt flere av lagene, hvor kun Fact Revolution, Celestial og Nordavind har holdt seg rimelig stabile, innleder Heggland.

Forhåndsfavoritten (1. plass)

Nordavind: Sin egen verste fiende?

Stikker Nordavind av med tittelen denne sesongen også?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Elias «Kakan» Edlund (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Stammen består. Fire av spillerne fra triumfen på Lillehammer har forlenget med den norske toppklubben, som naturlig nok er en av de største favorittene også denne sesongen. Spørsmålet er hvor store favoritter den regjerende seriemesteren er.

Vi rangerer Nordavind som det sterkeste kortet denne sesongen, noe foran sine øvrige konkurrenter i Fact Revolution, Riddle og Celestial, men kan likevel ikke spasere seg til et nytt seriegull. Har Nordavind dagen, slår de samtlige i ligaen. Letter de på trykket på gasspedalen og konkurrentene leverer på sitt beste, kan seriegull nummer to glippe. Dette gjør at Nordavind kanskje er sin egen største fiende.

Ekspert Heggland er spent på hvordan Nordavind åpner sesongen.

– Seriemesteren kommer nok til å være favoritter etter en helt sinnsyk finale mot Riddle i fjor. Det skal bli spennende å se hvordan de går frem i sesongen i år, da de begynte litt forsiktig i fjor. Mulig de kjører på med litt utforskning i begynnelsen i forhold til hvilke karakterer de spiller, og forskjellige karaktersammensetninger.

Les også
– Stopper vi «Zanacion» burde mye av jobben være gjort

Underdogs (2. - 4. plass)

Joachim «Accziz» Torsvik trekkes frem som en viktig spiller for Fact Revolution denne sesongen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Fact Revolution: – «Sharps barnehage»

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Giuliano «Kr» Wölm (Mid)
Noman «Nomi» Ahmed (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Fact Revolution samler alltid et sterkt lag før sesongen går i gang og har gjort det denne gangen også. Det har blitt en vane å regne Fact Revolution i toppsjiktet, og i år er intet unntak. Derimot er det hentet inn noen ukjente fjes, blandet med rutine fra «Dacreq» og «Accziz».

Vår ekspert Heggland forteller at Fact Revolution var usikre på sin egen deltagelse. Han stiller seg spørrende om det hele var en «meme» eller ei og spøker med hendelsen.

– Fact Revolution var usikre på om de skulle stille i år. Om det var på ordentlig eller ikke, det er alltid vanskelig å vite når vi snakker om «Sharps barnehage», men det er solide individuelle spillere i alle roller. Det blir spennende å se om vi får se noen artige karakterer fra «Accziz», når «metaen» er litt mer vennlig mot aggressive supports nå, enn det var i høst.

Riddle: Revansjesugen

Tap «WildArcane» Nguyen (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Mid)
Erlend «Kakoshi» Monsrud (ADC)
Matic «PRMK» Premk (Support)

Riddle måtte se seg slått på målstreken forrige sesong og er naturlig nok lystne på revansje. Hele laget er byttet ut i jakten på edelt metall og kjenninger som Ivar «Reflect» Bråstein og Alexander «HHNeverlucky» Fedde er hentet inn.

En helt ny lagoppstilling fører også med seg et usikkerhetsmoment. Hvor godt er dette laget sammen? Riddle blir en av de mest spennende lagene å følge denne sesongen og en god start blir nødvendig for å holde helt inn. Riddle er på papiret ikke en like het finalekandidat som i fjor, men har tidligere også overrasket.

– Tapende finalist Riddle har fått tak i «HHNeverlucky» siden vi så dem sist, og det er ingen igjen fra i fjor. Med Torbjørn «Bergeren» Berg (tidligere «Stareye» journ. anm.) tilbake ved roret som trener, forventer jeg at det blir sluttspill for Riddle i år igjen, men tviler på at det blir en like sterk sesong som i høst, sier Heggland om fjorårets finaletaper.

Celestial: Kontinuitet

«dipzey» er klar for en ny i Celestial med samme kjerne.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Adrian «dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Celestial har i likhet med Nordavind kun byttet ut en spiller før det hele braker løs. Support-rollen besittes nå av «Eskii». Ellers er laget det samme som mislykkes i å kvalifisere seg til sluttspillet forrige sesong.

Det medfører imidlertid ikke til Celestial ikke er å regne med i år også. Kontinuitet i en lagoppstillingen kan ofte være løsningen på problemet, men Celestial må heve nivået fra forrige sesong for å kunne kjempe med de aller beste i ligaen.

Heggland håper vi får se en annen utgave av Celestial denne sesongen.

– Celestial kjører fortsatt videre med «Boffen», «KOOLBERG» og kompani. Jeg tror det er mulighet for at de kan nå sluttspill i år, om de klarer å heve seg fra i fjor, og med karakteren «Zoe» tilbake til sitt vanlige jeg, så forventer jeg litt mer av Celestial i år.

Midt på treet (5. - 7. plass)

Team Singularity: Stor klubb som kan overraske

«Foolish» (Top)
Maxwell «Milf Police» Martinsen (Jungle)
«Mikmer» (Mid)
«Asker» (Bot)
«iZact» (Support)

«Lucky122» (innbytter)

Lagene nedover på tabellen er i skrivende stund fremdeles opptatt med å fullføre sine lagoppstillinger. Det medfører at forskjellen mellom topp og bunn bare bli større. Likevel er Team Singularity et av lagene vi tror kan overraske.

– Team Singularity vant 2. divisjon i fjor, og burde være laget som har størst sjanse til å beholde plassen. Med tanke på hvordan deres Solo Queue rank er per i dag, selv om det er tidlig i sesongen, så burde de kunne gjøre det bra i forhold til de andre lagene i 1. divisjon, Det skal bli spennende å se hvordan de spiller som lag og hvordan deres «makro-spill» er. Laget har potensial til å overraske i årets sesong.

Trikken: Er laget i rute?

Kjetil «OriginalBruiser» Aadde Martiniussen (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Andraž «Hachi» Cesar (Support)

Med kanskje det kuleste navnet i ligaen, ble Trikken offer for mange spøkefulle Twitter-poster forrige sesong. Er laget i rute, spør vi. Andreas «Yupwulf» Brustad er hentet inn med rutine i Mid Lane i tillegg til to importspillere. Dette gjør at Trikken blir et spennende lag å følge også denne sesongen. Når «OriginalBruiser» nå også har byttet navn fra «Liveleak», håper vi morsomhetene rundt Trikken fortsetter også denne sesongen.

Sammen med Singularity er Trikken et lag som også kan overraske, og kampen står nok mest mellom de to om hvem som er nærmest topp fire.

– Trikken var offer for mange ordspill i fjor, og man skal nok ikke se bort ifra at vi ender opp der i år også. Jeg tror de klarer å holde seg på midten av tabellen og derfor unngår nedrykk, men det gjenstår å se om lage, med «Yupwulf» i spissen, klarer å oppgradere fra trikk til tog, eller om de blir stående igjen på trikkestoppet, spøker Heggland.

Team Ursus: – Kan ta en runde fra ett av sluttspilllagene

Mikael «Syhm1» Richvoldsen (Jungle)
Fabian Hauk «Thinked» Hopland (Support)
Runar André «Arctial» Espelund (Mid)
André Kvalberg «Skohylle» Aspegren (ADC)
Bendik «Quickom» Olsen (Top)

Henrik «v7life» Lade (Innbytter)

Team Ursus har også meldt sin ankomst i e-sport-Norge det siste året og har hentet inn en rekke ukjente spillere, med unntak av André Kvalberg «Skohylle» Aspegren. Det kan vise seg å bli livsviktig med tanke på hans erfaring. Heggland tror også metaen vil være til Team Ursus' fordel.

– På papiret er nok en del som har kjennskap til deres ADC-spiller «Skohylle». Om de klarer å kjempe seg til et sluttspill er noe usikkert, men du skal ikke se bort ifra at de kan ta en runde fra ett av sluttspilllagene om metaen holder seg som den er, og om de kan kaste noen skruballer med fleksible karakterutvelgelser.

Nedrykksstriden (8. - 10. plass)

Byte: Nytt navn

Erlend Nesheim «Dragonshrek» Steinnes (Top)
Christoph «Crambit» Kohns (Jungle)
Magnus Otterdal «Arceus» Hilsen (Mid)
Elias «Fury» Furnes (ADC)
Lars Agnar «Agnar» Ekker (Support)

Vebjørn Steinnes «Larioth» Norby (innbytter)

Vanir og Bitfix har slått seg sammen og omdøpes til Byte. Dette er en av årsakene til at det er så mye nye og ukjente lag denne sesongen. Felles for lagene i nedrykksstriden er usikkerhetsmomentet de ankommer denne sesongen med, og de vanskeligste å vurdere.

Heggland mener det er spennende at vi får bli kjent med flere nye ansikter. Han håper Byte vil yppe seg i løpet av sesongen og spøker med det nye navnet til Vanir og Bitfix.

– Byte er også et nytt navn. Det skal bli spennende å se om de kan yppe seg i årets sesong. Forhåpentligvis for deres del så er de nærmere en terabyte enn en kilobyte.

Royal Vikings: Årets rollespill

Chris «Criix» Gyldenås og Royal Viking kan få det tøft denne sesongen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Chris «Criix» Gyldenås (Jungle)
Robin «1v9 XDD» Weflen (Mid)
Stijn «GG Sir» Drissen (ADC)
Anette «Pjush» Holm (Support)
Top Lane ikke annonsert.

Royal Vikings er en av nykommerne i den øverste divisjonen etter en sterk andreplass og opprykk forrige sesong, kun slått av Team Singularity.

Det spennende med nyopprykkede lag er hvordan styrkeforholdet er mot de øvrige lagene i toppdivisjonen. Noen av spillerne er tidligere kjenninger fra Telenorligaen og det hele virker som en sammensveiset gjeng. Heggland mener det blir spennende å følge Royal Vikings lagspill.

– Navnet gir meg flashback til et av Blizzards første spill, nemlig Lost Vikings. Om de klarer å finne seg en stabil plass er vanskelig å si, men som mange av lagene i årets divisjon, er det en del nye navn som har kommet opp som skal bli gøy å følge. «Pjush» har spilt en del Duo Queue med «Pjush’s Dog», så om dette er en av de alternative kontoene til Royal Vikings sin ADC, kan de ha godt samspill allerede på vei inn i ligaspillet, og det kan vise seg å være gull verdt.

Major Militia: Klar for krigen?

Eirik Mikael «Balanced» Larsen Jellestad (Top)
Gints «Homeless Master» Gaisminš / Do «Lft Kiwi» (Jungle)
Thomas «st clair» St Clair (Mid)
Aleksander «alfiix» (ADC)
Jim «apdo» Mulstad (Support)

Eric «Blackie Jakobsen (innbytter)

Lagoppstillingen til Major Militia er enda ikke helt fastsatt, og det er i skrivende stund usikkert hvilken Jungler laget kommer til å benytte. I Major Militia er det så mye ukjente navn at vi rett og slett ikke vet hvordan dette vil gå.

– Major Militia vet jeg lite om, men en av spillerne som er skrevet opp orginalt, hadde nicket apdo. Jeg tviler på at det er den faktiske apdo, tidligere kjent som Dopa. Skal ikke ta den historien her, men om spilleren bak navnet kjører like bra som den orginale, så kan dette bli virkelig spennende.

Tre spillere å se opp for

Heggland trekker i tillegg frem tre spillere du bør holde et ekstra øye med gjennom sesongen. Hver av spillerne har en sterk posisjon i sine respektive lag, og spiller alle for lag spådd inn i sluttspillet. trekker frem følgende:

– Hjertet i laget, sier Kristian Heggland om Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen i Nordavind.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Nordavind):

Hjertet i laget. Meta handler fortsatt om midlane, så hvis NVD skal forsvare tittelen så må han fortsette det gode spillet fra i fjor, sier Heggland om den regjerende seriemesteren.

Alexander «HHNeverlucky» Fedde (Riddle):

– Jeg er spent på hva han kan utrette i en stabil organisasjon som Riddle ved hjelp av «Bergeren» og de andre spillerne rundt.

Joachim «Accziz» Torsvik (Fact Revolution):

– Han er en av få spillere i Telenorligaen som kan dominere fra Support-rollen. Jeg håper han får spille aggressive karakterer som «Brand» «Zyra» og «Pyke».

Håper på en Bitfix-gjentagelse

Den klareste finalekandidaten er i følge Heggland Nordavind. Han håper imidlertid på en lignende overraskelse Bitfix, senere Nyx serverte oss høstsesongen 2017

– Jeg tror nok Nordavind er klar favoritt for tittelen i år igjen, med Riddle, Fact Revolution og Celestial som gjør opp om de tre siste plassene. Som alltid er jeg alltid klar for overraskelser som vi hadde med Bitfix, men med tanke på en økende profesjonalisering i miljøet med Nordavind og Riddle som har fått sponsor, så kan det være vanskelig for nye lag å komme til. Jeg ser frem til en morsom sesong, med nye lag, nye spillere og forhåpentligvis noen nye norske talenter som kanskje kan komme seg videre ut i de større ligaene som «Norskeren» og «Nukeduck», avslutter Heggland.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Sluttspillplassene er det liten uenighet rundt blant spådomspanelet, og det virker nærmest som en selvfølge at de fire favorittene tar seg til sluttspillet. De øvrige plassene på tabellen er i følge spådommen langt mer åpne. Det virker lengre opp til sluttspillplass enn ned til under streken for lagene midt på tabellen og nedover. Dette kan føre til en utrolig spennende sesong for lagene som kjemper for overlevelse, og nykommerne kan fort få fornyet kontrakt i den øverste divisjonen.

Spådom av:Kristian HegglandKristian Fjeld
1.NordavindNordavind
2.RiddleRiddle
3.Fact Revolution Celestial
4.Celestial Fact Revolution
5.Singularity Trikken
6.Trikken Team Ursus
7.Team Ursus Team Singularity
8.Byte Byte
9.Major Militia Major Militia
10.Royal Vikings Royal Vikings

* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Hvordan tror du tabellen ser ut etter endt seriespill?

Siste fra forsiden