Slutt for Good Old Games?

Den populære nettbutikken er tatt ned, men hva er det egentlig som skjer?

Good Old Games er en nettbutikk som spesialiserer seg på å relansere eldre PC-spill for lave priser. De eldste spillene på tjenesten er over 20 år gamle, og utvalget inkluderer klassikere fra utgivere som Atari, Activision, Sierra, Interplay og Ubisoft.

Slik var GOG.com.

Et av de viktigste aspektene ved butikken er at spillene har blitt solgt uten noen form for kopibeskyttelse (DRM), og butikken var en av de mest brukervennlige digitale distribusjonsportalene.

I de siste to månedene har mengden nye lanseringer blitt omtrent halvert, da butikken har gått fra å lansere minst to spill hver uke til å kun lansere ett spill hver uke.

I går ble hele butikken tatt ned, og erstattet med en kort beskjed fra teamet. Her forteller de følgende:

– Kjære GOG-brukere. Vi har har tenkt nøye over om vi virkelig kunne fortsette med GOG.com slik det er nå. Vi har diskutert frem og tilbake over en lang periode, og dessverre har vi besluttet at GOG.com ikke kan fortsette i sin nåværende form.

De fortsetter med å takke brukerne for all støtten de har fått i de to årene butikken har eksistert, og at det å jobbe for GOG har vært et eventyr. Men meldingen har også et optimistisk element:

– Dette betyr ikke at ideen bak GOG.com er forsvunnet for alltid. Vi stenger tjenesten og legger denne eraen bak oss, men nye utfordringer venter i fremtiden.

Avslutningsvis bekreftes det at alle som har kontoer på GOG vil få mulighet til å laste ned spillene de har kjøpt i løpet av uken. Siden disse er DRM-frie, kan du lage sikkerhetskopier av dem og spille dem så lenge du vil.

Får jeg aldri se spillhyllen min igjen?

Beskjeden på GOG-nettstedet er imidlertid ikke siste ord i saken. Rykteflommen har startet, og noen går så langt som å anta at dette er tidenes dårligste PR-stunt. Nettstedet Steam Unpowered peker på en fersk melding fra GOG-eierne CD Projekt, hvor de ber investorene om å «ikke få panikk» basert på informasjonen som dukker opp på GOG.com.

Det har også dukket opp rykter om at selskapet bak GOG (som sliter med økonomien) har fått nye investorer, og at disse muligens ønsker endringer i driften.

Tom Ohle, som er en del av tjenestens PR-team, kom med følgende kommentar, til nettstedet Big Download:

– Som meldingen sier, dette betyr ikke at GOG er borte. Vi vil ha mer informasjon å dele med dere i de kommende dagene.

GOG-twitteren har også blitt oppdatert med en slik beskjed, og her loves vi en offisiell uttalelse fra ledelsen om kort tid, og flere detaljer i løpet av dagen.

For øyeblikket er det altså uklart hva som virkelig skjer. Vi tok kontakt med PR-mann Lukasz Kukawski, men han kunne ikke gi oss noen klargjøring.

– Alt jeg kan si er at GOGs ledelse jobber på en offisiell uttalelse angående det som skjer, og at denne vil være klar i løpet av to dager, sa han.

Siste fra forsiden