Slutt for Stargate-spill

Triste nyheter for de som liker Stargate: Resistance.

Man kan nesten lure på om det hviler en forbannelse over Stargate-lisensen. De første ofrene var australske Perception, som ble nedlagt etter at deres Stargate SG-1: The Alliance (som jeg faktisk testet på E3 i 2005) ble kansellert av utgiver JoWooD.

Noen Stargate-fans der ute?

Så dukket Cheyenne Mountain Entertainment opp, med et MMO-spill som etter hvert fikk store økonomiske problemer. For å få midler til å utvikle MMO-spillet videre besluttet de seg etter hvert for å lage et mindre prosjekt, skytespillet Stargate: Resistance.

Dette var et tredjepersons skytespill med fokus på nettbasert kamp mellom kjente fraksjoner i Stargate-universet.

Stargate: Resistance sikret imidlertid ikke de nødvendige inntektene, og Cheyenne Mountain Entertainment måtte søke om konkursbeskyttelse. En ny utvikler, Dark Comet, skulle fortsette å drifte og videreutvikle Resistance, men uenigheter mellom de nye og gamle utviklerne førte til rettsak, hvor ansvaret for spillet nok en gang havnet hos Cheyenne Mountain Entertainment.

Da hadde imidlertid rettighetsinnehaver MGM fått nok, og trakk tilbake Stargate-lisensen. Dette satte en siste spiker i kista til MMO-prosjektet.

Nå er det også Stargate: Resistance stenges. Spillet er ikke lenger tilgjengelig for kjøp, men hvis du eier det har du mulighet til å spille frem til 15. januar. Da skrus nemlig serverne av for godt, under ett år siden spillet først ble lansert.

Siste fra forsiden