Slutt på gamle godspill til bunnpris?

Good Old Games stenger brått dørene.

Good Old Games, nettbutikken som spesialiserte seg på klassiske PC-spill, har plutselig smelt dørene igjen. I en kryptisk melding på gog.com gjøres det klart at tjenesten ikke kunne fortsette i sin nåværende form og at de med tungt hjerte avslutter dypdykket ned i PC-spillenes historie. Kunder vil få tilgang til spillene de har kjøpt i løpet av den neste uken.

Tok avstand fra kopibeskyttelse

Butikken er kjent for en bred katalog av ofte eldgamle spill som er pusset opp så de fungerer på dagens datamaskiner og i dagens operativsystemer. Good Old Games var også en av få digitale distributører som ikke kunne skilte med sin egen kopibeskyttelsesløsning – stikk i strid med piratfrykten blant de større aktørene, satset Good Old Games på DRM-frie spill og stolte på at kundene deres kunne oppføre seg.

Det lyder imidlertidig ikke som om selskapet er gått dukken. Ifølge twitteren til Tom Ohle, en av Good Old Games' PR-representanter, betyr ikke dette slutten for Good Old Games og folk advares mot å trekke forhastede slutninger. I tillegg publiserte Bit-Tech.net et flatterende portrett av selskapet og ledelsens syn på kopibeskyttelse, hvor det avsløres at ledelsen ofte har slitt med å overtale rettighetsholdere om at kopibeskyttelsesfilosofien deres holder vann.

Er det enden på visa?

Særlig store utgivere som Activision, Atari og Ubisoft nevnes som vanskelige å forhandle med, et motiv som går igjen på Good Old Games' offisielle twitter, der kopibeskyttelse nevnes igjen. Siden CD Projekts webside har ikke annonsert nedleggelsen eller avviklingen av foretaket, kan det være snakk om en en omlegging i driften, et eierskifte eller et navnebytte, slik det hintes om i denne nyheten fra mai. Det er dermed ikke helt umulig at det hele dreier seg om et PR-stunt, og at Good Old Games vender tilbake – kanskje med kopibeskyttelse, kanskje uten – i løpet av fremtiden.

Les også: Sniktitt: The Witcher 2
Les også: Omtale: The Witcher: Enhanced Edition
Les også: Nettbasert The Witcher på vei

(Kilder: gog.com, bit-tech.net, CD Projekt, Neoseeker)

Siste fra forsiden