Telialigaen - League of Legends

Sluttspillhåpet lever videre for Viking

Med seier i Telialigaens åttende runde har Viking kontroll over sin egen billett til sluttspillet.

Viking-spillerne «Sharp» og «KOOLBERG» kan juble etter seier mot Domino.
Sindre Stien/Good Game, Edit: Brage Vasseljen

SLIK ENDTE ÅTTENDE RUNDE AV TELIALIGAEN:

Vis mer

Riddle 2 - 0 PredatorX
Wizard 2 - 0 Last Minute
Nordavind 2 - 0 Celestial
Vanir 1 - 1 Bifrost
Viking 2 - 0 Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Nest siste runde i Telialigaen League of Legends er ferdig og det kniper seg til i toppen av tabellen.

To av plassene til sluttspillet er allerede sikret av henholdsvis Nordavind og Riddle, og de to gjenværende plassene må Viking, Domino og Wizard kjempe om i Telialigaens avsluttende serierunde.

Med seier mot nettopp Domino lover det godt for Viking-spillerne, som kan sikre seg sin plass med seier mot Vanir i neste runde. League of Legends-kommentator Kristian «Sangopan» Heggland sparte ikke på lovordene etter toppkampen mellom Viking og Domino.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

Slik ser tabellen ut etter åttende serierunde
telialigaen.no

Kontrollert seier gjennom Mid Lane

Heggland trekker spesielt frem Vikings Mid Lane-spiller Sander «Zhandia» Skogstad som en av kampens store høydepunkt. I kampens første runde klarte dessuten Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen å stjele et av spillets største objektiver fra Domino.

Kristian «Sangopan» Heggland (t.v.) var begeistret over Vikings nivå i seieren mot Domino
Sindre Stien/Good Game

– «Zhandia» hadde full kontroll i Mid Lane i dag. Med gode makro-bevegelser og ved å benytte en ekstremt sterk «Zhandia» på toppen av at «Sharp» klarte å stjele Baron Nashor tvang de Domino inn i flere tap/tap-situasjoner.

I kampens andre runde ble fokuset nok en gang rundt Mid Lane. Heggland berømmer nok en gang «Zhandia» for hans spill, til tross for noe unødvendig testing av grenser.

Les også
– Nordavind spiller uten tvil Norges kjedeligste Counter-Strike

– Nok en gang klarer «Zhandia» å skaffe seg en ledelse i kampens innledende fase, som han og Viking kan bruke til å få kontroll på resten av kartet. Deretter kjører Viking en aldri så liten Viking-spesial med Baron Nashor i det objektivet blir tilgjengelig som gjør at de virkelig får kontroll på kampen, sier han før han fortsetter.

– «Zhandia» går for noen litt overivrige forsøk som gjør at kampen varer litt lenger enn den behøver, men Viking klarer å holde på en solid ledelse kampen ut. Domino prøvde å slåss seg tilbake i kampen, men Viking var rett og slett for langt foran, både med tanke på utstyr og erfaringspoeng.

– En fornøyelse å se «Zhandia» spille

DISSE SPILTE FOR VIKING

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Sander «Zhandia» Skogstad får skryt av sine lagkamerater
Sindre Stien/Good Game

Også Vikings Top Lane-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg valgte å skryte av lagkameraten i Mid Lane etter kampslutt.

– For å være ærlig var det bare en fornøyelse å se «Zhandia» spille League of Legends. Jeg fulgte mer med på han enn på meg selv. Han dominerte begge kampene, det er det ingen tvil om.

Jungle-spiller og Baron Nashor-tyv Anders «Sharp» Lilleengen hadde heller ingenting annet enn lovord om Mid Lane-spilleren.

– Kampen var som forventet. Gutta oser selvtillit om dagen, og nå har «KOOLBERG» endelig fått seg en 240Hz-skjerm. Nå er også han en trussel og dette fører til hvilepuls hos gutta under kamp, med unntak av «Zhandia» som klikker helt. Jeg aner ikke hvor mange Hertz «Zhandia» har plukket opp før denne runden, men skulle tro han bikker minimum 200. Han blir veldig farlig å møte i ringen for samtlige gjenværende Mid Laner-spillere i sluttspillet.

LES OGSÅ: Apeks glemte å registrere «Jkaem» i Telialigaen

DISSE SPILTE FOR DOMINO

Vis mer

Thomas «RIPPED IRL» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

I et eventuelt sluttspill ser Lilleengen på Nordavind som den tøffeste motstanderen, og legger ikke skjul på at det kan bli tøft.

– Gutta tør å innrømme at det kan bli motbakke mot Nordavind i en eventuell semifinale. Dog skal det sies at om «Zhandia» får spilt på LAN mot «Flufo», skal vi ikke se bort ifra at «KOOLBERG» må utvide pokalskapet sitt.

Top Lane-spiller Solberg har nok ingenting imot å utvide pokalskapet, og understreker at Viking-spillerne er både komfortable og selvsikre i best-av-fem-kamper.

– Målet har alltid vært å bli bedre jo nærmere sluttspillet vi kommer, og i dag fikk miljøet se et glimt av toppnivået vårt. Det gjenstår å se om det holder til en ny seier i Telialigaen, men vi er selvsikre i best-av-fem-kamper.

LES OGSÅ: Apeks inntok tabelltopp etter dobbeltrunden

Ekspertenes spillerbørs

Denne sesongen vil kommentatorene sammen gi spillerne en karakter etter hovedkampen både i League of Legends og Counter-Strike. Karakterene gis som et totalbilde av spillernes prestasjon i hele kampen, og går på en skala fra én til ti hvor én er dårligst og 10 er best. En spiller som får karakteren 10 vil ha gjort en helt perfekt kamp fra start til slutt, mens en spiller som får karakter én mest sannsynlig ikke var til stede ved tastaturet.

VikingKarakter DominoKarakter
«KOOLBERG»6 «RIPPED IRL»6
«Sharp»7 «Yike»6
«Zhandia»8 «HHNeverLucky»5
«lil ambivert»7 «Mirbs»6
«Eskii»6 «Nash»6

Siste fra forsiden