Smertefri Age of Conan-lansering

Funcom senker skuldrene

Age of Conan er i følge Funcom et av de raskest selgende PC-spillene i historien.

Det var knyttet enorme forventninger til utgivelsen av Age of Conan i USA forrige tirsdag. De som forhåndsbestilte fikk tilgang allerede forrige helg, og på fredag var det endelig duket for europeisk butikkslipp. De aller første anmeldelsene tikket inn allerede mot slutten av forrige uke, og kritikerne utpeker spillet som storslått underholdning.

Lanseringstrailer for Age of Conan

Vis større

Trailer: Age of Conan: Hyborian Adventures #14

Stikkord:
  • action
  • spill
  • xbox 360
  • pc
  • age of conan
  • Conan
  • rollespill
  • hyborian adventures
  • massivt online


Men det er brukerne Funcom først og fremst må tilfredstille. I følge produktsjef Erling Ellingsen er mottagelsen fantastisk også blant massene:

– Den tilbakemeldingen vi ser fra brukerne er veldig positiv. Enkelte har spilt nesten ustanselig, og er imponert over det de ser, sier han til Gamer.no.

400 000 registrerte

Det ble i følge Funcom sendt ut over 700 000 butikkkopier av Age of Conan på verdensbasis. Ellingsen kan ikke kommentere hvor mange som faktisk er solgt, men hevder spillet går inn i historien som en av de mest populære utgivelsene.

– Det ble registrert over 400 000 kontoer i løpet av få dager. I Tyskland er det utsolgt, og spillet er plassert øverst på bestselgerlistene der nede. Vi får rapporter om at det er utsolgt i Norge også. Age of Conan er et av de raskest selgende PC-spillene gjennom historien, hevder Ellingsen.

Det er mye som kan gå galt med en utgivelse av et massivt onlinespill, men Funcom later til å ha full kontroll:

– Teknisk har alt gått veldig bra, og det er ofte der ting kan gå galt med en MMO-utgivelse. Vi har vært veldig godt forberedt, forteller Ellingsen.

– Noen av problemene som har oppstått er for eksempel at enkelte produktnøkler ikke fungerer eller at noen har problemer med å logge inn i spillet. Med nesten en halv million brukere på få dager er det alltid noen som kommer over problemer, det er helt naturlig i en så massiv utgivelse, men vår kundeservice ordner opp i dette fortløpende, legger han til.

I Age of Conan kan laug angripe hverandres festninger.

– Er det planer om å utvide serverparken ytterligere, siden mange ikke får logget inn på de mest belastede serverne?

– Ja, vi kommer til å skalere i forhold til etterspørselen.

– I Guild Wars kan spillere når som velge å bruke samme figur på en annen server. Er dette noe dere vurderer i Age of Conan?

Les også
Svensk racingserie får spill

– Vi har ikke tatt stilling til dette enda. Karakterflytting blir eventuelt en tilleggstjeneste senere, og detaljene rundt en slik tjeneste er ikke klartgjort enda.

– Hvordan vil dere jobbe fremover nå?

– Vi fortsetter som vanlig. Forrige uke fokuserte vi på problemer som var da. Utviklerne brukte også mye tid på å spille, for å få samme opplevelse som brukerne. Nå vil vi kikke på de inntrykkene vi har fått, og sette opp en plan for hva vi skal gjøre, endre og forbedre.

Siste fra forsiden