Informasjon om WESG-kvalifisering

Snart starter kvalifisering til WESG

Kanskje kan du representere Norge i hovedsluttspillet i Kina neste år.

Her er vinnerne fra Counter-Strike: GO-turneringen fra i fjor.
WESG

World Electronic Sports Games arrangeres for andre gang. Dette er en omfattende konkurranse for lag fra samme nasjon. I fjor forklarte arrangørene at de ønsker å gjøre det slik for å være lik de olympiske leker for å få e-sport mer anerkjent som en offisiell sport.

Turneringen fungerer slik at man først må konkurrere over nettet i ulike kvalifiseringer. Vinner man denne må man reise til et offline-sluttspill for sitt kontinent. Europa blir naturligvis Norges alternativ. Det europeiske sluttspillet avgjøres i Barcelona mellom 22. og 26. november. Her kvalifiseres 12 lag og utøvere i hver gren til hovedsluttspillet som avgjøres i Kina mars 2018. Totalt skal det spilles om rundt 45 millioner norske kroner, fordelt på de ulike offline-sluttspillene og hovedsluttspillet.

Spilltitlene det skal konkurreres i er Counter-Strike: GO, Hearthstone, StarCraft II og Dota 2.

Ingen egen kvalifisering i år

I fjor hadde Norge sin egen kvalifisering. Det vil si at vi var sikret representanter i alle spilltitlene i det europeiske sluttspillet. Her kom dessverre alle deltakerne til kort - og ingen kvalifiserte seg til hovedsluttspillet. Et skuffende resultat for Norge. Det kan være årsaken til at vi i år ikke har vår egen kvalifisering, men må konkurrere mot Finland, Estland, Latvia og Litauen for å vinne plassen til det europeiske sluttspillet. Dette gjør veien betraktelig tøffere.

– Saken er at erfaringen vi tok med oss fra i fjor var at det var lite lag fra Norge. De aller beste Counter-Strike-spillerne kan ikke delta, og i tillegg har vi Dota 2, Hearthstone og StarCraft, som ikke kan bli ekskludert fra Counter-Strike. Alle disse faktorene gjør at Norge blir en del av kvalifiseringen med flere nasjoner, forteller Ehor «Panda» Kolomiets fra WESG til Gamer.no.

Mange påmeldte fra Telenorligaen

CS:GO WESG KVALIFISERING

Vis mer

Dato: 16. - 18. oktober
Påmelding:Klikk her (lenke til ekstern side)

Vinnerlaget fra kvalifiseringen vinner plass, dekt reise og opphold til den europeiske finalen som arrangeres i Barcelona 22. - 26. november i år. De 12 beste her får plass i hovedsluttspillet som arrangeres i Kina, mars 2018.

Så langt finner du norske lag som NOREG med Joakim «jkaem» Myrbostad og Ruben «Rubino» Villarroel. Et annet topp mikslag som er påmeldt er .no med gamle travere som Pål «Polly» Kammen, Bjørn «Skurk» Maaren og Kristoffer «Mystic» Michelsen. Blant de kjente fra Telenorligaen finner vi BX3, The Gatekeepers, Temp.no, Momentum og Celestial.

Det blir også tøff motstand mot finske HAVU og iGame.

En kjenning i det norske CS-miljøet, Tommy Monsen, er klar på at det vil bli tøff motstand for Norge i kvalifiseringen.

Tommy «TommyM» Monsen har mange timer bak seg som Counter-Strike-spiller.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Håper virkelig at et lag fra Norge kvalifiserer seg, men det blir absolutt ingen enkel jobb. De to finske lagene Havu og iGame, sammen med laget fra Litauen med Eimantas «pounh» Lazickas, er alle lag som vil være tøffe å slå. Holder en knapp på Havu som har levert på et nivå i det siste som er langt over hva de norske lagene har sjanse til å slå. Laget som har de største mulighetene er NOREG, som i mine øyne har et høyere toppnivå enn Temp.no og BX3, forteller Monsen til Gamer.no.

Monsen forteller til Gamer.no at dersom et annet norsk lag vinner kvalifiseringen skal han donere 2000,- til et veldedig formål som laget skal bestemme.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Egen dameturnering for CS:GO og Hearthstone

Matilde «Mattye» Wiik fra Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det er også satt opp turnering for damene i spilltitlene CS:GO og Hearthstone. Førstenevnte spill arrangeres mellom 15. - 16. oktober, og så langt har vi to norske lag påmeldt. A-laget og NORWAY. Sistenevnte lag er klare norske favoritter med spillere som Hege «Hedje» Botnen, Matilde «Mattye» Wiik og Aurora «aurora» Lyngdal.

Påmelding finner du her »

Hearthstone-turneringen er i gang, men her var det ingen norske deltakende spillere.

«Diggen» skal prøve seg i år også

HEARTHSTONE WESG KVALIFISERING

Vis mer

Dato: 23. - 24. oktober
Påmelding:Klikk her (lenke til ekstern side)

Vinneren fra kvalifiseringen vinner plass, dekt reise og opphold til den europeiske finalen som arrangeres i Barcelona 22. - 26. november i år. De 12 beste her får plass i hovedsluttspillet som arrangeres i Kina, mars 2018.

Norges største håp i Hearthstone er fjorårets deltaker, Eirik «Diggen» Aarvig som nesten karret seg hele veien til Kina. Til daglig spiller han for den norske klubben Riddle. Han var kun èn seier unna sluttspillplassen. I år spørs det om Aarvig kommer seg gjennom den norske kvalifiseringen. Det er flere norske gode deltakere påmeldt, eksempelvis Stian «Matpakke» Paulsen og Damir «Explozive» Nesimi.

Aarvig selv forteller at veien er tøffere nå med flere land involvert.

Eirik «Diggen» Aarvig under en kamp på Digitality X i fjor.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Tenker det blir vanskeligere å komme igjennom i år ettersom vi er satt sammen med flere land. Mange jeg har snakket med er bekymret for at formatet er Conquest uten bans, som betyr at alle kommer til å spille det samme. Men vi har flere kvalifiseringer framover og muligheten til å se hva som funker og hva slags meta det blir, forteller han til Gamer.no.

Riddle-spilleren er ikke veldig selvsikker på egen prestasjon, men nevner flere nordmenn han mener kan stikke av med seieren.

– Norge er favoritter til å få en spiller videre. Jeg er ikke så veldig selvsikker selv, men tror «Hunterace», «Matpakke» og «Xzires» har en stor sjanse, avslutter Aarvig.

– Uheldig for StarCraft 2-miljøet

Det er ingen overraskelse at Jens Waller «Snute» Aasgaard er storfavoritt fra Norge til å stikke av med seieren i den nettbaserte kvalifiseringen. I fjor kom han til kort, selv om han hadde forventet å ta seg videre. Selv er Aasgaard skuffet over sammenslåing av nasjoner.

«Snute» fra den europeiske finalen for WESG i Kiev.
WESG

– Det som er mest uheldig for StarCraft 2-miljøet rundt WESG er at Finland og Norge fikk samme kombinert kvalifiseringsplass, men eksempelvis Danmark har fått beholde sin egen, forteller Aasgaard til Gamer.no

Og fortsetter:

– To av de beste spillerne utenfor Korea er «Serral» fra Finland, og meg fra Norge, så dette er ganske uheldig. Sammenlignet med Danmark som kanskje ikke har en spiller i toppen lengre?

Selv om konkurransen blir tøff er Aasgaard klar til å ta fatt i utfordringen.

– Nå må jeg og «Serral» slå ut hverandre før Europafinalene, mens mange andre regioner har lettere ruter. Er ikke kjempefan av systemet, men skal gjøre så godt jeg kan i kampen mot finsken, avslutter Aasgaard.

Lite norske deltakere i Dota 2

DOTA 2 WESG KVALIFISERING

Vis mer

Dato: 25. - 27. oktober
Påmelding:Klikk her (lenke til ekstern side)

Vinnerlaget fra kvalifiseringen vinner plass, dekt reise og opphold til den europeiske finalen som arrangeres i Barcelona 22. - 26. november i år. De 12 beste her får plass i hovedsluttspillet som arrangeres i Kina, mars 2018.

Selv om ikke Dota 2 er veldig stort i det norske kompetitive miljøet, så har vi altså muligheten til å kvalifisere oss til et internasjonalt mesterskap i år også. I fjor var det Zeta Pegasi som kom seg til det europeiske sluttspillet, men konkurransen der nede ble for tøff. De måtte reise tilbake til Norge med bare tap på tavla. De samme guttene er påmeldt i år også, som foreløpig er det eneste norske påmeldte laget.

Premier for Europafinalene

De 12 beste får også plass til hovedsluttspillet i Kina, og de tre beste fra damesiden. Nedenfor ser du en tabell med pengepremiene. Dette er omregnet fra dollar til norske kroner, og er derfor et cirkatall.

PlassCS:GOSC2HSDOTA2CS:GO (dame)HS (dame)
1.320.000145.000120.000320.00080.00024.000
2.160.00072.00060.000160.00032.00010.000
3.80.00036.00025.00080.00016.0005.000
4.50.00020.00016.00050.000
5.30.00012.00012.00030.000
6.30.00012.00012.00030.000
7.30.00012.00012.00030.000
8.30.00012.00012.00030.000
Totalt:740.000320.000270.000740.000130.00040.000

Siste fra forsiden