Sniktitt på ulovlig betaversjon av Half-Life 2

Det er en mildt sagt aktiv tråd i forumet vårt angående Dagbladet.nos Half-Life 2-artikkel fra i går. Artikkelen omhandlet inntrykk rundt den stjålne betaversjonen av Half-Life 2. Det er den samme versjonen vi forbyr snakk om i vårt forum.

Dette er en fullt spillbar betaversjon av Half-Life 2, som i flere dager har blitt distribuert ulovlig på nettet. Med dette forteller Dagbladet.no sine lesere at de aksepterer nedlasting av piratversjoner. En pekepinn på at dette er et overtramp, er mangel på tilsvarende stoff hos samtlige seriøse spillsider i resten av verden.

Snorre Bryne, forfatter av artikkelen på Dagbladet.no forklarte seg i går kveld på vårt forum: - For det andre så har jeg allerede snakket med Vivendi, og de avventer reaksjoner fra Valve på denne saken. I mellomtiden blir artikkelen liggende ute på nettet, sier han. Dagbladet.no har imidlertid fjernet noen skjermbilder som opprinnelig var publisert sammen med sniktitten.

- Mye av kritikken går på at jeg har lastet ned en ulovlig versjon av spillet. Det har jeg ikke, og jeg har heller ikke skrevet det. (...) Jeg vil ikke si hvor jeg har fått spilt Half-Life 2-versjonen, forklarer han. På mail til Gamer.no kommer imidlertid Bryne med en forklaring: - Versjonen jeg har spilt, er opplevd hos noen andre.

Såvidt Gamer.no kan forstå, gjør det neppe saken noe bedre. En tilsvarende artikkel på forumet vårt ville ført til umiddelbar utestengelse i minimum 1 måned. Det er en stjålet versjon av spillet, som også er ulovlig distribuert.

Vivendi på sin side kommer med helt andre opplysninger på telefon med Gamer.no, og alt tyder på at Dagbladet.no nekter å være samarbeidsvillige: - Jeg har snakket med flere i redaksjonen, og bedt de fjerne artikkelen. Det vil de derimot ikke, forteller Kjetil Walseth, markedssjef for Vivendi i Norge. Walseth påpeker videre at det var Vivendi som kontaktet Dagbladet.no, etter at artikkelen ble publisert.

Vi vil herved gjøre det helt klart at Gamer.no aldri har, eller vil, basere artiklene våre på ulovlige versjoner av spill. Vi anmelder kun versjoner vi får tilsendt fra utvikleren, distributøren eller utgiveren, og sniktittene våre er basert på godkjente betaversjoner, presse-previews eller demoer. Vi er sterkt imot nedlasting av piratversjoner, noe som også gjenspeiles klart i våre forumretningslinjer. Vi retter samtidig en kondolanse til Vivendi og Valve for det som har skjedd rundt tyveriet av koden.

Siste fra forsiden