StarCraft II - WCS Europe 2014

Snute er videre i WCS Europe

Nordmannen er nå ett steg nærmere verdensmesterskapet.

Snute som kjemper i WCS 2013
MLG, Blizzard

Etter å ha kommet seg til sluttspillet i første sesongen av europamesterskapet i StarCraft II, var Jens «Snute» Aasgaard torsdag klar for å kjempe mot nye konkurrenter i innledende runde av sesong to.

Team Liquid-spilleren møtte liten motstand og ble dermed den første til å kvalifisere seg ut av gruppen sin.

Dominerte sin gruppe

Snute var storfavoritt til å gå videre fra gruppespillet og var blant annet i gruppe med en av sine lagkamerater Grzegorz «MaNa» Komincz, samt den engelske protoss-spilleren Samayan «BlinG» Kay og den ukjente Kristijonas «Krr» Barisas.

Nordmannen møtte den latviske protoss-spilleren Krr i første kamp. Etter en enkel 1-0-seier prøvde latvieren seg på en desperat cannon-rush som Snute raskt fikk bukt på. Han vant denne kampen 2-0 og var dermed klar for å møte BlinG.

Snute fortsatte sin dominanse over protoss med seier i første kamp mot engelskmannen. BlinG spilte grådig i den andre kampen, uten at Snute klarte å straffe han for det – dermed gikk serien til en siste kamp. Det tok kun kun tolv minutter før det hele var avgjort, og Snute var altså den som gikk seirende ut.

Forsøk nummer to

Dette er ikke første gang Snute deltar i World Championship Series. Han var i fjor med i den amerikanske delen av turneringen, og har en sjetteplass som beste plassering der. Nå deltar han altså i den europeiske turneringen, og er allerede godt på vei mot den regionale finalen. Ved å vinne i går har nordmannen allerede sikret seg nesten 18 000 kroner og 200 ligapoeng. Jo lengre han kommer, jo større sjanse har han for å kvalifisere seg til det avgjørende verdensmesterskapet under BlizzCon.

World Championship Series holdes hvert år i regi av spillselskapet Blizzard. Ligaen foregår i tre sesonger, i tre ulike regioner, hvor spillerne som vinner flest ligapoeng går videre til sluttspillet. I november i år skal en verdensmester kåres. Vinneren stikker av med en enestående tittel og nærmere 600 000 kroner.

Trenger du å friske opp StarCraft II-kunnskapene? Sjekk ut vår seerguide! »

Se alle gårsdagens kamper nedenfor:

Snutes kamper kan sees fra rundt 00:15:00 og 01:35:00


Watch live video from WCS Europe on TwitchTV

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden