StarCraft II

«Snute» med andreplass i stor turnering

Nordmannen kom nesten helt til topps i IEM Season X.

ESL/Patrick Strack

Den norske StarCraft II-stjernen Jens «Snute» Waller Aasgaard kom lørdag kveld på en andreplass i den avsluttende turneringen i IEM Season X i Katowice i Polen. Nordmannen tar dermed med seg 15 000 dollar i premiepenger, som tilsvarer nesten 130 000 kroner med dagens kurs.

Snute storspilte gjennom hele turneringen, og slo ikke færre enn to toppspillere fra Sør-Korea i sin vei til finalen. Der møtte han imidlertid sin overmann i Choi «Polt» Seong Hun, og tapte det avgjørende settet 4-2.

Roste Snute i seierstalen

Polt skrøt av Snute under seierstalen.
IEM/Twitch.tv

Et slikt resultat er allikevel ingenting å skamme seg over mot Polt, som er en av tidenes aller beste spillere i StarCraft II. Faktisk brukte Polt anledningen til å skryte av Snute i seierstalen, etter at førstepremien var et faktum:

– Snute er en av mine favorittspillere. Jeg respekterer ham veldig. Folk la kanskje merke til at jeg spilte annerledes nå enn jeg pleier, og det er fordi jeg respekterer ham mye og vet at han er veldig god i «mid-» og «late-game». Jeg måtte gjøre alt jeg kunne, og selv da var det så vidt at jeg vant.

I tillegg til 35 000 dollar vinner Polt også en direkte seed til den store WCS-finalen mot slutten av året. En slik premie hadde nok Snute satt pris på, men som et plaster på såret får han med seg 1400 WCS-poeng; disse er viktige å samle opp hvis man vil kvalifisere seg til WCS-finalen uten å ha en direkte seed. For øyeblikket er faktisk Snute den med flest WCS-poeng av de som ikke har en slik seed, så nordmannen har for øyeblikket gode sjanser til å ta seg videre til årets mest prestisjetunge turnering.

Siste fra forsiden