SOE overtar The Matrix Online

Sony Online Entertainment tar over driften av MMORPG-spillet The Matrix Online, samarbeider med Warner om superhelt-MMORPG og kunngjør en ny EverQuest-ekspansjon.

Sony Online Entertainment har bekreftet ryktene om at de tar over driften og den videre utviklingen av The Matrix Online, som ble utviklet av Monolith. I og med at Monolith ikke lenger kommer til å ha noe å gjøre med spillet, har de måttet gi slipp på teamet som jobbet med spillet. Sony har imidlertid tilbudt 25 av dem ny jobb i Seattle-kontoret deres, og flere av dem har allerede takket ja.

SOE forteller at det at de nå har overtatt driften av spillet vil få lite å si for gameplayet, og at abonnenter kan se frem til at SOE vil tilby det samme servicenivået som Monolith gjorde. I forhold til selve byttet fra Monolith til SOE, kan gamere vente seg litt nedetid, men ikke spesielt mye mer enn det som er vanlig under serveroppdateringer og slike ting.

SOE har også gjort en annen avtale med Warner (som eier Monolith), nemlig i forhold til produksjon av et MMO-spill basert på DC Comics sine tegneseriefigurer. Dette spillet har ikke fått noe navn enda, og vil ikke komme på markedet før tidligst 2007. Planen er å lansere det til PS3, PSP og PC, og SOE håper at spillere på alle disse plattformene vil kunne spille mot hverandre (selv om de innrømmer at spillopplevelsen vil være litt annerledes på PSP enn på PC).

Til sist kan vi fortelle at SOE nylig kunngjorde den tiende ekspansjonen til EverQuest. Pakken heter Depths of Darkhollow, og vil inneholde 60 nye oppdrag, 30 nye monstre og syv nye soner. I tillegg får vi nye funksjoner, som "monster missions", "evolving items" og "spirit shrouds". Pakken vil bli tilgjengelig over nettet og i butikk.

Siste fra forsiden