Østfold e-sport LAN avlyst uken før start

Solgte kun 20 billetter til stor e-sportsatsing

Arrangementet har blitt avlyst i følge arrangøren.

Det blir ingen Østfold LAN i 2018.
Østfold LAN

Helgen etter sluttspillet i Telenorligaen var det planlagt en stor Counter-Strike: GO-begivenhet på Quality Hotel Sarpsborg. Da skulle nemlig Østfold-LAN arrangeres, og det var planlagt å dele ut 70.000 kroner i premiepenger til deltakerne i CS:GO-turneringen.

Nå har arrangementet på Facebook blitt avlyst. På hjemmesiden har det kommet informasjon om avlysningen, og at de skal komme tilbake med et nytt konsept.

Kun solgte 20 billetter

Det er Øyvind Magnestad som står bak prosjektet, også kjent som «KF3». Tidligere har han spilt profesjonell Counter-Strike for lag som Meet Your Makers og Ninjas in Pyjamas. Det er solgte billetter som er årsaken til at arrangementet har blitt avlyst.

Øyvind Magnestad stod bak Østfold e-sport LAN
Privat

– Vi ønsker å opptre seriøst ovenfor de involverte partene, både deltakere, partnere og andre som skulle ha leveranser til arrangementet. Med antall solgte billetter hadde vi ikke tro på at vi ville være i stand til å dekke opp tapet på egenhånd og derfor kunne vi ikke gå videre med en garanti for gjennomføring, forteller Magnestad til Gamer.no.

Billettene har vært ute for salg en lengre periode, men de har ikke fått nok napp.

– Reelt hadde vi et håp om å nå 100 solgte billetter. Dagen vi avlyste hadde vi solgt 20 stykk. Noen billetter til Counter-Strike: GO-turneringa, noen få til kun LAN og noen til FIFA-turneringen.

– Burde man ha gått ut som et mindre arrangement, enn å ha stor risiko for avlysning?

– I 2006 hadde et lite arrangement i Porsgrunn en CS-turnering med 100 000 kroner i premier. Den ble vunnet av et lag fra Brasil, som vant Electronic Sport World Cup noen måneder etterpå, etterfulgt av norske Catch Gamer og finske INCE. Deretter 29 norske lag fra resten av landet. Spurte litt rundt og de fleste ville ta turen med en premiepott som samsvarer med en sesong i Telenorligaen. Valgte det i håp om å få til noe lignende som Norge hadde før. Ingen av de forespurte bestilte dessverre da konseptet ikke var tiltrekkende nok, eller så var tilliten fraværende.

Alle som har kjøpt billett vil få refundert det, sammen med gebyret bekrefter arrangøren.

Dette prosjektet appellerte ikke, men Magnestad tror man må tenke enda større om man skal treffe miljøet.

– Eventuelt så må det et arrangement med enda høyere budsjett, og uten BYOC (bring your own computer) for å appellere til det norske Counter-Strike-miljøet som ny aktør, avslutter Magnestad.

– Ikke overrasket over utfallet

Les også
Gamer.no viser Counter-Strike fra Blast Pro Series i helgen

Satsingen på Østfold-LAN handlet ikke kun om en stor turnering, men det var planlagt en stor direktesendt sending gjennom turneringen. En av hovedpersonene innleid her var Telenorliga-kommentator, Simen «Warclown» Henriksen. Nylig var han også å se på Copenhagen Games.

– Jeg fikk beskjed på søndag at arrangementet var avlyst. Har hatt en løpende dialog med arrangøren sin jobben ble tilbudt. Det lå litt i kortene de to siste ukene at arrangementet kom til å bli avlyst, siden han informerte meg om dårlig interesse og lite billettkjøp, forteller Henriksen til Gamer.no.

Henriksen, som jobber innenfor markedsføring, mener det er mye arrangøren kunne ha gjort for å hindre en avlysning.

Kommentator Simen Henriksen mener mye kunne vært gjort annerledes.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Her er det nok mye som kunne blitt gjort bedre. Jobber selv fulltid innen markedsføring, så er muligens over gjennomsnittet kritisk når det gjelder slike ting. Men det å starte et helt nytt arrangement fra starten krever mye markedsføring, både i form av arbeid og budsjett. Google AdWords, bruken av influencers og generelt legge opp et kommunikasjonsløp er viktig. Kan se ut som om at arrangørene har drevet kommunikasjonen litt «ad hoc», uten å følge en klar plan. Så vidt meg bekjent har ikke arrangørene bakgrunn innenfor markedsføring, så har forståelse for at kommunikasjonen ble som den ble. Ett godt tips til arrangøren, og eventuelt andre som ønsket å starte opp et arrangement, er å allokere nok kapital til markedsføring og koble på en med erfaring, enten det er frivillig eller betalt.

Det kan virke som Henriksen hadde en følelse på at arrangementet kom til å avlyses, men hadde forhåpninger til prosjektet da han kjenner hovedarrangøren fra tidligere.

– Har hatt kjennskap til Magnestad i mange år, siden vi begge har spilt Counter-Strike siden første betaen kom ut. Han er en anerkjent figur innen norsk CS-historie, og hadde derfor noen forhåpninger til arrangementet. Endelig et arrangement som fokuserte på spillerne, spillet og e-sport (merk: arrangør har profesjonell erfaring som spiller). Jeg er nok dessverre ikke overrasket over utfallet. Ikke fordi jeg har noe negativt å si om arrangøren, men heller fordi jeg skjønner hvor krevende en slik prosess er. Og har man ikke de nødvendige midlene så er det vanskelig å etablere et arrangement som dette, avslutter Henriksen.

Til helgen skal Henriksen, sammen med Tommy Monsen, kommentere sluttspillet i Telenorligaen (Counter-Strike: Global Offensive).

Siste fra forsiden