Førsteinntrykk

King's Quest

Solid nyversjon av gammel klassiker

Kong Graham forteller en humoristisk og god fortelling.

King's Quest er en gammel klassiker innen eventyrspillsjangeren. Allerede i 1984 ble det første spillet sluppet. Både for Sierra som selskap, og også Roberta Williams, var King's Quest en viktig del av suksessen mot slutten av 80-tallet.

Det store, stygge beistet.

Nå er det The Odd Gentlemen som står bak utviklingen, men fortsatt under paraplyen til Sierra. King's Quest: A Knight to Remember er den først av i alt fem episoder, og det er definitivt en god start.

Humoristisk

Vi får oppleve en nyversjon av fortellingen om hvordan kong Graham ble konge, og veien hans fra keitete tenåring til tronbærer.

Det er kongen selv som forteller historien til sitt barnebarn Gwedolyn, en fyrrig jente full av energi og en enorm kjærlighet for drager. Christopher Lloyd bærer stemmen til Graham, og han gjør en imponerende jobb.

Dialogene er velskrevne, og han gir flott liv til historien med en variert og god fortellerstemme. I tillegg holder også alle de andre figurene man møter høy kvalitet.

Historien vi presenteres for er også en av spillets aller beste kvaliteter. Den har god driv hele veien, med unntak av noen litt tregere partier midtveis. Da blir det mye tråkking fram og tilbake på jakt etter gjenstander og andre ting, og man mister litt flyten. Samtidig slutter også episoden ganske brått, men det er vel mer forventet med tanke på at det er fire kommende episoder.

Les også
Sniktitt: King's Quest
Begynnelsen av konkurransen.

Etter en prolog og et møte med en svær og skummel drage begynner fortellingen når Graham som ung gutt for første gang setter sin fot i riket Daventry. Her skal han delta i en konkurranse om å bli den neste ridderen i riket, samt muligheten til å etter hvert bli konge. Han er imidlertid ikke alene, og må kjempe mot fire andre riddere som alle vil ha tronen.

Mye nytt

Dermed må man som spiller kommer seg igjennom en rekke ulike prøver. De tidligere spillene i serien har vært rene pek-og-klikkeventyr, men i dette spillet har de modernisert og endret litt på formelen. Man har direkte kontroll over Graham, og løper rundt i ulike områder for å finne gjenstander eller andre ting som kan løse problemet man står ovenfor.

Noen ganger kan det være så enkelt som å gå litt videre og finne en gjenstand på bakken. Andre ganger er det litt mer kompleks, der man blant annet må gjøre flere ting i riktig rekkefølge for å komme seg videre.

Uansett er ikke gåtene nevneverdig utfordrende, men passer ganske bra sett i sammenheng med tone og stil i resten av spillet. Det kunne gjerne vært litt mer utfordrende til tider, da hadde tilfredsstillelsen av å greie det vært desto større. Ingen gåter har imidlertid løsninger det ikke er mulig å tenke seg frem til med litt sunn fornuft, og det er bra.

Sikkert noen som trenger hjelp her.

Områdene man beveger seg igjennom er alle nydelig laget. Utviklerne har valgt å lage håndtegnede bakgrunner i spillet, og de ser flotte ut. Det er litt variasjon i kvalitet på teksturer her og der, men stort sett ser spillet meget pent ut. Animasjonene til figurer, og også hovedperson Graham, er akkurat så teite og overdrevne som spillet tillater uten at det blir for mye av det gode.

Konklusjon

King's Quest: A Knight to Remember er en god start på et fem episoder langt spill. Det gir gamle spillere et godt gjensyn med kjente figurer, og samtidig en fin introduksjon for nye spillere.

Historien og dialogene er velskrevne, morsomme og har solid stemmeskuespill. Da spesielt Christopher Lloyd, som imponerer stort med sin fortellerstemme. Fortellingen og humoren formidles også flott gjennom den visuelle stilen, med overdrevent teite animasjoner som allikevel passer inn i universet.

Gåtene kunne noen ganger utfordret litt mer, men generelt sett passer de godt inn i stilen til resten av spillet. Samtidig stagnerer historien litt halvveis i spillet, før den senere tar seg opp igjen. Jeg er spent, og gleder meg til å ta fatt på neste episode når den kommer.

Gamer.no setter ikke karakter på enkeltstående kapitler i episodebaserte spill. Vi publiserer i stedet et førsteinntrykk av åpningsepisoden, og kommer tilbake med anmeldelse av hele sesongen når alle episodene er ute.

En litt mer voksen og alvorlig historie kan du oppleve i Telltale sitt episodespill Game of Thrones. Er du på jakt etter mer kampfokuserte eventyrspill kan kanskje The Witcher 3 være noe for deg.

Siste fra forsiden