Contra: Hard Corps får oppfølger

Som i gamledager

Et av de beste spillene i serien vekkes til live igjen.

De fleste som vokste opp med dataspill på 80-tallet husker sikkert Konamis Contra-serie. Disse spillene dreier seg ganske enkelt om å løpe og skyte så mange maskiner og romvesener som mulig mens du unngår å bli plaffet ned selv.

Bortsett fra stort sett solid gjennomføring kan serien skilte med enorm kreativitet og fantasi, og et av de mest kreative (og bisarre) var Mega Drive-spillet Contra: Hard Corps. Det hadde rideturer på mekaniske strutser, kamp på en rakett mens den ble skutt ut, fire svært forskjellige krigere å velge mellom og alternative brett og ruter.

Ifølge IGN har Konami hyret inn Guilty Gears- og Blazblue-utvikler Arc System Works til å lage en oppfølger til Contra: Hard Corps. Navnet er Hard Corps: Uprising.

Selv om Hard Corps: Uprising ikke har Contra-navnet i tittelen følger det visstnok nøyaktig samme oppskrift som tidligere utgivelser i serien. Du skal skyte deg gjennom åtte brett og nedkjempe digre sjefer alene eller sammen med en kompis. Det er bare to figurer å velge mellom, men Konami vurderer å selge flere som nedlastbart innhold. Om disse har unike egenskaper som i det originale Hard Corps eller er identiske som i de fleste andre Contra-spill vet vi ikke.

I god, gammel arkadeånd tåler du bare ett treff før du går i bakken. Spillet skal også by på en alternativ spillmodus hvor du tåler litt ekstra juling for folk som syns det er urimelig å tape etter bare en fulltreffer.

Hard Corps: Uprising lanseres mot slutten av året på Xbox Live og PlayStation Network. Dette er Arc System Works første forsøk på å lage en 2D-skyter, så forhåpentligvis kan de levere en verdig oppfølger.

Siste fra forsiden