Landslaget i Overwatch

Søndag kan du se Overwatch-landslaget i aksjon

Deltar i fundraiser-turnering.

Blizzard/Colourbox/Gamer.no

Blizzcon nærmer seg, og der skal blant annet verdensmesterskapet i Overwatch avgjøres. Norges landslag ble annonsert for en liten stund siden med både nye og kjente navn på listen:

  • Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
  • Kristian «Tricky» Kovacs (Tank)
  • Henrik «Henkii» Andersen (Support)
  • Meeemyo (Support)
  • Stefan «Onigod» Fiskerstrand (DPS)
  • Fawad «Fawad» Mohyuddin (DPS)
  • Usman «TracK» Mohammad (DPS)

– Etter det åpne prøvespillet var det ganske vanskelig. I utgangspunktet valgte vi ut omtrent 16 spillere som var gode nok. Derfra kjørte vi kamper til vi fant de sju som passet best inn i laget, forteller «community lead» for det norske landslaget, Magnus «Lama» Sjøberg.

Støtteapparatet til Norges Overwatch-landslag.

«Decod», «Onigod», «Tricky» og «Track» var på landslaget i fjor, mens «Henkii» og «Meeemyo» får sine landslagsdebuter. «Henkii» spilte for Riddle da Overwatch var et av spillene i Telenorligaen.

– Vi har valgt lag utifra to kriterier, ikke bare hvem som er best mekanisk, men hvem som fungerer best med lagdynamikken. «Fawad» og «Meeemyo» har ikke så mye erfaring fra konkurranse, men er valgt utifra mekaniske ferdigheter, heltene de spiller og kommunikasjonsevner, sier «Lama».

– Meget slagkraftig

På tre forsøk har Norge aldri kommet seg til sluttspillet i verdensmesterskapet i Anaheim i California. Årets mesterskap organiseres imidlertid litt annerledes enn tidligere år. De fem høyest rangerte landene går direkte til sluttspillet, mens resten av de kvalifiserte landene må gjennom et utslagsspill for de fem gjenværende plassene i sluttspillet i løpet av uken før åpningsseremonien av Blizzcon 1. november.

– Vi har troen på at laget i år er meget slagkraftig, vi har de tradisjonelle spillerne fra tidligere verdensmesterskap i tillegg til at vi introduserer nye stjerner som Henkii, Fawad og Meeemyo. Så vi har på en måte det beste fra begge verdener; vi har lagspillere og «solo queue»-superstjerner som er klare til og vise seg fram, sier «Lama».

Nå begynner forberedelsene mot utslagsspillet i forkant av Blizzcon. Overwatch har nylig fått ganske store endringer i reglene. Før kunne lagene velge så mange eller få helter fra de forskjellige rollene. I veldig lang tid har det vært vanlig å spille med tre tanker og tre support-helter. Nå tvinges imidlertid lagene til å ha to av hver rolle. Det har ført til større variasjon i heltevalg. I hvert fall fram til den nyeste helten, Sigma, ble lagt til i spillet.

– Vi valgte laget vårt med 2-2-2 i bakhodet siden det hadde blitt hintet om før vi valgte lag. I tillegg til flex-DPS-en vår «Track» og «hitscanen» vår «Onigod», har vi med «Fawad» som er Tracer- og Soldier-spesialist. Vi har stor fleksibilitet til å møte alle meta-endrening som måtte komme.

Turnering for økonomisk støtte

Denne uken avholdes det en turnering med 18 landslag. Norge har allerede spilt kamper mot Tyskland og Israel. Begge kampene har endt med tap, henholdsvis 3-1 og 2-1 (et uavgjort kart). Søndag klokken 16:00 er Sveits motstander.

Kampen kan du se her

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Landslagsledere fra forskjellige land i Europa snakket sammen om problemene med å skaffe sponsorer med Blizzard sitt nye system, så ble det foreslått en fundraiser-turnering. Lederen til Polen tok styring og inngikk et partnerskap med Monkey Bubble. Turneringen er en fin mulighet for å vise seg fram for noen av underdog-landene og gir fans en sjanse til og se lagene sine spille og støtte dem, forteller «Lama».

Turneringen varer fram til 8. september. I forbindelse med turnering er det produsert stæsj med Norges logo på man kan kjøpe. Deler av inntektene går direkte til de respektive lagene.

– Alle pengene vi får igjennom turneringen går direkte til reise og hotell i LA. Alle bidrag hjelper oss ettersom vi ikke får dekket noen ting i år, sier «Lama».

Siste fra forsiden