PlayStation 5

Sony ser på muligheten for lagring av PlayStation 5-spill på ekstern harddisk

– Lagre, men ikke spille.

Sony Interactive Entertainment

Blant nestegenerasjonsoverraskelsene fra den siste uka var nyheten om at PlayStation 5 ikke tillater lagring av spill på ekstern harddisk eller SSD. Nå forteller Sony at arbeidet er i gang med å åpne for nettopp dette, men muligheten til å spille fra USB-lagring kommer ikke.

Lagre, men ikke spille

Oppdateringen kommer via en svær post fra den offisielle PlayStation-bloggen. Der bekrefter Sony alle rapportene om at man ikke kan lagre PlayStation 5-spill noe annet sted enn konsollens interne lagring, men at det ikke alltid kommer til å være sånn.

Etter hvert vil det bli mulig å plugge inn enda en SSD i PlayStation 5, men denne funksjonen støttes ikke ved lansering.
Sony Interactive Entertainemnt

– Nei, spillere kan ikke overføre PlayStation 5-spill til ekstern lagring via USB. PlayStation 5-spill må lagres på konsollens interne ultrakjappe SSD for å kunne spilles. Vi forsker nå på løsninger for å tillate lagring – men ikke spilling – av PlayStation 5-spill på en USB-enhet via en fremtidig oppdatering, skriver kommunikasjonssjef Sid Shuman.

LES OGSÅ: Sony stopper salget av PlayStation 5 i butikk på verdensbasis »

Altså vil spillere etter hvert kunne fri opp plass på konsollen ved å flytte PlayStation 5-spill over på en ekstern lagringsenhet. Som Shuman nevner vil det imidlertid ikke bli mulig å kjøre spillene fra denne enheten – en funksjon som er tilgjengelig på PlayStation 4, men som altså ikke går på grunn av kravet om høyere innlastingshastighet.

PlayStation 4-spill kan fortsatt spilles via eksterne lagringsenheter koblet til PlayStation 5.

Må vente på økt SSD-kapasitet

Mens det teknisk sett er mulig å øke SSD-kapasiteten på PlayStation 5, har Sony vært åpne om at det ikke blir tilgjengelig ved lansering. Porten som lar spillere plugge inn en Solid State Drive av typen M.2 vil nemlig først aktiveres i en fremtidig oppdatering for konsollen.

Akkurat hvilke SSD-løsninger som er kompatible med PlayStation 5 er foreløpig ikke bekreftet. Sony anbefaler derfor at man ikke går til innkjøp av en SSD riktig enda.

– Enn så lenge anbefaler vi at dere venter med å kjøpe en M.2 SSD for bruk til PlayStation 5. Vi kommer til å dele flere detaljer om hvilke enheter som støttes i fremtiden. M.2 SSD-lagringsfunksjonalitet kommer til PlayStation 5 etter lansering, med en oppdatering til operativsystemet.

Vi har vært meget fornøyd med PlayStation 5 så langt.
Les vår anmeldelse av Sonys nye konsoll »

Siste fra forsiden