Sony-sjef: – PlayStation 4 går inn i sin siste periode

Nå skal selskapet samle seg og fokusere på fremtiden.

Audun Rodem, Gamer.no)

Ifølge Sony Interactive Enertainment-sjef John Kodera er PlayStation 4s levetid snart omme. Dette fortalte toppsjefen på selskapets Investor Relations Day 2018 i Tokyo, ifølge Wall Street Journals Takashi Mochizuki, som blant annet VG247 rapporterer.

Mer spesifikt sikter han til at konsollsalget videre kommer til å gå mer trått enn frem til nå, og at Sony går inn i en fase der det handler mer om å holde på de eksisterende kundene enn å få solgt konsoller. Kodera tror at blant annet inntekten fra PlayStation Plus-tjenesten vil demme opp litt for nedgangen i konsollsalget, og at det ikke kommer til å gå i full stå ennå, så det er nok ingen krise.

Ser mot fremtiden

Sony skal også fortsette å investere i nye spill og eksklusive avtaler fremover, både ved å dra nytte av eksisterende spillserier og ved å lansere nye. Kodera forteller også noe merkelig at selskapet skal «bøye seg sammen» frem mot mars 2021 for å vokse i fremtiden. Akkurat hva han mener med dette er uklart, men vi holder en knapp på at det handler om å samle ressursene inn i en ny plattform.

Vi har bare hørt små murringer om at noen utviklerkonsoller – altså datamaskiner med en innmat som skal estimere en ferdig konsoll – har blitt sendt ut, så det er nok minst et par år til vi ser noe til en eventuell PlayStation 5.

PlayStation 4-salget har ikke akkurat gått trått, så at vi ser en nedgang fremover er helt naturlig. Så langt har 79 millioner konsoller blitt sendt ut til butikker for salg – noe som gjør konsollen til den 10. mestselgende konsollen noensinne.

I det samme investormøtet fikk vi også høre at PlayStation VR-salget ikke har vært tilfredsstillende så langt, og at dette er en av utfordringene selskapet ønsker å se på videre for å styrke brukerengasjementet.

PlayStation 4 knuser Xbox One på konsollmarkedet, ifølge EA »

Siste fra forsiden