PlayStation 4 knuser Xbox One på konsollmarkedet, ifølge EA

Microsoft hevder tallene ikke er riktige.

Audun Rodem, Gamer.no)

Vi vet allerede at PlayStation 4 selger bra siden Sony velger å være åpen om salgstallene sine, men når det gjelder Xbox-salget har Microsoft valgt en mer hemmelighetsfull linje. Nå har vi likevel fått innsikt i Xbox-salget fra uventet hold, og det viser seg at forskjellen mellom de to konkurrentene mildt sagt er stor.

Som blant andre Digital Trends melder var det den store spillutgiveren EA som indirekte avslørte tallene, noe som skjedde i forbindelse med presentasjonen av sine seneste kvartalstall nylig.

I notatet skriver EA at den nåværende konsollgenerasjonen fra Sony og Microsoft hadde en «install base» – som er et mål på hvor mange av et solgt produkt som er i bruk – på til sammen 103 millioner på slutten av fjoråret.

Rundt 30 millioner for Xbox One

Xbox One ligger meget langt bak hovedkonkurrenten på konsollmarkedet, viser det seg.
Audun Rodem, Gamer.no

I januar i år meldte Sony at PlayStation 4 har solgt i 73,6 millioner eksemplarer per 31. desember i fjor. Litt enkel matematikk avslører dermed at Xbox One har solgt i 29,4 millioner eksemplarer på det tidspunktet. Det betyr i så fall at PlayStation 4 har solgt hele 2,5 ganger mer enn Xbox One, en ikke helt ubetydelig utklassing på markedet.

Microsoft forteller på sin side at ikke alt er slik det virker som.

– De fremlagte tallene er ikke riktige. Uansett fokuserer vi på å levere glimrende spillopplevelser til spillere på alle enheter, og bruken er det vi måler etter. Vi annonserte nettopp en rekordstart på året for månedlige brukere av Xbox Live som har steget med 13 % og som ligger på 59 millioner, forteller en Microsoft-representant til Variety.

Blant andre GameSpot meldte for en tid siden at analytikere har beregnet at rundt 26 millioner Xbox One-maskiner var blitt solgt per januar i fjor, og selv med et visst slingringsmonn betyr det i så fall at Xbox One-salget det siste året bare lå på et fåtalls millioner.

Til sammenligning har PlayStation 4-salget ligget på godt over 20 millioner bare det siste året, etter at Sony meldte om den forrige, store milepælen på 50 millioner solgte enheter på tampen av 2016. Microsoft droppet å offentliggjøre salgstall ganske tidlig etter at det ble klart at konkurrenten dro fra helt fra starten, og det er særlig på det japanske markedet at Xbox One har slitt med markedandelene.

PlayStation 4 hjelpes godt av populære eksklusive spilltitler: God of War er nå det raskest selgende spillet til plattformen »

Siste fra forsiden