PlayStation 4 har nådd heftig milepæl

Konsollens popularitet klatrer til nye høyder.

Narith Thongphasuk/Shutterstock.com

Det er ingen hemmelighet at Sonys konsoller generelt selger bra, og nå kan selskapet slå seg stolt på brystet over nok en stor salgsmilepæl. I en pressemelding opplyser nemlig Sony at PlayStation 4 har rundet intet mindre enn 50 millioner solgte enheter på verdensbasis.

Milepælen ble nådd den 6. desember, godt hjulpet av det Sony beskriver som den beste Black Friday-uken i PlayStation-konsollens historie.

Langt foran konkurrentene

Den forrige milepælen på 40 millioner solgte enheter ble nådd i mai i år, som altså betyr at Sony har solgt 10 millioner enheter i løpet av de siste seks månedene. Dette ligger riktignok under selskapets ambisjon om 20 millioner innen utgangen av finansåret 2016 som avsluttes neste april. Det gjenstår å se om de klarer å selge ytterligere 10 millioner de neste fire månedene.

PlayStation 4-salget hjelpes nok av PlayStation VR, som ble lansert tidligere i år.
Sony

Det er uvisst akkurat hvordan PlayStation 4 ligger an i forhold til konkurrenten Xbox One, da Microsoft ikke har sluppet oppdaterte salgstall for sin konsoll på en stund. Ifølge blant andre CNBC har Microsoft imidlertid solgt rundt 30 millioner Xbox One-enheter.

Nintendo skal på sin side ha solgt rundt 13 millioner Wii U-konsoller, som betyr at PlayStation 4 i så fall har solgt vesentlig bedre enn begge konkurrentene til sammen.

Oppfølgeren til en kritikerrost PlayStation-klassiker er på vei til PlayStation 4: Her er traileren til The Last of Us Part II »

Siste fra forsiden