40 millioner PlayStation 4-konsoller har blitt solgt

Sony når ny milepæl.

Narith Thongphasuk/Shutterstock.com

I en pressemelding forteller Sony at de nå har solgt 40 millioner PlayStation 4-konsoller siden lansering. Selskapet tupper at de kommer til å selge om lag 20 millioner konsoller til i løpet av året.

I tillegg annonserte de at de har solgt over 270,9 millioner spill siden lanseringen av konsollen høsten 2013, mellom både fysisk og digitalt salg.

PlayStation VR kommer i høst.
Sony

Toppsjef Andrew House peker ut spillbiblioteket som hovedgrunnen til at salget går så bra. Nå tror han på videre vekst i løpet av året.

– Vi kommer til å jobbe for å slippe enda flere spennende spillopplevelser til våre brukere, og dermed fortsette den stadige veksten av PlayStation 4 som en plattform og business i løpet av det kommersielle året. Vi slipper en line-up uten sidestykke, lanserer vår VR-plattform, PlayStation VR, og byr på revolusjonerende nettverkstjenester, lyder skrytemeldingen fra House.

Rykter om ny modell

De siste månedene har vi hørt rykter om at en ny og kraftigere PlayStation 4 skal være på vei. Den nye konsollen, som lyder kjælenavnet «PlayStation 4,5», skal ifølge ryktene støtte 4K-oppløsning og være bedre rustet for å takle PlayStation VR når brillene lanseres i oktober. Det er ventet at også konsollen kommer i oktober, selv om Sony selv ennå ikke har sagt noe offisielt om den nye konsollen.

Hovedkonkurrent Microsoft har vært rimelig tyste om hvordan det går med Xbox One de siste årene, så det er vanskelig å måle hvordan de to ligger an i forhold til hverandre. Det er likevel estimert at de har solgt over 20 millioner konsoller nå, basert på en kommentar fra EA-topp Blake Jorgensen tidligere i år.

Skal du ha VR-brillene til Sony?
Så mye koster PlayStation VR når brillene slippes i høst »

Siste fra forsiden