Så mye koster PlayStation VR når brillene slippes i høst

Sony har annonsert slippmåned og pris for VR-brillene.

Sony

Under et pressearrangement i San Fransisco tirsdag kveld dro Sony sløret av både pris og lanseringsmåned for PlayStation VR.

Det er nå to år siden PlayStation VR, da kjent som Project Morpheus, ble avduket på Game Developers Conference 2014.
Audun Rodem, Gamer.no

VR-brillene har en veiledende pris på 399 euro og slippes verden over oktober 2016. Med andre ord må vi belage oss på å punge ut om lag 3700 kroner for å få oppleve Sonys VR-opplevelser – i tillegg til prisen for en PlayStation 4, om man ikke har en under TV-benken allerede.

– For å sikre at vi makter å levere nok PS VR-enheter og et godt utvalg av spill til forbrukere verden over, har vi valgt å slippe PS VR i oktober 2016, forklarer toppsjef Andrew House i en pressemelding sendt ut like etter annonseringen.

Sonys briller blir da de billigste av de store tre som lanseres i 2016. Oculus Rift koster 699 euro og sendes ut fra og med april, mens HTC Vive drar på med 899 euro og begynner også utsendingen i april. På disse må man også medregne internasjonal frakt om man velger å forhåndsbestille nå, mens det er uklart akkurat hvordan Sony vil distribuere PlayStation VR. Vi regner likevel med at den blir å finne i forhandlerledd her til lands.

Over 160 spill under utvikling

Baksiden av boksen som følger med.
Sony

I pressemeldingen forteller Sony også at over 230 utviklere og utgivere jobber med spill til PlayStation VR i en eller annen grad. Den komplette listen kan du se her, men vi kan røpe såpas at de største utgiverene EA, 2K Games, Ubisoft, Square Enix, Bandai Namco, Atlus og Warner Bros. Interactive alle er med på moroa.

– Sammen med det vi jobber med internt i Sony Computer Entertainment er det nå snakk om mer enn 160 titler under utvikling, og det er planen at over 50 av disse titlene […] skal slippes innen utgangen av året, forteller Sony.

Dette er alt det som følger med i PlayStation VR-pakken. Merk at PlayStation Camera ikke er med.
Sony

I tillegg nevner de en «Cinematic mode», som skal la brukere spille spill og se film på en stor virtuell skjerm. Det høres ut som noe i samme gate som SteamVR Desktop Theater Mode, der man kan få følelsen av å sitte i en virtuell hjemmekino, der vanlig innhold presenteres på en skjerm.

– Av innhold som støttes har vi vanlige PlayStation 4-spill og video, samt en rekke av PlayStation 4-funksjoner som Share Play og Live from PlayStation. I tillegg kan man oppleve bilder og video som er tatt opp av 360-graders kamera.

Sony skal også jobbe tett med utviklingsprogramvare for å gjøre det lettere å utvikle spill til PlayStation VR.

I motsetning til HTC Vive og Oculus Rift følger det dog ingen kontrollere med i pakken når du kjøper PlayStation VR, verken av PS Move-typen eller vanlige DualShock 4-kontrollere. Ei heller får du med PlayStation-kameraet som er nødvendig for å kunne spore hodebevegelser som lening eller høydejusteringer.

PlayStation VR har en 5,7-tommers OLED-skjerm med Full-HD-oppløsning på 980x1080 piksler per øye. Bildeoppdateringsfrekvensen kan være både på opp til 120 bilder i sekundet.

Både Sony, Oculus og HTC fraråder barn å bruke VR-briller »

Siste fra forsiden