Så mye koster HTC Vive

Synes du Oculus Rift kostet mye, vil du nok bli skuffet.

HTC Re Vive i all sin prakt.
HTC

Prisen på VR-brillene HTC Vive har lekket ut natt til søndag, tilsynelatende noen timer før prisen skal avdukes under Mobile World Congress i Barcelona. Du må ut med 799 dollar, som tilsvarer om lag 6900 kroner, om du vil få tak i brillene. Legger vi på norsk moms også, kryper prisen over 8000 kroner.

HTC Vive.
HTC

I pakken får du da et sett kontrollere som brukes i hver sin hånd, og to basestasjoner som plasseres i rommet for å spore brukerens bevegelser. To spill er også med: Job Simulator og Fantastic Contraption.

Fra 29. februar skal det bli mulig å forhåndsbestille brillene, og de første utsendelsene skjer i april.

De dyreste brillene?

Det virker dermed som om HTC Vive blir de dyreste av de tre VR-brillene som skal lanseres i år. Hovedkonkurrent Oculus Rift publiserte sin pris på 599 dollar tidligere i år, altså om lag 200 dollar mindre enn HTC vil ha for Vive.

Oculus Rift byr dog på en litt annen pakke enn HTC Vive. Blant annet har Rift ikke den samme typen kontrollere, men lemper i stedet inn en Xbox One-kontroller. De baserer seg også bare på én romsensor kontra HTCs to.

Sistemann, Sonys PlayStation VR, er foreløpig et mysterium. Vi vet at brillene etter planen skal komme i år, men har verken fått høre dato eller pris. Det er ventet at nivået vi ligge noe under Oculus og HTC, ettersom brillene er myntet på bruk med PlayStation 4, og dermed ikke kan yte like godt som konkurrentene uansett.

Det kan hende det tar litt tid for Sony også.
Blir PlayStation VR utsatt til høsten?

Siste fra forsiden