Blir PlayStation VR utsatt til høsten?

GameStop-sjefen kan ha røpet lanseringsplanen, men Sony dementerer.

Sony Computer Entertainment

Mens Oculus Rift- og HTC Vive-lanseringene kun er et par måneder unna, somler Sony fælt med en konkret dato for PlayStation VR. Sist vi hørte var planen å slippe brillene i løpet av første halvdel av 2016.

Nå kan det virke som om vi må vente enda lenger på å dra inn i den virtuelle virkeligheten på PlayStation 4, skal vi tro GameStop-sjefen Paul Raines. I et intervju med Fox News om GameStops planer for salg av VR-utstyr kan han ha røpet Sonys planer litt tidlig.

Se intervjuet med Paul Raines her. (Video: Fox News)

– Det er en stor lansering. Vi gjør oss klare for det. Vi lanserer Sony-produktet denne høsten, og vi er i samtaler med [Oculus og HTC], forteller han i det tv-sendte intervjuet.

Sony på sin side dementerer Raines påstand i en uttalelse til GamesIndustry.biz.

– GameStop drev ren spekulasjon. Vi har ikke annonsert våre lanseringsplaner, fortalte representanten til nettstedet.

I etterkant har også GameStop prøvd å dysse ned uttalelsen. I en uttalelse til CNET forteller selskapet – med et litt uklart språk – at det ikke nødvendigvis er snakk om en høstlansering.

– Paul mente generelt sett at når PlayStation VR lanseres så skal vi være klare for det og støttte det tungt ved lansering og mot julen 2016, sier selskapet.

Selvfølgelig kan det godt hende at GameStop-sjefen kun dro et lanseringsvindu ut av tynn luft, eller sa feil ved et uhell. Det er likevel ikke usannsynlig at han også har innsikt i Sonys planer for resten av året, og at han dermed vet omtrent når brillene skal slippes. Vi får se.

VR-året 2016

Det er uansett duket for en durabelig VR-kamp mellom Oculus Rift, HTC Vive og PlayStation VR dette året. De to førstnevnte brillene slippes nesten i samtidig, med en planlagt lansering i april.

Prisen er nok det som kommer til å stagge de fleste fra å kjøpe seg et sett briller umiddelbart. Mens Oculus Rift-prisen ligger på om lag 7200 kroner, er det ventet at HTC-prisen blir enda høyere.

Hvor mye PlayStation VR skal koste er dog litt mer usikkert. Brillene har litt lavere oppløsning enn konkurrentene, og har så vidt vi vet ingen romsporing lik Oculus og Vive. Derfor kan vi håpe på et litt mer vennlig prisvindu.

Vi har for øvrig prøvd et eksklusivt PlayStation VR-spill om dinosaurer:
– Jeg vet jeg er i et spill, men kroppen nekter å tro meg »

Siste fra forsiden