Over 100 VR-spill er under utvikling til PlayStation VR

Bred støtte for PlayStation VR.

Sony Computer Entertainment

Sonys toppsjef, Kaz Hirai, hevder i et intervju med BBC at over 100 spillprosjekter er under utvikling til PlayStation VR. Samtidig skal mer enn 200 utviklere ha meldt interesse for utviklingsprogrammet til VR-brillene.

Det er på spørsmål om Sony fremdeles henger med i VR-løpet at Hirai forteller om oppslutningen.

Psychonauts in the Rhombus of Ruin er et av spillene som kommer til PlayStation VR. (Video: Double Fine)

– Dette er et tegn på den typen støtte vi får fra de som lager innhold, sier han i intervjuet.

Da Sony viste frem PlayStation VR under The PlayStation Experience i desember hadde de seks spill til utstilling: Rez ,100 Ft. Robot Golf, Eagle Flight, Zombie Taxi Game, Job Simulator og Ace Combat 7. En rekke andre spill har også blitt annonsert, men langt unna 100 titler.

Hard konkurranse

PlayStation VR skal etter planen lanseres i første halvdel av 2016. Sonys VR-briller er tiltenkt PlayStation 4, noe som gjør at Sony kan slippe å tenke på å få maskinvaren til å fungere på forskjellige konfigurasjoner. PlayStation VR har litt lavere oppløsning enn konkurrentene Oculus Rift og HTC Vive og har så vidt vi vet ingen romsporing lik Oculus og Vive.

Oculus Rift har for øvrig dominert nyhetsuka med prisannonsering og forhånsdbestilling. Rift koster om lag 6700 kroner og har forventet leveringstid i april.

Vi har for øvrig prøvd et eksklusivt PlayStation VR-spill om dinosaurer:
– Jeg vet jeg er i et spill, men kroppen nekter å tro meg »

Siste fra forsiden