PlayStation 4 selger ennå i rasende tempo

Populariteten til konsollen har på ingen måte avtatt.

Akirbs/Shutterstock.com

PlayStation 4 har nå vært på markedet i en del år allerede, men til tross for at det nå finnes andre og nyere konsoller som selger unna, holder Sonys maskin fremdeles koken – og vel så det.

I en fersk pressemelding fra Sony kan selskapet nemlig opplyse at det ble solgt hele 5,9 millioner eksemplarer av PlayStation 4 bare i løpet av julesesongen – eller «holiday season» som det heter på engelsk.

73,6 millioner solgte til sammen

Det er ikke verst for en konsoll som ble sluppet for litt over fire år siden. I tillegg kan Sony fortelle at maskinen til sammen har nådd 73,6 millioner solgte enheter per 31. desember på verdensbasis siden lanseringen.

Audun Rodem, Gamer.no)

Den forrige milepælen vi meldte om skjedde for temmelig nøyaktig ett år siden, da PlayStation 4-salget hadde nådd 50 millioner solgte enheter på verdensbasis. Godt over 20 millioner er med andre blitt solgt bare det siste året.

Dermed er maskinen også godt på vei til å slå det totale salgstallet til forgjengeren PlayStation 3, som siden lanseringen har solgt til sammen 83,8 millioner enheter, og som nå er ved veis ende.

Når det gjelder hovedkonkurrenten Xbox One har Microsoft valgt å være svært sparsomme med å gi ut salgstall, men som blant andre GameSpot meldte for en tid siden har analytikere beregnet at rundt 26 millioner Xbox One-maskiner var blitt solgt per januar i fjor. Det er nok med andre ennå stor avstand mellom de to.

Nintendo Switch gjør det også bra: Den er nå den raskest selgende konsollen noensinne i USA og Japan »

Siste fra forsiden