Switch er nå den raskest selgende konsollen noensinne i USA og Japan

Det går unna for Nintendos nyeste maskin.

Skjermdump/YouTube

Nintendo bommet stygt med Wii U, men med Switch har selskapet virkelig skutt gullfuglen. Maskinen har solgt raskest av alle Nintendo-konsoller, som har tvunget selskapet til å øke produksjonen, og nå foreligger det nye beviser på maskinens popularitet.

I en fersk pressemelding har Nintendo nemlig nå kunngjort at Switch er den raskest selgende konsollen i USA noensinne.

I løpet av de 10 månedene siden lanseringen i mars i fjor har Switch solgt i 4,8 millioner eksemplarer i landet, som er 800 000 flere enn Nintendos forrige store suksess Wii.

Gjør det også godt i Japan

Audun Rodem, Gamer.no

I hjemlandet Japan gjør Switch det også svært godt. Som blant andre IGN og Polygon nylig meldte har det japanske analyseselskapet Media Crate innhentet tall som viser at konsollen har solgt i cirka 3,2 millioner eksemplarer i Japan i løpet av de første 10 månedene etter lanseringen.

Dermed har den tatt igjen den forrige rekordinnehaveren i landet, PlayStation 2, som solgte i 3 millioner eksemplarer de første 10 månedene.

Mye av suksessen tilskrives Nintendos egne titler til konsollen, først og fremst Zelda: Breath of the Wild og Super Mario Odyssey, som eies av henholdsvis 55 og 60 prosent av amerikanske Switch-innehavere. I tillegg eier 50 prosent av Switch-spillere Mario Kart 8 Deluxe.

Som vi nylig meldte har Switch samlet sett solgt i over 10 millioner eksemplarer. Forgjengeren Wii U solgte kun 13,5 millioner enheter i løpet av hele sin livssyklus.

Spillkassettene til Switch får snart dobbelt så mye plass »

Siste fra forsiden