Switch er nå den raskest selgende konsollen noensinne i USA og Japan
(Bilde: Skjermdump/YouTube)

Switch er nå den raskest selgende konsollen noensinne i USA og Japan

Det går unna for Nintendos nyeste maskin.

Nintendo bommet stygt med Wii U, men med Switch har selskapet virkelig skutt gullfuglen. Maskinen har solgt raskest av alle Nintendo-konsoller, som har tvunget selskapet til å øke produksjonen, og nå foreligger det nye beviser på maskinens popularitet.

I en fersk pressemelding har Nintendo nemlig nå kunngjort at Switch er den raskest selgende konsollen i USA noensinne.

I løpet av de 10 månedene siden lanseringen i mars i fjor har Switch solgt i 4,8 millioner eksemplarer i landet, som er 800 000 flere enn Nintendos forrige store suksess Wii. 

Gjør det også godt i Japan

  Bilde: Audun Rodem, Gamer.no

I hjemlandet Japan gjør Switch det også svært godt. Som blant andre IGN og Polygon nylig meldte har det japanske analyseselskapet Media Crate innhentet tall som viser at konsollen har solgt i cirka 3,2 millioner eksemplarer i Japan i løpet av de første 10 månedene etter lanseringen.

Dermed har den tatt igjen den forrige rekordinnehaveren i landet, PlayStation 2, som solgte i 3 millioner eksemplarer de første 10 månedene.

Mye av suksessen tilskrives Nintendos egne titler til konsollen, først og fremst Zelda: Breath of the Wild og Super Mario Odyssey, som eies av henholdsvis 55 og 60 prosent av amerikanske Switch-innehavere. I tillegg eier 50 prosent av Switch-spillere Mario Kart 8 Deluxe.

Som vi nylig meldte har Switch samlet sett solgt i over 10 millioner eksemplarer. Forgjengeren Wii U solgte kun 13,5 millioner enheter i løpet av hele sin livssyklus.

Spillkassettene til Switch får snart dobbelt så mye plass »

Nintendo Switch

Kommentarer (24)

Forsiden akkurat nå

Til toppen