PlayStation 3 er trolig snart ved veis ende

Salget av den aldrende konsollen stanser snart i Japan.

Wikipedia

Nintendo har allerede stanset produksjonen av Wii U, og nå ser det ut til at enda en av forrige generasjon spillkonsoller snart får den første spikeren i kista. Produksjonen av konsollen ser nemlig ut til å nærme seg slutten, melder blant andre GameSpot.

På den offisielle PlayStation-siden i Japan har konsollens status nylig blitt endret, og den ifølge den nye statusen skal utsendelsene av PlayStation 3 til forhandlere snart opphøre.

Det kan altså tolkes som at den japanske produksjonen nærmer seg veis ende i Japan, uten at det nødvendigvis betyr at konsollen vil avsluttes i andre deler av verden. Som GameSpot peker på har noen regioner vært trege med å lansere maskinen, som kan bety at disse regionene også vil være trege med avslutningen.

86,4 millioner solgte

Wikipedia

I Brasil ble for eksempel PlayStation 3 ikke lansert før i 2010, mens den ble lansert i 2006 og 2007 i henholdsvis Nord-Amerika og Europa.

Hittil er det imidlertid bare ett land hvor Sony offisielt har stanset PlayStation 3-salget, nemlig New Zealand, som avsluttet utsendelsene allerede i 2015. Sony skal ennå ikke ha varslet avslutning av salg i andre regioner, så det er uvisst hvor mye lenger den vil leve i vår del av verden.

PlayStation 3 har ifølge nettstedet Statista solgt i 86,4 millioner eksemplarer per juni 2016, litt mer enn konkurrenten Xbox 360. Konsollen ligger ganske langt bak forgjengeren PlayStation 2, som er den mest solgte spillkonsollen noensinne med et salgstall på 157,6 millioner. Den første konsollen endte med også brukbare 104,2 millioner.

Det går også ganske bra med PlayStation 4: Konsollen nådde stor milepæl i desember i fjor »

Siste fra forsiden