PlayStation 5

Sony skal vise nye PlayStation 5-detaljer live på onsdag

Maskinvaresjef Mark Cerny skal gå i dybden på hvordan konsollen er utformet.

Sony

I en melding på twitter forteller Sony at de kommer til å gå i dybden på PlayStation 5 i morgen, onsdag. Mark Cerny, som leder utformingen av maskinvaren i PlayStation 5, skal presentere det hele i en direktesending klokken 17:00 på PlayStation Blog.

Sonys avduking kommer bare dager etter at Microsoft trakk sløret av spesifikasjonene og innmaten til Xbox One Series X, der vi blant annet fikk vite mer om lagringsmuligheter og forsøk på å redusere kontrolleretterslep.

Vi følger opp med mer når sendingen er igang.

Bytter ut HDD med SSD

Fra før av vet vi at PlayStation 5, i likhet med konkurrenten Xbox Series X, skal ta steget fra tradisjonelle harddisker for lagring og heller gå for «solid state drive». SSD-lagring vil sørge for kortere lastetider enn tidligere, noe som Sony har demonstrert tidligere i år.

I tillegg vet vi at konsollen får en raskere prosessor basert på tredje generasjons AMD Ryzen, og et Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og den avanserte ray tracing-teknologien, som nå er bekreftet å være maskinvare-basert løsning.

En ny kontroller skal være på plass, med et par nye funksjoner. Spill skal slippes på 100 GB store optiske disker, og leses av konsollens diskdrev, som også skal fungere som en 4K Blu-ray-spiller. Spill må installeres på konsollen, siden Sony vil at konsollen skal dra nytte av SSD-lagringen. Interessant nok vil man dog kunne installere forskjellige deler av spillet.

Dersom du vil ha varsel om når PlayStation 5 får norsk pris, kan du abonnere på prisvarsel via vår samarbeidspartner Prisguiden.no.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden